Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κούβα: Κανένας θάνατος από κορονοϊό για δεύτερη συνεχόμενη μέρα

Την ώρα που αρκε­τές χώρες της Ευρώ­πης κατα­γρά­φουν καθη­με­ρι­νά αρνη­τι­κά ρεκόρ σε κρού­σμα­τα και θανά­τους από τον κορο­νο­ϊό, η Κού­βα, παρά το εγκλη­μα­τι­κό εμπάρ­γκο των ΗΠΑ και την εχθρι­κή πολι­τι­κής της ΕΕ, συνε­χί­ζει να απο­τε­λεί παρά­δειγ­μα προς μίμη­ση στην αντι­με­τώ­πι­ση της πανδημίας.

Χθες Παρα­σκευή, το υπουρ­γείο Υγεί­ας της Κού­βας ανα­κοί­νω­σε ότι τις προη­γού­με­νες 24 ώρες δεν κατα­γρά­φη­κε κανέ­νας θάνα­τος ασθε­νούς εξαι­τί­ας επι­πλο­κών της COVID-19, για δεύ­τε­ρη συνε­χό­με­νη ημέ­ρα, ενώ επι­βε­βαιώ­θη­καν 186 κρού­σμα­τα του SARS-CoV‑2.

Ο απο­λο­γι­σμός της παν­δη­μί­ας του νέου κορο­νοϊ­ού στη νήσο της Καραϊ­βι­κής ανέρ­χε­ται ως εδώ σε 8.299 νεκρούς επί συνό­λου 961.884 κατα­γε­γραμ­μέ­νων μολύν­σε­ων, σύμ­φω­να με τα επί­ση­μα στοιχεία.

Ο αριθ­μός των ασθε­νών με την COVID-19 οι οποί­οι νοση­λεύ­ο­νται σε νοσο­κο­μεία έχει μειω­θεί στους 1.020, στο χαμη­λό­τε­ρο επί­πε­δο των τελευ­ταί­ων μηνών.

Στην ανα­το­λι­κή επαρ­χία Ολγκίν δια­γνώ­στη­καν 36 μολύν­σεις, ο υψη­λό­τε­ρος αριθ­μός, ενώ στην κεντρι­κή επαρ­χία Καμα­γου­έι 35.

Ταυ­τό­χρο­να, η Κού­βα συνε­χί­ζει την εντα­τι­κή εκστρα­τεία ανο­σο­ποί­η­σης του πλη­θυ­σμού της. Μέχρι σήμε­ρα, σύμ­φω­να με τα δεδο­μέ­να του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, έχουν εμβο­λια­στεί 9,1 εκατ. από το σύνο­λο των 11,2 εκατ. κατοί­κων με την αξιο­ποί­η­ση των εγχω­ρί­ως παρα­γό­με­νων σκευα­σμά­των Abdala, Soberana-02 και Soberana Plus.

902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο