Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κούβα: Ξεκινούν αύριο οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος

Ξεκι­νούν αύριο, Παρα­σκευή 16 Απρι­λί­ου, οι εργα­σί­ες του 8ου Συνε­δρί­ου του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος της Κού­βας (PCC).

Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα Granma, στις προ­τε­ραιό­τη­τες του 8ου Συνε­δρί­ου είναι η βελ­τί­ω­ση της στρα­τη­γι­κής με σκο­πό την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τε­ρη λει­τουρ­γία του κόμ­μα­τος την επό­με­νη πεντα­ε­τία 2021–2026.

Το φετι­νό συνέ­δριο έχει χαρα­κτη­ρι­στεί ως συνέ­δριο «ιστο­ρι­κής συνέ­χειας της Κου­βα­νι­κής Επα­νά­στα­σης», που θα προ­σπα­θή­σει να εμβα­θύ­νει την ιδε­ο­λο­γι­κο­πο­λι­τι­κή δου­λειά ανά­με­σα στα στε­λέ­χη του, ιδιαί­τε­ρα τα νεό­τε­ρα που θα κλη­θούν να ηγη­θούν του ΚΚ Κού­βας τα επό­με­να χρόνια.

Σε κεί­με­νο του κόμ­μα­τος για το 8ο Συνέ­δριο γίνε­ται επί­σης λόγος για την ανά­γκη να συσφι­χτούν περαι­τέ­ρω οι δεσμοί του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος με το λαό με την σωστή χρή­ση όλων των δια­θέ­σι­μων μέσων που παρέ­χει η τεχνο­λο­γία σήμερα.

Εκα­το­ντά­δες μηνύ­μα­τα από κομ­μου­νι­στι­κά και εργα­τι­κά κόμ­μα­τα, καθώς και φιλο­κου­βα­νι­κούς συν­δέ­σμους φιλί­ας απ’ όλο τον κόσμο, φτά­νουν καθη­με­ρι­νά στην Αβά­να εκθειά­ζο­ντας την σημα­σία του 8ου Συνε­δρί­ου και τον ανα­ντι­κα­τά­στα­το ρόλο του ΚΚ Κούβας.

Η διάρ­κεια του συνε­δρί­ου θα είναι από τις 16 έως τις 19 Απριλίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο