Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κούβα: Ούτε ο πιο δυνατός τυφώνας δεν μπορεί να σταματήσει τη φλόγα της αλληλεγγύης του λαού της (ΦΩΤΟ)

Απο­μα­κρύ­νε­ται από την Κού­βα ο κυκλώ­νας “Ίρμα” και παρά την επι­κιν­δυ­νό­τη­τά του και τις σημα­ντι­κές υλι­κές ζημιές που προ­κά­λε­σε, ο κου­βα­νι­κός λαός καθώς και οι επι­σκέ­πτες του νησιού είναι ασφα­λείς χάρη στην πολι­τι­κή προ­στα­σία της χώρας.

 

cuba43

Ήταν ο πρώ­τος κυκλώ­νας τόσο μεγά­λης ισχύ­ος το μάτι του οποί­ου έπλη­ξε άμε­σα το νησί από το 1932. Σύμ­φω­να με τις κου­βα­νι­κές αρχές, προ­κά­λε­σε «σοβα­ρές» υλι­κές ζημιές στις κεντρι­κές επαρ­χί­ες Καμα­γου­έι και Σιέ­γο ντε Άβι­λα τις τελευ­ταί­ες 24 ώρες, ειδι­κά στα κάγιος, τα του­ρι­στι­κά νησά­κια, που είχαν απο­κο­πεί από τον κόσμο το βρά­δυ του Σαββάτου.

cuba41

Στην Κού­βα συνο­λι­κά 200.000 άνθρω­ποι μετα­φέρ­θη­καν σε σπί­τια συγ­γε­νών ή σε κατα­φύ­για των αρχών, ιδί­ως στις επαρ­χί­ες Καμα­γου­έι και Σιέ­γο ντε Αβί­λα της Κού­βας, στα κεντρι­κά της χώρας, σύμ­φω­να με τον απο­λο­γι­σμό του Γαλ­λι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου που βασί­στη­κε στα δεδο­μέ­να που έλα­βε από την Υπη­ρε­σία Πολι­τι­κής Προστασίας.

cuba42

Στις του­ρι­στι­κές περιο­χές, ιδί­ως τις νήσους Κάγιος στο βόρειο/βορειοανατολικό τμή­μα της χώρας, σχε­δόν 10.000 ξένοι επι­σκέ­πτες και πολ­λές χιλιά­δες Κου­βα­νοί του­ρί­στες απο­μα­κρύν­θη­καν και μετα­φέρ­θη­καν στο νότιο και ανα­το­λι­κό τμή­μα της χώρας, όπως έγι­νε γνω­στό από το υπουρ­γείο Τουρισμού.

cuba44

Ο κυκλώ­νας “Ίρμα” όπως και ο “Μάθιου” πέρ­σι , άφη­σε του­λά­χι­στον 27 νεκρούς στην Καραϊ­βι­κή και ήδη τρεις νεκρούς στις ΗΠΑ, όχι όμως στην Κού­βα (με τα μέχρι τώρα δεδομένα).

cuba45

Ήδη οι Κου­βα­νοί ξεκί­νη­σαν με το ίδιο πνεύ­μα αλλη­λεγ­γύ­ης που τους χαρα­κτη­ρί­ζει, συμ­με­τέ­χουν στις δρά­σεις για την απο­κα­τά­στα­ση των ζημιών.

cuba47

cuba46

cuba48

cuba49

cuba50

Κού­βα- Ίρμα: Οι αρχές απο­μά­κρυ­ναν με ελι­κό­πτε­ρο δελ­φί­νια από θαλάσ­σιο πάρ­κο περιο­χής που απει­λεί­ται (ΦΩΤΟ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο