Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κούβα: Sars-Cov‑2 | Covid-19 | 16-Αυγ-2020

✔️  Η Κού­βα ανα­φέ­ρει 52 νέους ασθε­νείς που θερα­πεύ­τη­καν από τον Covid-19
✔️  Η Αβά­να συνε­χί­ζει ως η περιο­χή με τον μεγα­λύ­τε­ρο αριθ­μό ενερ­γών περι­πτώ­σε­ων.
ℹ️  Αυτά μετά την πρώ­τη εβδο­μά­δα επα­νε­νερ­γο­ποί­η­σης των περιο­ρι­σμών στα δυτι­κά μέρη της χώρας.
✔️  Η χώρα προ­χω­ρά σε μια ασύμ­με­τρη απο­κλι­μά­κω­ση με βάση τη συγκε­κρι­μέ­νη κατά­στα­ση κάθε περιοχής.

Στη χώρα οι θάνα­τοι παρα­μέ­νουν 88, χωρίς πρό­βλη­μα τα νέα θετι­κά κρού­σμα­τα (που ήταν 24).
Όλοι (οι 24) είναι κου­βα­νοί πολί­τες, εκ των οποί­ων οι 21 είχαν επι­βε­βαιω­θεί προη­γου­μέ­νως, ενώ σε τρεις δεν εντο­πί­στη­κε η πηγή μόλυνσης.
Τα περισ­σό­τε­ρα βρί­σκο­νται στην Αβά­να (22), ενώ τα υπό­λοι­πα βρί­σκο­νται στην Artemisa (1) και στην Matanzas (1).

Κατά τη διάρ­κεια της εβδο­μά­δας που πέρα­σε, η Κού­βα μπή­κε σε ένα νέο στά­διο περιο­ρι­σμών στην πρω­τεύ­ου­σα και εξα­σφά­λι­σε με περιο­ρι­στι­κά μέτρα και άλλες περιο­χές της χώρας όπου υπάρ­χει αύξη­ση των περιπτώσεων.
Παράλ­λη­λα εργά­ζε­ται για ένα δικό της εμβό­λιο για την αντι­με­τώ­πι­ση του Covid-19, όπως επι­βε­βαιώ­θη­κε από αρκε­τούς επι­στή­μο­νες και τον Πρό­ε­δρο Miguel Díaz-Canel Bermúdez στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα.

Ministerio de Salud Pública de Cuba @MINSAPCuba

Se confirmaron 24 nuevos casos de #COVID19, para un acumulado de 3 316 en #Cuba 606 positivos activos 601 con evolución clínica estable 3 pacientes en estado crítico 2 pacientes en estado grave 88 fallecidos 2 620 altas médicas 2 evacuados bit.ly/3h5dEOA

Εικόνα

ℹ️  Αυτή την Παρα­σκευή (14-Αυγ) κυκλο­φό­ρη­σε το 5ο εθνι­κό πρω­τό­κολ­λο για την αντι­με­τώ­πι­ση της νόσου, το οποίο επι­βε­βαιώ­νει τις προ­λη­πτι­κές θερα­πεί­ες ως απο­τε­λε­σμα­τι­κό τρό­πο για την πρό­λη­ψη της εξά­πλω­σης του Sars-Cov‑2.
Περι­λαμ­βά­νει επί­σης ένα ευρύ φάσμα εθνι­κά παρα­γό­με­νων φαρ­μά­κων όπως το CIGB 258, τα οποία έχουν απο­δει­χθεί χρή­σι­μα για την ανα­στο­λή της προ­ό­δου της νόσου.

Επί­σης αυτό το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο κατα­λή­χτη­κε ότι η σχο­λι­κή χρο­νιά θα συνε­χι­στεί με ιδιαί­τε­ρο τρό­πο, καθώς το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος των μαθη­τών θα μπει στις τάξεις την 1η Σεπτεμ­βρί­ου όπως είχε προγραμματιστεί.
ℹ️  Δεν περι­λαμ­βά­νε­ται η Αβά­να, η οποία θα έχει ένα ειδι­κό πρό­γραμ­μα μαθη­μά­των μέσω τηλε­ό­ρα­σης, θεμα­τι­κές συζη­τή­σεις και άλλες στρα­τη­γι­κές έως ότου ομα­λο­ποι­η­θεί η επι­δη­μιο­λο­γι­κή κατά­στα­ση στην πόλη.

Πηγή telesurtv.net

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο