Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κούλουμα στο Δήμο Καισαριανής

Πλή­θος κόσμου -πάνω από 2.000 συμ­με­τεί­χαν φέτος στα Κού­λου­μα του Δήμου Και­σα­ρια­νής που ‑όπως κάθε χρό­νο γίνο­νται στα «Ξύλι­να».

Στην εκδή­λω­ση παρα­βρέ­θη­κε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, τον οποίο υπο­δέ­χθη­κε ο δήμαρ­χος Ηλί­ας Σταμέλος.

Σε δήλω­σή του ο Δ. Κου­τσού­μπας ανέ­φε­ρε: «Χρό­νια πολ­λά σε όλους και όλες, καλή δύνα­μη, με υγεία και με νέες επι­τυ­χί­ες στην Και­σα­ρια­νή, σε όλη την Ελλά­δα και στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές και τις ευρω­ε­κλο­γές και τις βου­λευ­τι­κές όπο­τε κι αν γίνουν. Καλά να περ­νά­τε»

Σε δηλώ­σεις προ­έ­βη και ο Δήμαρ­χος Και­σα­ρια­νής και εκ νέου υπο­ψή­φιος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», Ηλί­ας Στα­μέ­λος: «Όπως κάθε χρό­νο, έτσι και φέτος ο δήμος Και­σα­ρια­νής διορ­γα­νώ­νει την Καθα­ρά Δευ­τέ­ρα στο Πάρ­κο του Άη Γιάν­νη. Ο λαός θα γλε­ντή­σει με τα παρα­δο­σια­κά Κού­λου­μα, χθες είχα­με ένα μεγά­λο Καρ­να­βά­λι στην πόλη μας. Χρό­νια πολ­λά σε όλους, καλή δια­σκέ­δα­ση και φυσι­κά ενί­σχυ­ση παντού της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” και του ΚΚΕ στις ευρω­ε­κλο­γές και στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές όπο­τε κι αν γίνουν»

Επί­σης, παίρ­νο­ντας το λόγο στη συνέ­χεια, στά­θη­κε στον καθο­ρι­στι­κό ρόλο των εργα­ζό­με­νων, των μαζι­κών οργα­νώ­σε­ων και των φορέ­ων της πόλης, που όπως είπε, τίπο­τε δεν θα ήταν δυνα­τό χωρίς τη δική τους καθο­ρι­στι­κή συνει­σφο­ρά «θέλω να ευχα­ρι­στή­σω ιδιαί­τε­ρα τους εργα­ζό­με­νους του Δήμου που όλες αυτές τις ημέ­ρες βοή­θη­σαν ώστε να γίνουν πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και η χθε­σι­νή και η σημε­ρι­νή εκδή­λω­ση», είπε.

Στον χαι­ρε­τι­σμό του ο Δήμαρ­χος είπε μετα­ξύ άλλων: «…σήμε­ρα να δια­σκε­δά­σου­με σε αυτό το υπέ­ρο­χο πάρ­κο μαζί με τους μου­σι­κούς μας — ήδη απο­λαύ­σα­με το χορευ­τι­κό του Μικρα­σια­τι­κού Συλ­λό­γου. Για­τί η ζωή δεν είναι μόνο προ­βλή­μα­τα είναι και αισιο­δο­ξία και αγώ­νας, είναι και χορός. Για­τί εμείς πολε­μά­με και τρα­γου­δά­με για τα δίκια μας. Ευχα­ρι­στώ όλους όσοι συμ­με­τεί­χαν σε όλες τις εκδη­λώ­σεις, τους μικρούς μαθη­τές, τους μεγα­λύ­τε­ρους, τους συλ­λό­γους, που έδω­σαν την καρ­διά τους.… Συνε­χί­ζου­με για ακό­μα πιο όμορ­φα πράγ­μα­τα. Για­τί όλα μας ανή­κουν και τα θέλου­με ολό­κλη­ρα! Να είστε όλοι καλά!».

Το πρό­γραμ­μα συνε­χί­στη­κε μέχρι αργά το από­γευ­μα με ζωντα­νή μου­σι­κή, πολύ χορό και νηστί­σι­μα εδέ­σμα­τα που προ­σφέ­ρο­νται δωρε­άν στο χώρο, χαλ­βά, ταρα­μο­σα­λά­τα, ελιές, τουρ­σιά, θαλασ­σι­νά, λαγά­να, κρα­σά­κι και άλλες νηστί­σι­μες γεύ­σεις. Και μαζί η παρα­δο­σια­κή φασο­λά­δα κλπ «καλού­δια» σ’ αυτή τη μάζω­ξη — λαϊ­κό γλέ­ντι, στο κατα­πρά­σι­νο και φιλι­κό για μικρούς και μεγά­λους, πάρ­κο Αϊ Γιάννη

Το ραντε­βού μας ανα­νε­ώ­νε­ται από τώρα και για του χρό­νου (καθα­ρή) Δευ­τέ­ρα 2 Μαρ­τί­ου 2020.

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

video [Ομά­δα ¡H.lV.S!]

Πλη­ρο­φο­ρια­κό υλι­κό επί­σης εδώ (902.gr) καθώς και στο portal του δήμου Και­σα­ρια­νής (για τα κού­λου­μα και για το καρ­να­βά­λι της Κυριακής)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο