Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ: Εκδήλωση για τη λαϊκή στέγη σήμερα Κυριακή — Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Εκδή­λω­ση με θέμα «Λαϊ­κή στέ­γη, αντι­σει­σμι­κή προ­στα­σία, σχο­λι­κές υπο­δο­μές vs Κέρ­δη για funds, τρά­πε­ζες, εχθρι­κό κρά­τος των “κορα­κιών”», διορ­γα­νώ­νει η ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ, την Κυρια­κή 7 Μάη, στις 11.30 π.μ. στην Τεχνό­πο­λη, (Γκά­ζι, Πει­ραιώς 100), στο Αμφι­θέ­α­τρο Δ2 «Μ. Έβερτ».

Θα μιλή­σει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας.

Θα ακο­λου­θή­σουν παρεμ­βά­σεις από τους:

  • Γιάν­νη Ανα­γνώ­στου, Πρό­ε­δρο του Συν­δι­κά­του Οικο­δό­μων Αττι­κής, υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή του ΚΚΕ στο Νότιο Τομέα Αθήνας
  • Στέλ­λα Βαλα­βά­νη, Πρό­ε­δρο της Ομο­σπον­δί­ας Γονέ­ων & Κηδε­μό­νων Αττι­κής, περι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λο Αττι­κής με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», υπο­ψή­φια βου­λευ­τή του ΚΚΕ στο Νότιο Τομέα Αθήνας
  • Αντώ­νη Καβ­βα­δία, τρα­πε­ζο­ϋ­πάλ­λη­λο, μέλος του Γενι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΟΤΟΕ, υπο­ψή­φιο βου­λευ­τή του ΚΚΕ στην Ανα­το­λι­κή Αττική
  • Δημή­τρη Κου­τζή, πολι­τι­κό μηχα­νι­κό και μέλος της Διοι­κού­σας Επι­τρο­πής του Τεχνι­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου Ελλάδας
  • Δανάη Κυλά­κου, Πρό­ε­δρο του Συλ­λό­γου Οικο­τρό­φων της Φοι­τη­τι­κής Εστί­ας του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθήνας

Στην πρό­σκλη­ση για την εκδή­λω­ση ανα­φέ­ρε­ται ότι:

Το ΚΚΕ καλεί όσους:

  • υπο­φέ­ρουν σήμε­ρα με την αύξη­ση του κόστους της λαϊ­κής, της επαγ­γελ­μα­τι­κής και φοι­τη­τι­κής στέ­γης, με τη ραγδαία άνο­δο των ενοι­κί­ων, των επι­το­κί­ων στα στε­γα­στι­κά δάνεια, με την ακρί­βεια που πλήτ­τει το λαϊ­κό εισόδημα
  • συγκλο­νί­στη­καν από το έγκλη­μα στα Τέμπη και ανη­συ­χούν έπει­τα από τους φονι­κούς σει­σμούς σε Τουρ­κία-Συρία για το τι θα συμ­βεί σε περί­πτω­ση ανά­λο­γου μεγέ­θους σει­σμό στη χώρα μας, αν θα αντέ­ξουν τα κτίρια
  • οργί­ζο­νται με αυτήν την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή και δεν απο­δέ­χο­νται την προ­σπά­θεια να μας επι­βά­λουν σαν “κανο­νι­κό­τη­τα” στη ζωή μας τους πλει­στη­ρια­σμούς και την απου­σία αντι­σει­σμι­κής θωρά­κι­σης των δημό­σιων κτη­ρί­ων και των κατοι­κιών που στε­γά­ζουν τον εργα­ζό­με­νο λαό και τους νέους

Να παλέψουμε για να μείνουν οριστικά στο παρελθόν οι εικόνες ντροπής που θέλουν να μας πασάρουν σαν κανονικότητα και «σταθερότητα», να μην επαναληφθούν.

Για­τί:

  • Η φθη­νή, σύγ­χρο­νη και ασφα­λή κατοι­κία για το λαό και τα παι­διά του είναι αυτο­νό­η­το δικαί­ω­μα και όχι πολυ­τέ­λεια όπως έχει γίνει σήμερα…
  • Το φυσιο­λο­γι­κό για τα νέα ζευ­γά­ρια είναι να μπο­ρούν να στε­γά­σουν το ξεκί­νη­μα της ζωής τους, τα όνει­ρα και την οικο­γέ­νεια τους χωρίς η ανα­ζή­τη­ση στέ­γης να εξε­λίσ­σε­ται σε “μαρα­θώ­νιο” και το νέο ξεκί­νη­μα της ζωής τους να αλυ­σο­δέ­νε­ται με χρέη στις τράπεζες…
  • Η ασφά­λεια για τους μαγα­ζά­το­ρες και εμπό­ρους είναι να έχουν στα­θε­ρό ωρά­ριο, λει­τουρ­γία και εισό­δη­μα που θα τους εξα­σφα­λί­ζει τις ανά­γκες τους σε ένα μαγα­ζί που δεν θα φοβού­νται μήπως το χάσουν την επό­με­νη μέρα από τα χρέη και τους φόρους που συνε­χώς αυξά­νο­νται, ιδιαί­τε­ρα για την επαγ­γελ­μα­τι­κή στέγη.
  • Η δωρε­άν, ποιο­τι­κή και ασφα­λή στέ­γα­ση για όσους φοι­τη­τές την έχουν ανά­γκη, είναι ανα­φαί­ρε­το δικαί­ω­μα και όχι απο­τέ­λε­σμα σε “παι­χνί­δι τύχης” για το αν θα βρουν δωμά­τιο σε μία από τις ελά­χι­στες εστί­ες της πόλης μας, οδη­γώ­ντας όσους δεν τα κατα­φέ­ρουν στην εγκα­τά­λει­ψη των ονεί­ρων και των σπου­δών τους…
  • Οι μαθη­τές, εκπαι­δευ­τι­κοί, εργα­ζό­με­νοι στα σχο­λεία θέλουν να ανα­βαθ­μί­ζε­ται το έργο της εκπαι­δευ­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας σε σύγ­χρο­να σχο­λεία με κατάλ­λη­λους χώρους και υπο­δο­μές για την ανά­πτυ­ξη των παι­διών και όχι να κιν­δυ­νεύ­ουν αν τα σχο­λι­κά κτή­ρια «θα βρέ­ξουν ταβά­νια», ενώ η όποια αντι­σει­σμι­κή προ­στα­σία τους να επα­φί­ε­ται στον πρω­το­βάθ­μιο έλεγ­χο που είναι μόνο οπτικός…

Να κάψου­με ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ τα αντι­λαϊ­κά σενά­ρια που γρά­φουν για μας χωρίς εμάς, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, πατώ­ντας πάνω στις ίδιες ράγες που έχουν κυβερ­νή­σει μέχρι τώρα, σε αυτές που υπη­ρε­τούν το κέρ­δος των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και αυξά­νουν την ανα­σφά­λεια και την αστά­θεια στο λαό θυσιά­ζο­ντας τις ανά­γκες τους, τσα­κί­ζο­ντας το εισό­δη­μά του, δημιουρ­γώ­ντας εγκλή­μα­τα στην καθη­με­ρι­νό­τη­τά του.

Τα στοιχεία τους, ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΝ τα μεγάλα λόγια της ΝΔ για “ανάπτυξη που δίνει ευκαιρίες” και του ΣΥΡΙΖΑ για “ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο”

  • To 2022 η πλειο­ψη­φία των νοι­κο­κυ­ριών δίνει από 60% ως 70% του μέσου μισθού ενός εργα­ζό­με­νου για τα έξο­δα στέ­γα­σης (ενοί­κιο ή δόση στε­γα­στι­κού και λογαριασμούς).
  • Από το 2009 μέχρι σήμε­ρα έχει μειω­θεί η ιδιο­κα­τοί­κη­ση στην Ελλά­δα κατά 10% και πάνω.
  • Μόνο το 2022 οι αντι­κει­με­νι­κές αξί­ες έσπα­σαν ρεκόρ στο Νότιο Τομέα της Αττι­κής, στην περιο­χή που στή­νε­ται η “περί­κλει­στη πόλη των πλού­σιων” του Ελλη­νι­κού, στο 13,8%. Ενώ τα ενοί­κια ανέ­βη­καν στο 5,4%, παρό­μοια και ο ΕΝΦΙΑ.
  • Το 2022 ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νοι πάνω από 44.000 πλει­στη­ρια­σμοί ενώ 700.000 πλει­στη­ρια­σμοί προ­βλέ­πο­νται μέσα στο 2023.
  • Περί­που το 60% των κτη­ρί­ων να είναι κατα­σκευα­σμέ­να χωρίς καθό­λου αντι­σει­σμι­κούς κανο­νι­σμούς ή με τον αντι­σει­σμι­κό κανο­νι­σμό του 1959.

Για­τί παρά τις δια­φο­ρές τους συμ­φω­νούν στα “μεγά­λα”. Συμ­φω­νούν στην “πρά­σι­νη μετά­βα­ση” που πέρα από τα “πρά­σι­να” χαρά­τσια στην ενέρ­γεια και την γενι­κό­τε­ρη ακρί­βεια, θα οδη­γή­σει στην ακρί­βεια για τη συντή­ρη­ση των κατοι­κιών και στον “πρά­σι­νο” ΕΝΦΙΑ σε αυτούς που δε συμ­μορ­φώ­νο­νται “προς τας υπο­δεί­ξεις”. Συμ­φω­νούν στην πολι­τι­κή “κόστος — όφε­λος”, άρα στην υπο­χρη­μα­το­δό­τη­ση των αντί­στοι­χων και απα­ραί­τη­των υπη­ρε­σιών του κρά­τους, στην εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σή τους που οδη­γεί στην απου­σία ελέγ­χων στα­τι­κό­τη­τας και αντι­σει­σμι­κής θωρά­κι­σης. Συμ­φω­νούν στον εξα­γω­γι­κό προ­σα­να­το­λι­σμό της ελλη­νι­κής οικο­νο­μί­ας και της του­ρι­στι­κής βιο­μη­χα­νί­ας που μετα­τρέ­πει την Αθή­να και όλη την Ελλά­δα σε περί­κλει­στο πανά­κρι­βό του­ρι­στι­κό προ­ϊ­όν για “λίγους”. Δια­μορ­φώ­νο­ντας τερά­στια κέρ­δη από τη μία για τους μεγα­λο­ξε­νο­δό­χους και τις εται­ρεί­ες real — estate που προ­τι­μούν την βρα­χυ­χρό­νια μίσθω­ση σε του­ρί­στες, δίνο­ντας “μπιρ παρά” τη γη στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους και οδη­γώ­ντας στην εκτί­να­ξη των τιμών των αντι­κει­με­νι­κών αξιών των ακι­νή­των και των ενοι­κί­ων, του ΕΝΦΙΑ και των δημο­τι­κών τελών, τσα­κί­ζο­ντας το λαϊ­κό εισόδημα.

Συμ­φω­νούν στην προ­στα­σία των τρα­πε­ζών από τα ”κόκ­κι­να δάνεια” γι’ αυτό και έχουν συν­δια­μορ­φώ­σει ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ το νομο­θε­τι­κό πλαίσιο:

Το χρο­νι­κό του εγκλή­μα­τος στο θέμα των πλειστηριασμών:

  • 2010: Η κυβέρ­νη­ση ΠΑΣΟΚ θέσπι­σε με το νόμο Κατσέ­λη το κυνή­γι των δανειο­λη­πτών από τις τρά­πε­ζες για να διευ­θε­τή­σουν τα χρέη τους. Απο­τέ­λε­σε την βάση για το σκοι­νί που έδε­σαν τη “θηλιά” οι επό­με­νες κυβερ­νή­σεις στα υπερ­χρε­ω­μέ­να νοικοκυριά.
  • 2015–2016: Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ακρο­δε­ξιών ΑΝΕΛ, στη βάση των δεσμεύ­σε­ων και κατευ­θύν­σε­ων της ΕΕ που η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ με υπουρ­γό τον κ. Βαρου­φά­κη είχε συν­δια­μορ­φώ­σει, ψήφι­σε την πώλη­ση των “κόκ­κι­νων” δανεί­ων στα funds, σύμ­φω­να με τις σχε­τι­κές μνη­μο­νια­κές δεσμεύ­σεις τις οποί­ες είχαν ψηφί­σει μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
  • 2017: Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ακρο­δε­ξιών ΑΝΕΛ ψηφί­ζει τη διε­νέρ­γεια ηλε­κτρο­νι­κών πλει­στη­ρια­σμών και το ιδιώ­νυ­μο για όσους αντι­στέ­κο­νται ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς σπι­τιών λαϊ­κών οικογενειών.
  • 2020: Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, με τον πτω­χευ­τι­κό κώδι­κα που έφε­ρε ολο­κλή­ρω­σε το έγκλη­μα. Για όσους δεν μπο­ρούν να αντα­πε­ξέλ­θουν στην εξυ­πη­ρέ­τη­ση των δανεί­ων τους, προ­βλέ­πε­ται δέσμευ­ση του συνό­λου της περιου­σί­ας τους και εκποί­η­σή της, δίνο­ντας φυσι­κά την επι­λο­γή στις τρά­πε­ζες να απο­κτή­σουν ό,τι κι αν θέλουν.
  • 2023: Με από­φα­ση του Αρεί­ου Πάγου και με βάση τους νόμους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ “λύνο­νται τα χέρια” των funds και των αρπα­κτι­κών για νέο γύρο μαζι­κών πλει­στη­ρια­σμών λαϊ­κών κατοικιών.

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ αποδεικνύουν στην πράξη είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση τι ετοιμάζουν στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα φτιάξουν. Γιατί είναι δεσμευμένοι στα συμφέροντα των επενδυτών, συμφωνούν με τη στρατηγική της ΕΕ και υλοποιούν τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις και οδηγίες ψηφίζοντάς τες και στο ευρωκοινοβούλιο.

Γι’ αυτό ακό­μα και αν τσα­κώ­νο­νται για το ποιος θα αντι­με­τω­πί­σει το στε­γα­στι­κό πρό­βλη­μα των νέων, ξέρου­με πάρα πολύ καλά που οδη­γούν οι προ­τά­σεις και τα προ­γράμ­μα­τά τους που προ­ε­κλο­γι­κά τα παρου­σιά­ζουν ως “κοσμο­γο­νία”. Αλυ­σο­δέ­νουν τα νέα ζευ­γά­ρια στα χρέη και στην ανα­σφά­λεια, εκτε­θει­μέ­νους στα νύχια των τρα­πε­ζών, οι οποί­ες θα εισπράτ­τουν τις δόσεις των δανεί­ων και θα απει­λούν με κατα­σχέ­σεις και πλει­στη­ρια­σμούς. Αντί­στοι­χα, η κατα­σκευή φοι­τη­τι­κών εστιών, μέσω συμπρά­ξε­ων με ιδιώ­τες (ΣΔΙΤ), που σχε­δί­α­σε η κυβέρ­νη­ση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, υλο­ποί­η­σε ο ΣΥΡΙΖΑ και επε­κτεί­νει σήμε­ρα η ΝΔ, οδη­γεί στην κατάρ­γη­ση της δωρε­άν στέ­γα­σης. Με την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση των εστιών να οδη­γεί σε ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη υπο­βάθ­μι­ση, όπως απο­δει­κνύ­ει η σημε­ρι­νή παρά­δο­ση της λει­τουρ­γί­ας αρκε­τών υπη­ρε­σιών του πανε­πι­στη­μί­ου σε εργο­λα­βι­κές εταιρείες.

Αλλά και το ΜέΡΑ25 δεν πάει πολύ πίσω… Για­τί ουσια­στι­κά μέσα από την “λεξη­πλα­σία” του κ. Βαρου­φά­κη, όχι μόνο δεν αλλά­ζει τίπο­τε στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που εφαρ­μό­ζε­ται, αλλά συγκα­λύ­πτε­ται και η αιτία και ο ένο­χος. Όταν το πρό­γραμ­μα που προ­κρί­νει, προ­ω­θεί μια κρα­τι­κή “κακή τρά­πε­ζα”, που θα χρη­μα­το­δο­τεί­ται απ’ το κρά­τος, δηλα­δή από τη φορο­λο­γία του εργα­ζό­με­νου λαού, για να δια­σφα­λί­σει τη “δια­τή­ρη­ση του ποσο­στού ιδιο­κτη­σί­ας των δανειο­λη­πτών, έως την έναρ­ξη της κανο­νι­κής απο­πλη­ρω­μής των δανεί­ων”, που για να την πάρεις πρέ­πει να ρευ­στο­ποι­ή­σεις τα υπό­λοι­πα περιου­σια­κά στοι­χεία σου. Απλά το πρό­γραμ­μα αντί για “ΗΡΑΚΛΗΣ” θα ονο­μά­ζε­ται “ΟΔΥΣΣΕΑΣ”… Ο λαός το γνω­ρί­ζει πια ότι δεν μπο­ρεί να ωφε­λη­θεί περι­μέ­νο­ντας τις μεταρ­ρυθ­μί­σεις της ΕΕ και του κρά­τους των επεν­δυ­τών και των funds για να προ­στα­τευ­θεί, αλλά να συγκρου­στεί με αυτές.

» Γι’ αυτό _Μόνοι τους απέρ­ρι­ψαν και δεν έβγα­λαν μιλιά στην τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ στη βου­λή για την προ­στα­σία της πρώ­της κατοι­κί­ας των χρε­ω­μέ­νων λαϊ­κών νοι­κο­κυ­ριών με ετή­σιο εισό­δη­μα μέχρι 40.000 ευρώ προ­σαυ­ξη­μέ­νο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παι­δί«

Κάνουμε τώρα έξωση στην πολιτική που μετατρέπει το δικαίωμα στη στέγη σε εμπόρευμα για τα κέρδη των λίγων!

Η ίδια η πεί­ρα των τελευ­ταί­ων μηνών, οι μεγά­λες κινη­το­ποι­ή­σεις απέ­να­ντι στην εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή που δια­μορ­φώ­νει Τέμπη στη ζωή μας, που ξεσπι­τώ­νει λαϊ­κές οικο­γέ­νειες από την πρώ­τη κατοι­κία, δεί­χνουν τον μόνο ρεα­λι­στι­κό δρό­μο. Με την οργα­νω­μέ­νη συλ­λο­γι­κή διεκ­δί­κη­ση των σωμα­τεί­ων, των φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων, των μαζι­κών φορέ­ων απο­κα­λύ­πτο­νται οι πραγ­μα­τι­κοί ένο­χοι, καθυ­στε­ρεί η εφαρ­μο­γή της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, ακυ­ρώ­νο­νται οι εξώ­σεις, δια­σφα­λί­ζε­ται η προ­στα­σία της πρώ­της κατοικίας.

Αυτό που κρίνεται σήμερα και την “επόμενη μέρα” των εκλογών, είναι ο λαός και το κίνημά του να βρεθούν πιο δυνατοί για την προστασία της λαϊκής στέγης, την ενίσχυση της προστασίας της ζωής τους, για το σύνολο των δικαιωμάτων τους, με την διεκδίκηση:

Ολοκληρωμένου στεγαστικού σχεδιασμού, με στόχο την κάλυψη των εργατικών λαϊκών αναγκών με επανασύστασης του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και ενίσχυσης του αποκλειστικά κρατικού κατασκευαστικού προγράμματος. Αξιοποίησης των αποθεματικών του πρώην ΟΕΚ και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του για τις ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας.

Άτοκα δάνεια στους δικαιούχους εργαζόμενους, ανέργους, τα νέα ζευγάρια, για απόκτηση, αποπεράτωση, συντήρηση και επισκευή κατοικίας.

300 ευρώ μηνιαία επιδότηση για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν. Πλαφόν στις τιμές των ενοικίων, του ηλεκτρικού ρεύματος, ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της φοιτητικής στέγης. Με ευθύνη του κράτους να αξιοποιηθούν διαμερίσματα, ξενοδοχεία, για δωρεάν στέγαση, ώστε να μη μείνει κανένας φοιτητής που το έχει ανάγκη χωρίς στέγη.

Αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας Ιδρυμάτων και άλλων κτιρίων ή οικοπέδων του Δημοσίου, των Δήμων και Περιφερειών, για δημιουργία νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια, για τη δημιουργία σύγχρονων σχολείων και πανεπιστημίων. Επισκευή και ανακαίνιση όλων των σχολικών κτηρίων, παλιών εστιών με κρατική δαπάνη. Αύξηση της φορολογίας των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Κατάργηση όλων των άδικων άμεσων και έμμεσων φόρων για το λαό, του ΕΝΦΙΑ, του ειδικού τέλους κατανάλωσης, του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, του τέλος επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

Αύξηση στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για όλους, επαναφορά τριετιών, επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού. Καθιέρωση αφορολόγητου που να καλύπτει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Καμία διακοπή ρεύματος στις λαϊκές οικογένειες.

Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών.

Με πιο ισχυρό το ΚΚΕ
στις εκλογές στις 21 Μάη
και
στην καθημερινή διεκδίκηση!

Για­τί μπρο­στά στην αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση που θα προ­κύ­ψει και θα είναι από χέρι αντι­λαϊ­κή, χει­ρό­τε­ρη από την προη­γού­με­νη ανε­ξάρ­τη­τα από τα κόμ­μα­τα που θα τη συγκρο­τή­σουν, για­τί μόνο χει­ρό­τε­ρο γίνε­ται το σύστη­μα που ζει από την εκμε­τάλ­λευ­ση των πολ­λών για τα κέρ­δη των λίγων, τη δια­φο­ρά υπέρ του λαού μπο­ρεί να την κάνει μόνο ένα πιο δυνα­τό ΚΚΕ. Για­τί ισχυ­ρό ΚΚΕ σημαί­νει να είναι μαζί μας περισ­σό­τε­ροι βου­λευ­τές του στο δρό­μο του αγώ­να! Για να προ­στα­τέ­ψου­με το λαό από τα κορά­κια και τους πολι­τι­κούς τους εκπρο­σώ­πους! Για να ακου­στεί η φωνή μας! Για να παλέ­ψου­με από καλύ­τε­ρες θέσεις και να κατα­φέ­ρου­με απο­τε­λε­σμα­τι­κή πίε­ση για να πάρου­με ανά­σες ανα­κού­φι­σης, για να προ­στα­τέ­ψου­με τα δικαιώ­μα­τά μας!

Δεν υπάρχει πολυτέλεια για άλλο χαμένο χρόνο!

Μόνο ο λαός σώζει το λαό όπως απο­δει­κνύ­ε­ται σε όλη την Ευρώ­πη και τον κόσμο μέσα από τις μεγά­λες κινη­το­ποι­ή­σεις που πραγ­μα­το­ποιού­νται, αμφι­σβη­τώ­ντας και κατα­δι­κά­ζο­ντας την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, υπε­ρα­σπι­ζό­με­νος την ζωή του.

Μόνο ο λαός σώζει το λαό όπως απο­δεί­χτη­κε και με την τερά­στια αλλη­λεγ­γύη που εκφρά­στη­κε ανά­με­σα στον ελλη­νι­κό και τούρ­κι­κο λαό με τους πρό­σφα­τους σεισμούς.

Τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΣ, με πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ, ανοί­γου­με το δρό­μο για ριζι­κές αλλα­γές και ανα­τρο­πές για να είναι οι εργα­ζό­με­νοι, ο λαός, νοι­κο­κύ­ρη­δες στον τόπο τους, στον κόπο τους και στο σπί­τι τους.

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΣ
#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο