Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΚΚΕ |> Πολιτική συγκέντρωση για τις εξελίξεις στην Ενέργεια

Πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση των Κομ­μα­τι­κών Οργα­νώ­σε­ων Ενέρ­γειας της ΤΟ Βιο­μη­χα­νί­ας Αττι­κής του ΚΚΕ με θέμα «Οι διε­θνείς και εγχώ­ριες εξε­λί­ξεις με επί­κε­ντρο την Ενέρ­γεια ανα­δει­κνύ­ουν την ανά­γκη οι εργα­ζό­με­νοι να οργα­νώ­σουν την πάλη τους ενά­ντια στους καπι­τα­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς με ισχυ­ρό ΚΚΕ για την ανα­τρο­πή», πραγ­μα­το­ποιεί­ται την Τετάρ­τη 11 Δεκέμ­βρη στις 6.30 μ.μ., με ομι­λη­τή τον Μάκη Παπα­δό­που­λο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κομματική Οργάνωση ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΚΚΕ Πολιτική συγκέντρωση για τις εξελίξεις στην ΕνέργειαΗ εκδή­λω­ση θα γίνει στην οδό Αρι­στο­τέ­λους 11–15, 5ος όρο­φος, στα γρα­φεία Κλα­δι­κού Σωμα­τεί­ου Ενέρ­γειας και στη σχε­τι­κή  ανα­κοί­νω­ση τονίζεται:

«Ο κλά­δος της Ενέρ­γειας βρί­σκε­ται στο επί­κε­ντρο των γενι­κό­τε­ρων εξε­λί­ξε­ων τόσο διε­θνώς όσο και στη χώρα μας. Η αντι­πα­ρά­θε­ση μετα­ξύ ισχυ­ρών μονο­πω­λια­κών ομί­λων και αντί­στοι­χα των χωρών τους οξύ­νε­ται ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο αφού το μεγά­λο ζήτη­μα είναι από τη μία ο έλεγ­χος των πηγών και δρό­μων μετα­φο­ράς Ενέρ­γειας και από την άλλη ο κλά­δος συνο­λι­κά της Ενέρ­γειας να απο­τε­λέ­σει νέο πεδίο κερ­δο­φο­ρί­ας για τα μονο­πώ­λια. Έτσι από τη μία βλέ­που­με να ανα­ζω­πυ­ρώ­νο­νται επι­κίν­δυ­να πολε­μι­κές εστί­ες στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της Ανα­το­λι­κής Μεσο­γεί­ου, του Αιγαί­ου, στη Μέση Ανα­το­λή και στα Βαλ­κά­νια και από την άλλη να συντε­λού­νται με γρή­γο­ρους ρυθ­μούς συνο­λι­κό­τε­ρες μεταρ­ρυθ­μί­σεις γύρω από τα ενερ­γεια­κά. Από το “πρά­σι­νο new deal” και την πολι­τι­κή “απε­ξάρ­τη­σης” από τα ορυ­κτά καύ­σι­μα μέχρι την ολο­κλή­ρω­ση της “απε­λευ­θέ­ρω­σης” της αγο­ράς Ενέρ­γειας και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Πρό­κει­ται για εξε­λί­ξεις από τις οποί­ες οι εργα­ζό­με­νοι θα βγουν χαμέ­νοι σε κάθε περίπτωση.

Η πολι­τι­κή της “γεω­στρα­τη­γι­κής ανα­βάθ­μι­σης” της χώρας που με συνέ­πεια ακο­λου­θεί τόσο η σημε­ρι­νή όσο και η προη­γού­με­νη κυβέρ­νη­ση στην ουσία απο­τε­λεί το σχέ­διο της αστι­κής τάξης της χώρας ώστε να μπει πιο δυνα­τά στο παι­χνί­δι της μοι­ρα­σιάς της λεί­ας. Απο­κρύ­πτουν όμως ταυ­τό­χρο­να τους μεγά­λους κιν­δύ­νους για το λαό μας από την ολο­έ­να και βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας στις ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στ­κές αντι­πα­ρα­θέ­σεις. Με την πολι­τι­κή της απε­λευ­θέ­ρω­σης, των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων και των μεταρ­ρυθ­μί­σε­ων στον κλά­δο μιλά­νε για “εκσυγ­χρο­νι­σμό”, “αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα” και “ανά­πτυ­ξη”. Την ίδια στιγ­μή χτυ­πιέ­ται το δικαί­ω­μα στη στα­θε­ρή και μόνι­μη δου­λειά, εντεί­νο­νται οι ελα­στι­κές μορ­φές απα­σχό­λη­σης, εντα­τι­κο­ποιεί­ται η εργα­σία, κατα­στρα­τη­γού­νται οι ΣΣΕ όπου υπάρ­χουν, αυξά­νει ο βαθ­μός εκμε­τάλ­λευ­σης των εργα­ζο­μέ­νων αφού ακό­μα και όσοι δεν έχουν υπο­στεί άμε­ση μεί­ω­ση μισθών, τα κέρ­δη που βγά­ζουν με τη δου­λειά τους για τα μονο­πώ­λια του κλά­δου είναι πολ­λα­πλά­σια σε σχέ­ση με προη­γού­με­να χρόνια.

Το ΚΚΕ απευ­θύ­νει κάλε­σμα σε όλους τους εργα­ζό­με­νους του κλά­δου να συμπο­ρευ­τούν μαζί του. Να ακού­σουν την πρό­τα­σή του, να βγά­λουν συμπε­ρά­σμα­τα από την ίδια τους την πεί­ρα και να σκε­φτούν με βάση τις εξε­λί­ξεις ποια είναι η προ­ο­πτι­κή που εκφρά­ζει τα δικά τους συμφέροντα.

Ο δρό­μος της ηττο­πά­θειας, της μοι­ρο­λα­τρί­ας και της υπο­τα­γής δεν είναι ο δικός μας δρόμος.

Σας καλούμε στη μόνη σήμερα ρεαλιστική λύση, της σύγκρουσης με τον καπιταλισμό και τα μονοπώλια για να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνία που κουμάντο θα κάνουν οι εργαζόμενοι, το σοσιαλισμό.

ΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΚΚΕ Πολιτική συγκέντρωση για τις εξελίξεις στην Ενέργεια

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο