Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Καλλιθέας του ΚΚΕ: Με την κάλυψη των ΜΑΤ η δράση των χρυσαυγιτών στην Καλλιθέα (ΦΩΤΟ)

Το γεγο­νός ότι οι χρυ­σαυ­γί­τες επι­χεί­ρη­σαν να χύσουν το φασι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο στην Καλ­λι­θέα με την κάλυ­ψη της Αστυ­νο­μί­ας και των ΜΑΤ καταγ­γέλ­λουν οι ΚΟ Καλ­λι­θέ­ας του ΚΚΕ.

kallithea35

Η Αστυ­νο­μία βλέ­πει τους χρυ­σαυ­γί­τες να συγκε­ντρώ­νο­νται και τους παρέ­χει πλή­ρη κάλυψη

Σε ανα­κοί­νω­σή τους σημειώνουν:

«Σήμε­ρα 25η Μαρ­τί­ου, στην παρέ­λα­ση της Καλ­λι­θέ­ας οι φασί­στες δολο­φό­νοι ΝΑΖΙ της Χρυ­σής Αυγής με την κάλυ­ψη της Αστυ­νο­μί­ας και των ΜΑΤ επι­χεί­ρη­σαν να χύσουν το φασι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο. Καταγ­γέλ­λου­με την απα­ρά­δε­κτη στά­ση της Αστυ­νο­μί­ας που προ­σπά­θη­σε να προ­στα­τέ­ψει τους φασί­στες να “κάνουν τη δου­λεία τους ανε­νό­χλη­τοι” και έρι­χνε στο “ψαχνό” σε μέλη σωμα­τεί­ων και φορέ­ων της Καλ­λι­θέ­ας στέλ­νο­ντας αρκε­τούς από αυτούς στο νοσο­κο­μείο με χτυ­πή­μα­τα στο κεφά­λι από γκλοπ.

Το σχέ­διό τους ήταν προ­σχε­δια­σμέ­νο. Από νωρίς το πρωί άρχι­σαν να συγκε­ντρώ­νο­νται στην οδό Μετα­μορ­φώ­σε­ως, στις Τζι­τζι­φιές, ενώ βρι­σκό­ντου­σαν, από ό,τι όλα δεί­χνουν, σε συνεν­νό­η­ση με την Αστυ­νο­μία η οποία τους παρα­κο­λου­θού­σε να συγκε­ντρώ­νο­νται και τους παρεί­χε πλή­ρη κάλυψη.

kallithea33

Στη συνέ­χεια με τη συνο­δεία της Αστυ­νο­μί­ας οι χρυ­σαυ­γί­τες κατευ­θύν­θη­καν προς την πλ. Κύπρου, με επι­κε­φα­λής τον υπο­ψή­φιο δημο­τι­κό σύμ­βου­λο της “Ελλη­νι­κής Αυγής” Πέτρο Σαμαρ­τζο­πά­νο. Μόλις τα φασι­στοει­δή έκα­ναν την εμφά­νι­σή τους στην πλα­τεία, τα ΜΑΤ επι­τέ­θη­καν απρό­κλη­τα και με μεγά­λη βιαιό­τη­τα απέ­να­ντι στους συγκε­ντρω­μέ­νους με σκο­πό να δια­λύ­σουν το πλή­θος που δια­δή­λω­νε ενά­ντια στην παρου­σία των φασι­στών. Παράλ­λη­λα άφη­ναν ανε­νό­χλη­τους τους χρυ­σαυ­γί­τες να χαι­ρε­τούν ναζι­στι­κά, να βρί­ζουν και να απει­λούν τους συγκεντρωμένους.

kallithea34

Παρ’ όλα αυτά η απο­φα­σι­στι­κή και μαχη­τι­κή στά­ση του λαού της Καλ­λι­θέ­ας ανά­γκα­σε τα φασι­στοει­δή με γορ­γό βήμα να εγκα­τα­λεί­ψουν την πλα­τεία, πάντα με τη συνο­δεία των αντρών των ΜΑΤ. Πήραν την απά­ντη­ση που τους άξιζε!

Απά­ντη­ση θα πάρει και η δημο­τι­κή αρχή που όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα δεί­χνει μεγά­λη ανο­χή στα φασι­στοει­δή και στη δρά­ση τους στην Καλ­λι­θέα. Που σήμε­ρα μέλος της παρά­τα­ξης του Κάρ­να­βου τόλ­μη­σε να μας πει “να απο­δε­χτού­με ότι το επό­με­νο διά­στη­μα θα τους έχου­με μαζί μας στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο”. Να τους θυμί­σου­με ότι στην Καλ­λι­θέα που κάθε στε­νό έχει προ­το­μές ηρώ­ων και χώμα­τα βαμ­μέ­να με την πάλη του λαού ενά­ντια στο ναζι­σμό, φασι­σμό δεν περ­νά­νε αυτά!».

Ανα­κοί­νω­ση του ΚΚΕ για την επί­θε­ση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο