Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ: Διαλέγουμε τη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Είμαστε με τον λαό!». 

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Γρα­φείο Τύπου της ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ για την απερ­γία της 6ης Απρί­λη και την απρό­κλη­τη επί­θε­ση αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων σε δια­δη­λω­τές σημειώνει:

«Χαι­ρε­τί­ζου­με τους χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους και εργα­ζό­με­νες που συμ­με­τεί­χαν στην απερ­γία της 6ης του Απρί­λη, τη νεο­λαία, τους μικρούς επαγ­γελ­μα­τί­ες και αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους που έδω­σαν το “παρών” στο μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο των σωμα­τεί­ων και των φορέων.

Τα συν­θή­μα­τα, τα δίκαια αιτή­μα­τα ενά­ντια στην ακρί­βεια και τους αντερ­γα­τι­κούς νόμους, για αυξή­σεις στους μισθούς και πραγ­μα­τι­κή στή­ρι­ξη του λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος ήχη­σαν από άκρη σε άκρη της πόλης. Ταυ­τό­χρο­να,  ακού­στη­κε δυνα­τά η φωνή του λαού απέ­να­ντι στην επι­κίν­δυ­νη εμπλο­κή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς αντα­γω­νι­σμούς και στον πόλεμο.

Στο πλαί­σιο της απερ­για­κής κινη­το­ποί­η­σης πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε είσο­δος της πορεί­ας των απερ­γών στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης όπου έχει ξεφορ­τω­θεί ΝΑΤΟι­κό στρα­τιω­τι­κό υλι­κό και οχή­μα­τα με προ­ο­ρι­σμό εκτός Ελλά­δας. Έτσι κατα­δι­κά­στη­κε έμπρα­κτα η μετα­τρο­πή του λιμα­νιού σε κόμ­βο προ­ώ­θη­σης στρα­τιω­τι­κών δυνά­με­ων και υλι­κού και παράλ­λη­λα σε μαγνή­τη τερά­στιων κιν­δύ­νων για τους εργα­ζό­με­νους και τον λαό της περιοχής.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ με μέτρα-ψίχου­λα και τόνους μελά­νι προ­σπα­θεί να κρύ­ψει ότι οι αυξή­σεις στην Ενέρ­γεια και στα βασι­κά είδη κατα­νά­λω­σης είναι απο­τέ­λε­σμα της πολι­τι­κής ενί­σχυ­σης των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, του κυνη­γη­τού του μέγι­στου κέρ­δους, της πολι­τι­κής της ενερ­γεια­κής μετά­βα­σης. Είναι συνέ­πεια των μηχα­νι­σμών του “χρη­μα­τι­στη­ρί­ου της Ενέρ­γειας”, του “εμπο­ρί­ου ρύπων” που στη­ρί­ζουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ — ΠΑΣΟΚ. Ο ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος στην Ουκρα­νία δίνει περαι­τέ­ρω ώθη­ση στο ράλι των τιμών που έχει ξεκι­νή­σει εδώ και έναν χρόνο.

Η σύν­δε­ση της χώρας με το άρμα του ΝΑΤΟ και η εμπλο­κή της χώρας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο είναι στρα­τη­γι­κή επι­λο­γή τόσο της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Συν­δέ­ε­ται με τα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης που θέλει να ανα­βαθ­μί­σει τον ρόλο της στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή και μερί­διο από το πλιά­τσι­κο εις βάρος των λαών. Είναι επι­ζή­μια για τον ελλη­νι­κό λαό που καλεί­ται να πλη­ρώ­σει το μάρ­μα­ρο (κάθε χρό­νο πάνω από 4 δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ για τις πολε­μι­κές ανά­γκες του ΝΑΤΟ) και επι­κίν­δυ­νη για τη ζωή του.

Τα χθε­σι­νά γεγο­νό­τα στο λιμά­νι της Θεσ­σα­λο­νί­κης με την απρό­κλη­τη και βίαιη επί­θε­ση των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων σε βάρος της απερ­για­κής κινη­το­ποί­η­σης, τις συλ­λή­ψεις, την κρά­τη­ση των συλ­λη­φθέ­ντων σε άθλιες συν­θή­κες και τις ανυ­πό­στα­τες κατη­γο­ρί­ες απέ­να­ντί τους δεί­χνουν ότι η προ­ώ­θη­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής και η συμ­με­το­χής της χώρας στους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς έρχε­ται μαζί με την έντα­ση της καταστολής.

Δεν θα τους περά­σει! Στις 6 του Απρί­λη ο λαός έδει­ξε τη δύνα­μή του. Με όπλο την αλλη­λεγ­γύη και τον συλ­λο­γι­κό οργα­νω­μέ­νο αγώ­να ο λαός θα επι­βά­λει ουσια­στι­κά μέτρα ανα­κού­φι­σης από την ακρί­βεια και ενί­σχυ­σης του λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος, την απε­μπλο­κή της χώρας από την ιμπε­ρια­λι­στι­κή πολε­μι­κή σύγκρου­ση, θα απα­ντή­σει στον αυταρ­χι­σμό και στην κατα­στο­λή, θα ανοί­ξει δρό­μο για την ορι­στι­κή διέ­ξο­δο από την καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση, τη φτώ­χεια και τους πολέμους.

Δια­λέ­γου­με τη σωστή πλευ­ρά της Ιστο­ρί­ας. Είμα­στε με τον λαό!».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο