Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ ΚΚΕ: Δοκιμασμένοι αγωνιστές, σταθερά στο πλευρό του λαού σε κάθε μάχη

Είκο­σι έξι δοκι­μα­σμέ­νοι αγω­νι­στές, που βρέ­θη­καν στο πλευ­ρό του λαού σε κάθε μάχη που έδω­σε τα προη­γού­με­να χρό­νια, απαρ­τί­ζουν την Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ που ανα­δεί­χτη­κε απ’ τις εκλο­γές της 21ης Μάη.

Από τους μεγά­λους εργα­τι­κούς αγώ­νες στην COSCO, στη ΛΑΡΚΟ, στην «e‑food» κ.α., για την υπο­γρα­φή ΣΣΕ, για αυξή­σεις σε μισθούς και συντά­ξεις, έως εκεί­νους για τη σωτη­ρία των σπι­τιών του λαού απ’ τους πλει­στη­ρια­σμούς, για το δικαί­ω­μα των παι­διών των λαϊ­κών οικο­γε­νειών στη μόρ­φω­ση, έως τις μεγά­λες μάχες για την ενί­σχυ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, από τους αγώ­νες για τα αιτή­μα­τα των αγρο­τών, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων επαγ­γελ­μα­τιών έως εκεί­νους για να στα­θούν στα πόδια τους οι πλη­γέ­ντες από σει­σμούς, πλημ­μύ­ρες και φωτιές, απέ­να­ντι στην εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή του αστι­κού κρά­τους, οι βου­λευ­τές του Κόμ­μα­τος ήταν εκεί, στην πρώ­τη γραμ­μή του αγώ­να, απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση και το «κοι­νό πρό­γραμ­μα» των αστι­κών κομ­μά­των που θυσιά­ζει τις εργα­τι­κές — λαϊ­κές ανά­γκες στον βωμό του κέρ­δους. Γι’ αυτό και οι εργα­ζό­με­νοι, οι νέοι, οι φτω­χοί αγρό­τες και επαγ­γελ­μα­τί­ες ξέρουν τους βου­λευ­τές του Κόμ­μα­τος «με το μικρό τους όνο­μα», τους εμπι­στεύ­ο­νται, υπο­λο­γί­ζουν ότι και στις 26 Ιού­νη θα βρί­σκο­νται στην ίδια θέση, στή­ριγ­μα για τους δικούς τους αγώνες.

Για­τί η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ, και της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής του δύνα­μης, είναι κατά­θε­ση στους αγώ­νες που έρχο­νται και θα είναι σκλη­ροί απέ­να­ντι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή που θα εφαρ­μό­σει η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση. Το βήμα λοι­πόν που έγι­νε είναι ανα­γκαίο να διευ­ρυν­θεί στις επό­με­νες εκλο­γές, που θα διε­ξα­χθούν με το καλ­πο­νο­θευ­τι­κό σύστη­μα της ενι­σχυ­μέ­νης ανα­λο­γι­κής! Ενα ακό­μα πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ, με μια ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα θα είναι κέρ­δος για τον λαό, ενί­σχυ­ση της δικής του δύνα­μης, της φωνής και των διεκ­δι­κή­σε­ών του.

***

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, κρα­τά­ει την έδρα της Φθιώτιδας

Επι­κρα­τεί­ας

Θανά­σης Παφί­λης. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της Ελλη­νι­κής Επι­τρο­πής για τη Διε­θνή Υφε­ση και Ειρή­νη, Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του Παγκό­σμιου Συμ­βου­λί­ου Ειρήνης.

Α’ Αθη­νών

Λιά­να Κανέλ­λη. Βου­λευ­τής του ΚΚΕ στην Α’ Αθή­νας από το 2000. Από­φοι­τη της Νομι­κής Αθη­νών, δικη­γό­ρος και δημοσιογράφος.

Βόρειος Τομέ­ας Αθηνών

Αφρο­δί­τη Κτε­νά. Ηλε­κτρο­λό­γος μηχα­νι­κός, με διδα­κτο­ρι­κό δίπλω­μα από το Carnegie Mellon University (ΗΠΑ). Καθη­γή­τρια του Εθνι­κού Καπο­δι­στρια­κού Πανε­πι­στη­μί­ου Αθη­νών και επι­σκέ­πτρια καθη­γή­τρια στο Εθνι­κό Μετσό­βιο Πολυ­τε­χνείο. Μέλος του Τμή­μα­τος Παι­δεί­ας και Ερευ­νας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Έρη Ρίτσου. Λογο­τέ­χνης, σπού­δα­σε Αγγλι­κή Φιλο­λο­γία και εργά­στη­κε στην Εθνι­κή Τρά­πε­ζα. Εχει εκδώ­σει βιβλία για μεγά­λους και για παι­διά. Μέλος του Εθνι­κού Συμ­βου­λί­ου της Ελλη­νι­κής Επι­τρο­πής για τη Διε­θνή Υφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ) και της Παν­σα­μια­κής Επι­τρο­πής Ειρήνης.

Δυτι­κός Τομέ­ας Αθηνών

Παρα­σκευή (Βιβή) Δάγκα. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύ­θυ­νη του Τμή­μα­τός της για την Ισο­τι­μία και τη Χει­ρα­φέ­τη­ση της Γυναί­κας. Μέλος του ΔΣ της Ομο­σπον­δί­ας Γυναι­κών Ελλά­δας (ΟΓΕ) και δημο­τι­κή σύμ­βου­λος Αιγά­λεω με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Γιώρ­γος Πέρ­ρος. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Εργά­στη­κε για πολ­λά χρό­νια ως εμπο­ρο­ϋ­πάλ­λη­λος. Εκλεγ­μέ­νος με το ψηφο­δέλ­τιο της «Δημο­κρα­τι­κής Αγω­νι­στι­κής Συνερ­γα­σί­ας» στη διοί­κη­ση της ΓΣΕΕ και μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ.

Νότιος Τομέ­ας Αθηνών

Σεμί­να Διγε­νή. Δημο­σιο­γρά­φος και συγ­γρα­φέ­ας. Σπού­δα­σε Πολι­τι­κές Επι­στή­μες στο Πανε­πι­στή­μιο της Σιέ­να και Ηλε­κτρο­νι­κή Δημο­σιο­γρα­φία στη Ρώμη. Εργά­στη­κε σε πολ­λές εφη­με­ρί­δες, ραδιο­φω­νι­κούς και τηλε­ο­πτι­κούς σταθ­μούς και περιοδικά.

Χρή­στος Κατσώ­της. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Εργά­στη­κε ως ξενο­δο­χο­ϋ­πάλ­λη­λος, με δρά­ση στο συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα του κλά­δου. Διε­τέ­λε­σε μέλος της διοί­κη­σης της ΓΣΕΕ και του ΕΚ Αθήνας.

Α’ Πει­ραιώς

Νίκος Αμπα­τιέ­λος. Μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γρα­φεί­ου Περιο­χής Αττι­κής, Γραμ­μα­τέ­ας της Τομε­α­κής Επι­τρο­πής Πει­ραιά. Ηταν Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ την περί­ο­δο 2015 — 2023.

Β’ Πει­ραιώς

Δια­μά­ντω Μανω­λά­κου. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Γεω­πό­νος με μετα­πτυ­χια­κές σπου­δές. Διε­τέ­λε­σε ευρω­βου­λευ­τής (2004 — 2008).

Ανα­το­λι­κής Αττικής

Γιάν­νης Γκιό­κας. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύ­θυ­νος του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ. Δικη­γό­ρος, από­φοι­τος της Νομι­κής Κομο­τη­νής με μετα­πτυ­χια­κές σπου­δές στο Ποι­νι­κό Δίκαιο.

Δυτι­κής Αττικής

Χρή­στος Τσο­κά­νης. Λογι­στής, πρό­ε­δρος της Ενω­σης Επαγ­γελ­μα­το­βιο­τε­χνών Ασπρο­πύρ­γου. Διε­τέ­λε­σε μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ στα χρό­νια της ανα­συ­γκρό­τη­σης. Πτυ­χιού­χος του Οικο­νο­μι­κού Τμή­μα­τος του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Αιτω­λο­α­καρ­να­νί­ας

Νίκος Παπα­να­στά­σης. Αντι­συ­νταγ­μα­τάρ­χης ε.α., μέλος του Εθνι­κού Συμ­βου­λί­ου της ΕΕΔΥΕ.

Αχα­ΐ­ας

Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Οικονομολόγος.

Εύβοιας

Γιώρ­γος Μαρί­νος. Μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ηταν για χρό­νια ναυ­τερ­γά­της ασυρ­μα­τι­στής, με δρά­ση στο ναυ­τερ­γα­τι­κό συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνημα.

Ηρα­κλεί­ου

Μανώ­λης Συντυ­χά­κης. Μέλος της Επι­τρο­πής Περιο­χής Κρή­της του ΚΚΕ. Κοινωνιολόγος.

Α’ Θεσ­σα­λο­νί­κης

Γιάν­νης Δελής. Δάσκα­λος, επί χρό­νια εκλεγ­μέ­νος στη ΔΟΕ και στην ΑΔΕΔΥ. Υπήρ­ξε δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Θεσ­σα­λο­νί­κης με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Β’ Θεσ­σα­λο­νί­κης

Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης. Από­φοι­τος του Πολυ­τε­χνεί­ου Λένιν της Σόφιας στη Βουλ­γα­ρία. Εκλεγ­μέ­νος στη διοί­κη­ση της ΓΣΕΕ, στη διοί­κη­ση του ΕΚΘ και στη διοί­κη­ση της Ομο­σπον­δί­ας Εργα­ζο­μέ­νων ΟΤΕ. Διε­τέ­λε­σε γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του ΕΚ Θεσσαλονίκης.

Ιωαν­νί­νων

Νίκος (Πάκος) Εξαρ­χος: Οικο­δό­μος, Πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου Ιωαν­νί­νων και μέλος της διοί­κη­σης της Ομο­σπον­δί­ας Οικοδόμων.

Κοζά­νης

Θεο­δώ­ρα Ματί­να (Τίνα) Κου­ζιά­κη. Από­φοι­τη του Τμή­μα­τος Ψυχο­λο­γί­ας του ΑΠΘ. Μέλος του Γρα­φεί­ου Περιο­χής Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

Λάρι­σας

Γιώρ­γος Λαμπρού­λης: Για­τρός πνευ­μο­νο­λό­γος στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Λάρι­σας. Μέλος της ΕΠ Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ. Εχει δια­τε­λέ­σει δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Λάρι­σας (2002 — 2015) και μέλος του ΔΣ της Περι­φε­ρεια­κής Ενω­σης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσ­σα­λί­ας. Επί­σης, μέλος της Ενω­σης Ιατρών Νοση­λευ­τη­ρί­ων — Κέντρων Υγεί­ας Λάρι­σας (ΕΙΝΚΥΛ) και πρό­ε­δρος της Επι­τρο­πής Ειρή­νης Λάρισας.

Μαγνη­σί­ας

Κων­στα­ντί­νος Βασί­λης Μετα­ξάς. Μέλος του Γρα­φεί­ου Περιο­χής Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ.

Μεσ­ση­νί­ας

Νίκος Κου­του­μά­νος. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμ­μα­τέ­ας της Οργά­νω­σης Περιο­χής Πελο­πον­νή­σου. Είναι τεχνο­λό­γος γεωπόνος.

Τρι­κά­λων

Αχιλ­λέ­ας Κανταρ­τζής. Δικη­γό­ρος, μέλος της ΕΠ Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ, γραμ­μα­τέ­ας της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΚΚΕ.

Χανί­ων

Αλέ­κος Μαρι­νά­κης. Πολι­τι­κός επι­στή­μο­νας, μέλος του Γρα­φεί­ου Περιο­χής Κρή­της του ΚΚΕ και εκλεγ­μέ­νος περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος με τη «Λαϊ­κή Συσπείρωση»

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο