Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρέστενα: Μάχη για να κρατηθεί η φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές — Ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

Τέσ­σε­ρα πυρο­σβε­στι­κά αερο­πλά­να και τέσ­σε­ρα ελι­κό­πτε­ρα ξεκί­νη­σαν να επι­χει­ρούν με το πρώ­το φως της ημέ­ρας πάνω από το μέτω­πο της φωτιάς, που εκδη­λώ­θη­κε χθες στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή Μακρί­σια, του δήμου Ανδρί­τσαι­νας — Κρε­στέ­νων, στην Ηλεία.

Όσον αφο­ρά τις επί­γειες πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις, επι­χει­ρού­σαν καθ΄ όλη την διάρ­κεια της νύχτας και εξα­κο­λου­θούν να επι­χει­ρούν, ώστε να κρα­τή­σουν την φωτιά μακριά από κατοι­κη­μέ­νες περιο­χές και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Ειδι­κό­τε­ρα, στο μέτω­πο της φωτιάς επι­χει­ρούν 159 πυρο­σβέ­στες με επτά ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και 59 οχή­μα­τα, ενώ στην περιο­χή βρί­σκε­ται και το κινη­τό επι­χει­ρη­σια­κό κέντρο, «Όλυ­μπος».

Το έργο των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων συν­δρά­μουν υδρο­φό­ρα οχή­μα­τα και μηχα­νή­μα­τα έργου της αυτο­διοί­κη­σης, εθε­λο­ντές πυρο­σβέ­στες και δυνά­μεις της αστυ­νο­μί­ας. Επί­σης, έχουν τεθεί σε επι­φυ­λα­κή όλες οι πυρο­σβε­στι­κές υπη­ρε­σί­ες της Περι­φέ­ρειας Δυτι­κής Ελλάδας.

Σχε­τι­κά με τις και­ρι­κές συν­θή­κες που επι­κρα­τούν στην περιο­χή, δεν δυσκο­λεύ­ουν το έργο των πυρο­σβε­στών, αφού οι άνε­μοι που πνέ­ουν δεν έχουν μεγά­λη ένταση.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο