Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρήτη: Έχασε τη μάχη η 44χρονη που εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό — Η καταγγελία του συζύγου

Κατέ­λη­ξε η 44χρονη γυναί­κα από το Ηρά­κλειο, που εμφά­νι­σε θρόμ­βω­ση αμέ­σως μετά τον εμβο­λια­σμό της με το AstraZeneca. Ο θάνα­τος της άτυ­χης γυναί­κας ανα­κοι­νώ­θη­κε πριν από λίγο από τον διοι­κη­τή του ΠΑΓΝΗ, Γιώρ­γο Χαλκιαδάκη.

Oι για­τροί, νωρί­τε­ρα, επι­βε­βαί­ω­σαν ότι είναι εγκε­φα­λι­κά νεκρή και ενη­μέ­ρω­σαν τους οικεί­ους της.

Όπως είπε στο zarpanews.gr η οικο­γέ­νειά της είναι σε άσχη­μη ψυχο­λο­γι­κή κατά­στα­ση και δεν έλει­ψαν οι αντι­δρά­σεις. Η μητέ­ρα της 44χρονης δεν μπο­ρεί να πιστέ­ψει αυτό που συνέ­βη στο παι­δί της…

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως η 44χρονη γυναί­κα εμβο­λιά­στη­κε με την πρώ­τη δόση του εμβο­λί­ου της AstraZeneca ωστό­σο λίγες μέρες αργό­τε­ρα άρχι­σε να αισθά­νε­ται αδιαθεσία.

Μία εβδο­μά­δα μετά, άρχι­σε να εκδη­λώ­νει τα πρώ­τα συμ­πτώ­μα­τα, μετα­φέρ­θη­κε στο Βενι­ζέ­λειο νοσο­κο­μείο και έγι­νε εισα­γω­γή της στην Αιμα­το­λο­γι­κή του νοση­λευ­τι­κού ιδρύ­μα­τος με τους για­τρούς να παρα­κο­λου­θούν στε­νά την πορεία της υγεί­ας της.

“Η γυναίκα μου πέθανε ‘τοις κείνων  ρημασι πειθομενοι…”

Με αυτές τις λέξεις, απο­τυ­πώ­νει τον Γολ­γο­θά που ανέ­βη­κε τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες ο σύζυ­γος της 44χρονης Γλυ­κε­ρί­ας, που έχα­σε τη μάχη από θρόμ­βω­ση, μετά τον εμβο­λια­σμό της για τον κορο­νο­ϊό με το εμβό­λιο της AstraZeneka.

Ο κ. Μάριος Κρυο­βρυ­σα­νά­κης σε γρα­πτή του ανα­κοί­νω­ση με αφορ­μή τον θάνα­το της συζύ­γου του, καταγ­γέλ­λει ουσια­στι­κά την πολι­τεία που «παρά τις σοβα­ρές παρε­νέρ­γειες που παρου­σιά­στη­καν το τελευ­ταίο χρο­νι­κό διά­στη­μα επέ­λε­ξε να συνε­χί­σει την χορή­γη­ση του ( του εμβο­λί­ου) με τα απο­τε­λέ­σμα­τα αυτά» και κάνει γνω­στό πως θα κάνει «ό,τι περ­νά­ει από το χέρι μου για να διε­ρευ­νη­θούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύ­νες που θα προ­κύ­ψουν  για τον θάνα­το της γυναί­κας μου.»

Η ανακοίνωση:

“Με τον πιο τρα­γι­κό, άδο­ξο και οδυ­νη­ρό τρό­πο τελειώ­νει η  περι­πέ­τεια της υγεί­ας της γυναί­κας μου, ενός απο­λύ­τως  υγιούς ανθρώ­που, από το συν­δρο­μο vitt που εμφά­νι­σε ως παρε­νέρ­γεια  μετά τον εμβο­λια­σμό της με το astra zeneka.

Η γυναί­κα μου πέθα­νε ‘τοις κεί­νων  ρημα­σι πει­θο­με­νοι ‚ζωσα πάντα με κανό­νες και νομι­μο­φρο­σύ­νη όπως και τώρα ακο­λού­θη­σε τις οδη­γί­ες του κρα­τους για  την δημό­σια υγεία. Ελπί­ζω να μην έχουν ήσυ­χη την συνεί­δη­ση τους αυτοί που πήραν την από­φα­ση χορή­γη­σης του εμβο­λιου της Astra zeneka  σε ηλι­κί­ες 40 έως 44 και δη σε γυναί­κες ως μόνη επι­λο­γή, γνω­ρί­ζο­ντας τις επι­πτώ­σεις που αυτό απο­δε­δειγ­μέ­να έχει.

Θα κάνω ότι περ­νά­ει από το χέρι μου για να διε­ρευ­νη­θούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύ­νες που θα προ­κύ­ψουν  για τον θάνα­το της γυναί­κας μου.

Είναι πια γνω­στό και εχει εκφρα­στεί και επί­ση­μα από τις ανα­κοι­νώ­σεις της Ελλη­νι­κής Αιμα­το­λο­γι­κής Εται­ρεί­ας ότι κατά κανό­να  οι γυναί­κες κάτω των 50 ετών παρου­σιά­ζουν αυτές τις παρε­νέρ­γειες. Γινε­ται ανα­φο­ρα σε στα­τι­στι­κή  ότι αφο­ρά 1 κρού­σμα στο εκα­τομ­μύ­ριο αλλά αυτό αφο­ρά τον γενι­κό πλη­θυ­σμό. Σε γυναί­κες κάτω των 50 το ποσο­στό είναι του­λά­χι­στον 16 φορές μεγαλύτερο.

Θα έπρε­πε η πολι­τεία να εχει επι­δεί­ξει θάρ­ρος δια­κό­πτο­ντας την χορή­γη­ση του συγκε­κρι­μέ­νου εμβο­λί­ου σε ηλι­κί­ες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες.

Παρά τις σοβα­ρές παρε­νέρ­γειες που παρου­σιά­στη­καν το τελευ­ταίο χρο­νι­κό διά­στη­μα η πολι­τεία επέ­λε­ξε να συνε­χί­σει την χορή­γη­ση του  με τα απο­τε­λέ­σμα­τα αυτά.  Είναι ευτύ­χη­μα που ο κόσμος έχει  ενη­με­ρω­θεί και έτσι έχουν απο­τρα­πεί   άλλα παρό­μοια θλι­βε­ρά περιστατικά.

Ο θάνα­τος της  συζύ­γου μου ας γίνει η αφορ­μή να κατα­νο­ή­σουν αυτοί που παίρ­νουν τις απο­φά­σεις ότι η ανθρώ­πι­νη ζωή δεν μπαί­νει σε ζυγα­ριά, δεν  μετριέ­ται με αριθ­μούς και δεν απο­τυ­πώ­νε­ται με στατιστικές.

Ευχα­ρι­στώ όλο τον κόσμο για την συμπα­ρά­στα­ση και τους για­τρούς και νοση­λευ­τές  των νοσο­κο­μεί­ων του Βενι­ζε­λειου και του Παγνη.

Δια­πί­στω­σα την προ­σπά­θεια τους  και την αγω­νία τους για να πετύ­χουν ότι καλύ­τε­ρο μπορούσαν.

Μάριος Κρυο­βρυ­σα­νά­κης”

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο