Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρήτη: Ανησυχία στους κατοίκους από τα Ρίχτερ και το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας

Μεγά­λη ανα­στά­τω­ση σε όλη την Κρή­τη προ­κά­λε­σε ο σει­σμός των 6,3 Ρίχτερ που σημειώ­θη­κε στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή του Δήμου Ιερά­πε­τρας και της Σητείας.

Ευτυ­χώς δεν υπήρ­ξαν ανα­φο­ρές για τραυ­μα­τι­σμούς ή μεγά­λες ζημιές. Ωστό­σο, η σει­σμι­κή δόνη­ση ήρθε να εντεί­νει το αίσθη­μα ανη­συ­χί­ας των κατοί­κων της Κρή­της που ακό­μα προ­σπα­θούν να αντι­με­τω­πί­σουν τις συνέ­πειες του προη­γού­με­νου σεισμού.

Η ανη­συ­χία τους αυτή δεν εκπο­ρεύ­ε­ται μόνο από τα Ρίχτερ που κάνουν τη γη να «κου­νιέ­ται», αλλά και από τα αντα­να­κλα­στι­κά που δεί­χνει το κρά­τος, το οποίο είναι ταχύ­τα­το όταν πρό­κει­ται να εξυ­πη­ρε­τή­σει τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους και τους κάθε λογής «επεν­δυ­τές», αλλά έως τώρα δεν έχει λύσει τα προ­βλή­μα­τα στέ­γα­σης των πλη­γέ­ντων από τον προη­γού­με­νο σει­σμό, που είχε ως επί­κε­ντρο το Αρκα­λο­χώ­ρι και άλλα χωριά του Ηρακλείου.

sismos423

Η ΕΜΥ έχει προει­δο­ποι­ή­σει ότι η κακο­και­ρία θα πλή­ξει την Περι­φέ­ρεια Κρή­της την Πέμ­πτη. Πρό­κει­ται για την έλευ­ση του και­ρι­κού συστή­μα­τος με το όνο­μα «Μπάλ­λος», που κύρια χαρα­κτη­ρι­στι­κά θα έχει τις ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες, που θα συνο­δεύ­ο­νται κατά τόπους από χαλα­ζο­πτώ­σεις και θυελ­λώ­δεις νότιους ανέμους.

Η αγω­νία για τους σει­σμό­πλη­κτους του νομού Ηρα­κλεί­ου είναι έκδη­λη, καθώς δια­μέ­νουν σε σκη­νές και ακό­μα περι­μέ­νουν για οικί­σκους, ενώ χρειά­ζε­ται να δια­πι­στω­θεί αν ο νέος σει­σμός προ­κά­λε­σε προ­βλή­μα­τα σε κατοικίες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο