Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στη Λέσβο

Με ανα­κοί­νω­ση της η Επι­τρο­πή Γνω­μο­δό­τη­σης της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας του Δήμου Μυτι­λή­νης για θέμα­τα αντι­με­τώ­πι­σης της νόσου του κορο­νοϊ­ού σημειώ­νει ότι «η κατά­στα­ση εκτι­μά­ται ότι είναι εξαι­ρε­τι­κά δύσκο­λη και η εβδο­μά­δα που δια­νύ­ου­με θα είναι αυτή που θα καθο­ρί­σει την πορεία της εξά­πλω­σης του ιού στο νησί».

Η Επι­τρο­πή, ανα­κοι­νώ­νει ότι από την Παρα­σκευή 28 Αυγού­στου έως και τα μεσά­νυ­χτα της Κυρια­κής 30 Αυγού­στου, επι­βε­βαιώ­θη­καν ακό­μη 32 θετι­κά κρού­σμα­τα, της νόσου σε σύνο­λο 100 κρου­σμά­των από τις 12 Αυγού­στου όταν και ξέσπα­σε το κύμα της παν­δη­μί­ας στην πόλη της Μυτιλήνης.

Όσον αφο­ρά το Νοσο­κο­μείο Μυτι­λή­νης τονί­ζε­ται πως «βρί­σκε­ται σε πλή­ρη ετοι­μό­τη­τα, έχουν αυξη­θεί οι θάλα­μοι νοση­λεί­ας για τα θετι­κά κρού­σμα­τα COVID-19, αλλά και οι κλί­νες Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας» του Δήμου Μυτιλήνης.

Τέλος σημειώ­νε­ται ότι «τα μέτρα που ανα­κοι­νώ­θη­καν από τη Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, μετά από εισή­γη­ση της Επι­τρο­πής Γνω­μο­δό­τη­σης και τυγ­χά­νουν της επι­τή­ρη­σης της Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης Λέσβου, θα πρέ­πει να τηρού­νται απα­ρέ­γκλι­τα και ευλα­βι­κά». Οι ασθε­νείς με επι­βε­βαιω­μέ­νη νόσο σημειώ­νε­ται πώς οφεί­λουν να επι­κοι­νω­νούν με το ΕΚΑΒ, ώστε να λαμ­βά­νουν ακρι­βείς οδη­γί­ες για το πώς και πότε θα μετα­φερ­θούν στο Νοσο­κο­μείο Μυτι­λή­νης για περαι­τέ­ρω εξέταση.

Εξάλ­λου, ο Δικη­γο­ρι­κός Σύλ­λο­γος Μυτι­λή­νης λόγω της σημα­ντι­κής αύξη­σης των κρου­σμά­των τις τελευ­ταί­ες μέρες, ανα­κοί­νω­σε την απο­χή όλων των δικη­γό­ρων από τις συνε­δριά­σεις των ποι­νι­κών υπο­θέ­σε­ων αυτήν την εβδο­μά­δα. Ο Δικη­γο­ρι­κός Σύλ­λο­γος Μυτι­λή­νης με ανα­κοί­νω­ση του καλεί στη λήψη περαι­τέ­ρω μέτρων όσον αφο­ρά στις συνε­δριά­σεις των Δικαστηρίων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο