Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρεμλίνο για Κόσοβο: «Στηρίζουμε άνευ όρων την Σερβία και τους Σέρβους»

Η Μόσχα «σημεί­ω­σε» την «απου­σία κατα­δί­κης» της επί­θε­σης με drones που δέχθη­κε η Μόσχα, δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ, ανα­φε­ρό­με­νος στην χθε­σι­νή επι­δρο­μή των drones σε περιο­χές της ρωσι­κής πρω­τεύ­ου­σας, την ευθύ­νη για την οποία η Ρωσία επιρ­ρί­πτει στην Ουκρα­νία. Το Κίε­βο αρνεί­ται κάθε ανάμειξη.

Το Κρεμ­λί­νο παρα­δέ­χθη­κε ότι, αν και η αντια­ε­ρο­πο­ρι­κή άμυ­να της Μόσχας είναι απο­τε­λε­σμα­τι­κή, υπάρ­χουν περι­θώ­ρια βελ­τί­ω­σης. «Θα συνε­χί­σου­με το έργο της βελ­τί­ω­σης της αντια­ε­ρο­πο­ρι­κής άμυ­νας της Μόσχας», δήλω­σε ο Ντμί­τρι Πεσκόφ. Το Κρεμ­λί­νο εξέ­φρα­σε επί­σης «ανη­συ­χία» για τον βομ­βαρ­δι­σμό της περιο­χής του Μπέλ­γκο­ροντ, επαρ­χί­ας που συνο­ρεύ­ει με την Ουκρα­νία και έχει δεχθεί σει­ρά επι­θέ­σε­ων κατά τις τελευ­ταί­ες εβδομάδες.

«Στηρίζουμε άνευ όρων την Σερβία και τους Σέρβους»

Σε ό,τι αφο­ρά την κρί­ση στο Κόσο­βο, ο Πεσκόφ δήλω­σε ότι όλα τα νόμι­μα δικαιώ­μα­τα και συμ­φέ­ρο­ντα του σερ­βι­κού πλη­θυ­σμού πρέ­πει να προ­στα­τευ­θούν. «Στη­ρί­ζου­με άνευ όρων την Σερ­βία και τους Σέρ­βους», είπε. Η Μόσχα παρα­κο­λου­θεί στε­νά τις ταρα­χές στο Κόσο­βο, πρόσθεσε.

Το ΝΑΤΟ ανα­κοί­νω­σε ότι είναι πιθα­νή η απο­στο­λή επι­πλέ­ον 700μελούς στρα­τιω­τι­κού σώμα­τος στο Κόσο­βο, ενώ έχει θέσει σε επί­πε­δο υψη­λού συνα­γερ­μού ακό­μη ένα τάγ­μα. Περί τους 4.000 νατοϊ­κοί στρα­τιώ­τες σταθ­μεύ­ουν ήδη στο Κόσοβο.

Ο πρό­ε­δρος της Σερ­βί­ας έχει θέσει τον σερ­βι­κό στρα­τό σε κατά­στα­ση συνα­γερ­μού και έχει δια­τά­ξει στρα­τιω­τι­κές μονά­δες να προ­ω­θη­θούν προς το σύνορα.

Η Ρωσία, η οποία δια­τη­ρεί στε­νούς πολι­τι­σμι­κούς και θρη­σκευ­τι­κούς δεσμούς με την Σερ­βία, κατη­γό­ρη­σε το Κόσο­βο και τις δυτι­κές χώρες για την κλι­μά­κω­ση της έντασης.

Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν

Ο ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν και ο νεο­ε­κλε­γείς πρό­ε­δρος της Τουρ­κί­ας Ταγίπ Ερντο­γάν θα συνα­ντη­θούν στο προ­σε­χές μέλ­λον, δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου. Ο τόπος και ο χρό­νος της συνά­ντη­σης δεν έχουν ακό­μη συμφωνηθεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο