Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρεμλίνο: Θα πετύχουμε όλους τους στόχους μας στην Ουκρανία είτε με ειδική επιχείρηση είτε με άλλα μέσα

Την πεποί­θη­ση ότι η Ρωσία θα επι­τύ­χει όλους τους στό­χους της στην Ουκρα­νία είτε μέσω της ειδι­κής στρα­τιω­τι­κής της επι­χεί­ρη­σης είτε με όλα τα άλλα μέσα, εξέ­φρα­σε την Τετάρ­τη στο κρα­τι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων TASS ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ.

«Η Ρωσία εξε­τά­ζει μόνο την ολο­κλή­ρω­ση της ειδι­κής στρα­τιω­τι­κής της επι­χεί­ρη­σης: δια­σφά­λι­ση των συμ­φε­ρό­ντων της, επί­τευ­ξη των στό­χων της Ρωσί­ας είτε μέσω της ειδι­κής στρα­τιω­τι­κής επι­χεί­ρη­σης είτε με άλλα δια­θέ­σι­μα μέσα», είπε ο κ. Πεσκόφ στο TASS, απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση για το αν η Ρωσία θα εξε­τά­σει το ενδε­χό­με­νο του παγώ­μα­τος της σύγκρουσης.

«Σε αυτό η Ρωσία είναι αλλη­λέγ­γυα με τη Δύση, η σύγκρου­ση στην Ουκρα­νία δεν πρέ­πει να αφε­θεί να παγώ­σει», είπε ο εκπρό­σω­πος του Ρώσου προ­έ­δρου Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν. Απέ­φυ­γε πάντως να εξη­γή­σει με ποιον άλλον τρό­πο μπο­ρεί να τελειώ­σει η σύγκρου­ση αυτή.

Ο Γερ­μα­νός καγκε­λά­ριος Ολαφ Σολτς δήλω­σε νωρί­τε­ρα ότι οι ειρη­νευ­τι­κές συνο­μι­λί­ες για την κατά­στα­ση γύρω από την Ουκρα­νία δεν πρέ­πει να έχουν στό­χο να παγώ­σουν τη σύγκρου­ση. Ανά­λο­γη θέση εξέ­φρα­σαν και εκπρό­σω­ποι άλλων δυτι­κών χωρών.

Ο Βρε­τα­νός πρω­θυ­πουρ­γός Ρίσι Σού­νακ χαρα­κτή­ρι­σε τη Δευ­τέ­ρα θεμε­λιω­δώς λαν­θα­σμέ­να ειρη­νευ­τι­κά σχέ­δια που δεν προ­βλέ­πουν την επι­στρο­φή εδα­φών που χάθη­καν στο Κίε­βο και θα οδη­γή­σουν μόνο σε πάγω­μα της σύγκρου­σης στην Ουκρα­νία. Το Κίε­βο δήλω­σε επί­σης ότι οι ειρη­νευ­τι­κές πρω­το­βου­λί­ες δεν πρέ­πει να προ­βλέ­πουν το πάγω­μα της σύγκρουσης.

Πηγή: Reuters, TASS

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο