Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κριτικοί Κινηματογράφου: Αναμένουμε τον Γ. Σμαραγδή να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Μετά τις δηλώ­σεις του Γιάν­νη Σμα­ρα­γδή ότι θα κινη­θεί δικα­στι­κά ενα­ντί­ον κρι­τι­κών οι οποί­οι σχο­λί­α­σαν αρνη­τι­κά την ται­νία του «Καζαν­τζά­κης», η Πανελ­λή­νια Ένω­ση Κρι­τι­κών Κινη­μα­το­γρά­φου (ΠΕΚΚ) απα­ντά σήμε­ρα, με ανα­κοί­νω­σή της, ότι ανα­μέ­νει τον σκη­νο­θέ­τη «να κάνει πρά­ξη τις απει­λές και να προ­σφύ­γει στη Δικαιοσύνη».

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, η ΠΕΚΚ ανα­φέ­ρει, ότι «δεν προ­συ­πο­γρά­φει καμία προ­σω­πι­κή άπο­ψη για τον “Καζαν­τζά­κη”, όμως υπε­ρα­σπί­ζε­ται την ελεύ­θε­ρη, δημό­σια κυκλο­φο­ρία και της παρα­μι­κρής. Πρό­κει­ται για το αυτονόητο».

«Αντι­θέ­τως» συνε­χί­ζει η ανα­κοί­νω­ση «μοιά­ζει του­λά­χι­στον περί­ερ­γο ο κ. Γιάν­νης Σμα­ρα­γδής να “ενο­χλεί­ται” ανα­δρο­μι­κά και να απει­λεί μερί­δα κρι­τι­κών, ένα μήνα μετά από τα σχε­τι­κά δημο­σιεύ­μα­τα. Μην προ­ε­ξο­φλώ­ντας τις αλη­θι­νές του επι­διώ­ξεις, ανα­μέ­νου­με να κάνει πρά­ξη τις απει­λές και να προ­σφύ­γει στη Δικαιο­σύ­νη. Ίσως έτσι μετα­πη­δή­σει η υπό­θε­ση από την οθό­νη της φαι­δρό­τη­τας σ΄ εκεί­νη της υπευ­θυ­νό­τη­τας. Τότε ίσως επα­νέλ­θου­με στην περί­πτω­σή του» κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση της ΠΕΚΚ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο