Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας — 21 μεταφέρονται σε νοσοκομεία

Σοβα­ρό θέμα με κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού προ­κύ­πτει ξανά σε γηρο­κο­μείο  στο κέντρο της Αθή­νας, στον Άγιο Παντε­λε­ή­μο­να, μία ακό­μα από­δει­ξη ότι δεν λαμ­βά­νο­νται ουσια­στι­κά μέτρα στις δομές πρό­νοιας με την κυβέρ­νη­ση να ανα­λαμ­βά­νει βαριές ευθύ­νες για αυτό.

Όπως έγι­νε γνω­στό στο γηρο­κο­μείο «Αττι­κή», στο κέντρο της Αθή­νας, έχουν εντο­πι­σθεί 32 κρού­σμα­τα κορο­νοϊ­ού και 21 άτο­μα μετα­φέ­ρο­νται σε νοσο­κο­μεία.  Συνο­λι­κά έγι­νε έλεγ­χος σε 100 ανθρώ­πους. Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν πως το πρώ­το κρού­σμα εντο­πί­στη­κε μετά από τυχαίο δειγ­μα­το­λη­πτι­κό έλεγ­χο. Υπάρ­χει έντο­νη ανη­συ­χία για αύξη­ση του αριθ­μού των επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των τις επό­με­νες ώρες.

Στο γηρο­κο­μείο πήγε κλι­μά­κιο του ΕΟΔΥ και της Πολι­τι­κή Προ­στα­σί­ας. Αρκε­τά σοβα­ρή χαρα­κτή­ρι­σε την κατά­στα­ση στο γηρο­κο­μείο ο λοι­μω­ξιο­λό­γος Σωτή­ρης Τσιό­δρας καθώς «το 80% των φιλο­ξε­νου­μέ­νων στην δομή έχει υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα» και πρό­σθε­σε ότι «η Αθή­να δεν πάει καλά». Συγκε­κρι­μέ­να δήλω­σε το βρά­δυ της Τετάρ­της πως «υπάρ­χει μία επι­δη­μία αρκε­τά σοβα­ρή, που αφο­ρά περί­που το 50% των τρο­φί­μων. Ελέγ­χο­νται όλοι, υπάλ­λη­λοι και υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό. Θα δια­κο­μι­στούν στο νοσο­κο­μείο τα σοβα­ρά περι­στα­τι­κά. Η δια­σπο­ρά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχο­νται επι­σκε­πτή­ριο, συνή­θως είναι από το προ­σω­πι­κό. Υπάρ­χουν άνθρω­ποι με σοβα­ρά υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα. Οι περισ­σό­τε­ροι από αυτούς, το 80%, είναι κατακεκλιμένοι». 

Ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας αρκέ­στη­κε να δηλώ­σει πως «έχει ξεκι­νή­σει η ιχνη­λά­τη­ση» και πως «21 άτο­μα μετα­φέ­ρο­νται σε νοσοκομεία».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο