Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρούσματα κορονοϊού στο προσωπικό του Θεαγένειου Νοσοκομείου

Τέσ­σε­ρα κρού­σμα­τα Covid-19 εντο­πί­στη­καν σε νοση­λευ­τι­κό προ­σω­πι­κό Κλι­νι­κής του Θεα­γε­νεί­ου. Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από τη διοί­κη­ση του Νοσο­κο­μεί­ου τα κρού­σμα­τα εντο­πί­στη­καν την περα­σμέ­νη Τρί­τη μετά από μορια­κό έλεγ­χο με PCR και αμέ­σως ενερ­γο­ποι­ή­θη­καν όλα τα αντί­στοι­χα πρω­τό­κολ­λα του ΕΟΔΥ, με απο­τέ­λε­σμα την άμε­ση απο­μά­κρυν­ση των τεσ­σά­ρων ατό­μων από την εργα­σία, ενώ ταυ­τό­χρο­να έγι­νε και η ιχνη­λά­τη­ση των επα­φών τους.

Η διοι­κή­τρια του Θεα­γε­νεί­ου Ευαγ­γε­λία Κουρ­τέ­λη-Ξου­ρή μιλώ­ντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέ­φε­ρε ότι δεν επη­ρε­ά­στη­κε η λει­τουρ­γία του νοσο­κο­μεί­ου από τον εντο­πι­σμό των κρου­σμά­των και πρό­σθε­σε ότι από τον Αύγου­στο που άρχι­σαν να επι­στρέ­φουν οι εργα­ζό­με­νοι από τις άδειες μέχρι σήμε­ρα έχουν γίνει 800 τεστ στο προ­σω­πι­κό, το οποίο εξα­κο­λου­θεί να ελέγ­χε­ται κάθε φορά που επι­στρέ­φει από άδεια. Παράλ­λη­λα ανέ­φε­ρε ότι θα γίνουν δειγ­μα­το­λη­πτι­κοί έλεγ­χοι και ότι λαμ­βά­νο­νται επι­πλέ­ον μέτρα προ­στα­σί­ας στο νοσο­κο­μείο με την τοπο­θέ­τη­ση αντı-Covid παρα­θύ­ρων στο φυλά­κιο που βρί­σκε­ται στην είσο­δο του Θεα­γε­νεί­ου και την εγκα­τά­στα­ση δεύ­τε­ρης θερ­μο­κά­με­ρας εντός του Νοσοκομείου.

«Διε­νερ­γή­θη­καν έλεγ­χοι και επα­νέ­λεγ­χοι σε όλο το προ­σω­πι­κό της κλι­νι­κής (ιατρο­νο­ση­λευ­τι­κό, βοη­θη­τι­κό, κ.λ.π. ), καθώς και σε όλους τους ασθε­νείς της. Μετά από τα αυστη­ρά μέτρα πρό­λη­ψης που ακο­λου­θή­θη­καν, η κλι­νι­κή ανέ­κτη­σε και πάλι τους κανο­νι­κούς ρυθ­μούς της. Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι το Α.Ν.Θ. από την πρώ­τη στιγ­μή της παν­δη­μί­ας έλα­βε επι­πλέ­ον μέτρα ασφα­λεί­ας, λόγω του ιδιαί­τε­ρου χαρα­κτή­ρα του. Επί­σης, γίνο­νται διαρ­κείς έλεγ­χοι στο προ­σω­πι­κό, που προ­σέρ­χε­ται μετά από άδεια, ενώ ελέγ­χο­νται τα προς χει­ρουρ­γείο περι­στα­τι­κά, καθώς και κάθε περι­στα­τι­κό που κρί­νε­ται ως απα­ραί­τη­το» ανα­φέ­ρει η κ. Κουρτέλη-Ξουρή.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο