Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρούσματα σε εργαζόμενους ου «Παπαγεωργίου» από τα υγειονομικά πρωτόκολλα — κουρελόχαρτα

Τα 9, μέχρι και χτες, επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα σε εργα­ζό­με­νους στο Νοσο­κο­μείο «Παπα­γε­ωρ­γί­ου» έρχο­νται να ανα­δεί­ξουν ότι τα διά­φο­ρα υγειο­νο­μι­κά πρω­τό­κολ­λα που εφαρ­μό­ζο­νται, καθό­λου δεν δια­σφα­λί­ζουν τον περιο­ρι­σμό της δια­σπο­ράς της νόσου. Ειδι­κά όταν αυτά αφο­ρούν ένα δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας που νοσεί ήδη βαρύ­τα­τα λόγω της έλλει­ψης προ­σω­πι­κού, της υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης και της πολι­τι­κής εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της Υγείας.

Από την περα­σμέ­νη Τετάρ­τη που επι­βε­βαιώ­θη­κε το πρώ­το κρού­σμα και από τους ελέγ­χους που ακο­λού­θη­σαν μέσω της ιχνη­λά­τη­σης των επα­φών τους, συνο­λι­κά 9 εργα­ζό­με­νοι (για­τροί, νοση­λευ­τές και εργα­ζό­με­νοι στο τμή­μα απο­στεί­ρω­σης) βρέ­θη­καν θετι­κοί στον ιό και τέθη­καν σε 14ήμερη καρα­ντί­να. Σε καρα­ντί­να τέθη­καν επί­σης περί­που 20 εργα­ζό­με­νοι που ήρθαν σε επα­φή με τα θετι­κά κρούσματα.

Το υπουρ­γείο Υγεί­ας και η διοί­κη­ση του νοσο­κο­μεί­ου κου­νούν το δάχτυ­λο στους επι­κρι­τές και ισχυ­ρί­ζο­νται ότι το πρω­τό­κολ­λο εφαρ­μό­στη­κε κατά γράμ­μα. Δηλα­δή, ότι οι υγειο­νο­μι­κοί υπάλ­λη­λοι που επέ­στρε­ψαν από άδεια προ­σήλ­θαν στο νοσο­κο­μείο τηρώ­ντας όλα τα Μέτρα Ατο­μι­κής Προ­στα­σί­ας, έγι­νε η δειγ­μα­το­λη­ψία σύμ­φω­να με το πρω­τό­κολ­λο και παρέ­μει­ναν στο χώρο του νοσο­κο­μεί­ου ώσπου να βγει το απο­τέ­λε­σμα (4 ώρες), οπό­τε απο­χώ­ρη­σαν και τέθη­καν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμ­φω­να με εργα­ζό­με­νους του νοσο­κο­μεί­ου, μόνο ο ένας από τους υγειο­νο­μι­κούς, το τελευ­ταίο θετι­κό κρού­σμα που δια­γνώ­σθη­κε το Σάβ­βα­το, βρέ­θη­κε θετι­κός μετά από την επι­στρο­φή του από άδεια. Και αυτός ακό­μα μέχρι την έκδο­ση των απο­τε­λε­σμά­των του μορια­κού ελέγ­χου δού­λε­ψε κανο­νι­κά στο πόστο του. Οι υπό­λοι­ποι εργα­ζό­με­νοι παρου­σί­α­σαν συμ­πτώ­μα­τα κατά την εργα­σία τους τις προη­γού­με­νες μέρες. Οι δειγ­μα­το­λη­πτι­κοί έλεγ­χοι στο προ­σω­πι­κό του νοσο­κο­μεί­ου συνε­χί­στη­καν και χτες.

Το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων ζητά καθο­λι­κό έλεγ­χο όλων των εργα­ζο­μέ­νων σε τακτά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα και όχι δειγ­μα­το­λη­πτι­κό. Επί­σης, ζητά να ελέγ­χο­νται όλοι οι ασθε­νείς που κάνουν εισα­γω­γή στο νοσο­κο­μείο και όχι μόνο τα περι­στα­τι­κά που χρειά­ζο­νται προ­εγ­χει­ρη­τι­κό έλεγχο.

Στο μετα­ξύ, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, μετά τις τελευ­ταί­ες εξε­λί­ξεις, μετα­τέ­θη­κε για την επό­με­νη βδο­μά­δα η έναρ­ξη λει­τουρ­γί­ας του Νοσο­κο­μεί­ου «Παπα­γε­ωρ­γί­ου» ως νοσο­κο­μεί­ου ανα­φο­ράς για τον κορο­νο­ϊό. Θα είναι το τρί­το νοσο­κο­μείο ανα­φο­ράς, μετά το ΑΧΕΠΑ και το «Γ. Παπανικολάου».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο