Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κρυονέρι: Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

Νεκρός από ανα­κο­πή στο εργο­στά­σιό του βρέ­θη­κε ο πρό­ε­δρος του ΕΒΕΑ Κων­στα­ντί­νος Μίχα­λος. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, εντο­πί­σθη­κε από τη σύζυ­γό του ‑χωρίς τις αισθή­σεις του- στο γρα­φείο του στο Κρυο­νέ­ρι και δια­κο­μί­σθη­κε στο ΚΑΤ.

Ο Κων­στα­ντί­νος Μίχα­λος ήταν πρό­ε­δρος του Εμπο­ρι­κού και Βιο­μη­χα­νι­κου Επι­με­λη­τη­ρί­ου Αθη­νών (ΕΒΕΑ).

Γεν­νή­θη­κε το 1960. Γιος του βιο­μη­χά­νου και πολι­τι­κού Χρή­στου Μίχα­λου  (ο οποί­ος ανέ­λα­βε σημα­ντι­κές πολι­τι­κές και διοι­κη­τι­κές θέσεις κατά την περί­ο­δο των δικτα­το­ρι­κών κυβερ­νή­σε­ων 1967–1973).

Σπού­δα­σε οικο­νο­μι­κά και πολι­τι­κές επι­στή­μες στο πανε­πι­στή­μιο Essex (Μ. Βρε­τα­νί­ας) και πραγ­μα­το­ποί­η­σε μετα­πτυ­χια­κές σπου­δές σε θέμα­τα οικο­νο­μι­κών εφαρ­μο­γών στο London School of Economics.

Το 1988 ανέ­λα­βε την διοί­κη­ση της οικο­γε­νεια­κής εται­ρεί­ας SWAN Α.Ε.

Το 1993 εξε­λέ­γη μέλος του διοι­κη­τι­κού συμ­βου­λί­ου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρό­ε­δρός του. Το 2002 εξε­λέ­γη μέλος του Δ.Σ. του Αρα­βο­ελ­λη­νι­κού Εμπο­ρι­κού Επι­με­λη­τη­ρί­ου και το 2004 αντι­πρό­ε­δρός του, ενώ το 2003 εξε­λέ­γη πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Επι­χει­ρή­σε­ων Βορεί­ου Αττικής.

Την περί­ο­δο 2004–2005 διε­τέ­λε­σε ειδι­κός σύμ­βου­λος του Υπουρ­γεί­ου Ανά­πτυ­ξης. Την περί­ο­δο 2005 – 2006 διε­τέ­λε­σε γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του Υπουρ­γεί­ου Οικο­νο­μί­ας και Οικο­νο­μι­κών ενώ το 2007 εξε­λέ­γη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Το 2008 εξε­λέ­γη μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ.

Τον Δεκέμ­βριο 2011 επα­νε­ξε­λέ­γη για 4 έτη πρό­ε­δρος ΕΒΕΑ και τον Μάρ­τιο 2012 εξε­λέ­γη πρό­ε­δρος της ΚΕΕΕ (Kεντρι­κή Ένω­ση Επι­με­λη­τη­ριων Ελλάδος).

Διε­τέ­λε­σε μέλος του Δ.Σ αερο­λι­μέ­να Αθη­νών “Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος” από τον Νοέμ­βριο 2012 έως το Μάϊο 2015, καθώς και μέλος του Δ.Σ. “Αστήρ Παλ­λάς Ξενο­δο­χεια­κή Α.Ε.” από τον Ιού­νιο 2012 έως τον Ιού­λιο 2017.

Το 2013 συνί­δρυ­σε την Μίχα­λος Κων­στα­ντί­νος & Σια Ι.Κ.Ε. (M Trading Group) της οποί­ας απο­τε­λεί συν­δια­χει­ρι­στής της.

Πηγή: Καθη­με­ρι­νή / Πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΕΡΤ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο