Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβέρνηση: Ζητά από αθλητές να επιστρέψουν τα πριμ για την κατάκτηση μεταλλίων!

Η κυβέρ­νη­ση όχι μόνο χρω­στά σε αθλη­τές χρή­μα­τα από τα πριμ που προ­βλέ­πο­νται από το νόμο για την κατά­κτη­ση μεταλ­λί­ων, αλλά τους ζητά να επι­στρέ­ψουν και αυτά που πήραν, όπως προ­κύ­πτει από τις σοβα­ρές καταγ­γε­λί­ες που έκα­νε η χρυ­σή ολυ­μπιο­νί­κης στο άλμα επί κοντώ, Κατε­ρί­να Στεφανίδη.

Συγκε­κρι­μέ­να η Κ. Στε­φα­νί­δη ανέ­φε­ρε σε δηλώ­σεις της σε ιστοσελίδα:

«Ούτε η Παπα­χρή­στου, αλλά ούτε και ο Φιλιπ­πί­δης θα πάρουν χρή­μα­τα για τα μετάλ­λια που κατέ­κτη­σαν το 2017 στο ευρω­παϊ­κό πρω­τά­θλη­μα κλει­στού στί­βου και αν συνε­χί­σουν αυτό θα επη­ρε­ά­σει και άλλους αθλη­τές που κατέ­κτη­σαν μετάλ­λιο στο ευρω­παϊ­κό του 2019.

Αυτό επη­ρε­ά­ζει και εμέ­να αλλά όχι και τόσο για­τί θα έπαιρ­να το 20% επει­δή έχω καλύ­τε­ρα μετάλ­λια στον ανοι­κτό στί­βο με εξαί­ρε­ση το ευρω­παϊ­κό του 2018. Το τρε­λό είναι ότι ζητά­νε πίσω χρή­μα­τα από το 2016 και όχι από κάποιον άλλον χρό­νο και ο νόμος υπάρ­χει από το 1999.

Οπό­τε σίγου­ρα αισθα­νό­μα­στε ότι στο­χο­ποιού­μα­στε. Προ­σπα­θούν να βρουν τρό­πους να γλι­τώ­σουν χρή­μα­τα πλη­γώ­νο­ντας αθλη­τές και βασι­κά πηγαί­νο­ντας κόντρα στους νόμους με αστεί­ες δικαιο­λο­γί­ες. Ο νυν υπουρ­γός υπο­τί­θε­ται ότι θα προ­σπα­θού­σε να το λύσει, αλλά έχουν περά­σει πολ­λοί μήνες που δεν υπήρ­χε πρό­ο­δος και ο υπουρ­γός δεν απα­ντά καν στα mail που του στέλ­νει κάθε κάτο­χος μεταλ­λί­ου σε κλει­στό στί­βο από το 2016.

Έστει­λαν ένα mail στην Ομο­σπον­δία με το οποίο ρωτούν εάν είναι ισά­ξιοι οι αγώ­νες κλει­στού και ανοι­κτού στί­βου. Δεν είμαι δικη­γό­ρος αλλά ξέρω ότι δεν υπάρ­χει σωστή απά­ντη­ση σε αυτή την ερώ­τη­ση. Όλοι αισθα­νό­μα­στε ότι προ­σπα­θούν να μας παγι­δεύ­σουν με αυτή την ερώ­τη­ση και ανε­ξάρ­τη­τα από την απά­ντη­ση θα βρουν μία δικαιο­λο­γία».

Η συνέ­χεια δόθη­κε μέσω twitter, όπου η κορυ­φαία αθλή­τρια του στί­βου ανήρ­τη­σε το σχε­τι­κό κεί­με­νο. Ο ΓΓΑ Γιώρ­γος Μαυ­ρω­τάς σε απά­ντη­σή του ισχυ­ρί­στη­κε ότι η κυβέρ­νη­ση προ­σπα­θεί να βρει νομο­θε­τι­κή λύση στο θέμα και απέ­δω­σε το πρό­βλη­μα στο ότι ο νόμος ανα­γνω­ρί­ζει μόνο τις διορ­γα­νώ­σεις ανοι­κτού στί­βου ως επιβραβευόμενες.

Ωστό­σο η Κ. Στε­φα­νί­δη διέ­ψευ­σε ότι ο νόμος κάνει αυτή τη διά­κρι­ση λέγο­ντας ότι «ο νόμος δεν ανα­φέ­ρε­ται που­θε­νά σε συν­θή­κες. Μόνο σε Πανευ­ρω­παϊ­κό και Παγκό­σμιο Πρωτάθλημα».

Από την πλευ­ρά του ο υφ. Αθλη­τι­σμού υπο­στή­ρι­ξε και αυτός ότι «η βού­λη­ση είναι ξεκά­θα­ρη: θα λυθεί άμε­σα και νόμι­μα το ζήτη­μα» λέγο­ντας ότι η κυβέρ­νη­ση προ­χω­ρά σε νομο­θε­τι­κή ρύθμιση.

Σε κάθε περί­πτω­ση αυτό που βγαί­νει ως συμπέ­ρα­σμα είναι ότι η κυβέρ­νη­ση και το αρμό­διο υπουρ­γείο προ­σπα­θούν με αστεί­ες δικαιο­λο­γί­ες να καλύ­ψουν το γεγο­νός ότι είναι σε εξέ­λι­ξη μία συντο­νι­σμέ­νη επί­θε­ση ενά­ντια σε αθλη­τές και αθλη­τι­κές ομο­σπον­δί­ες, με κορυ­φαίο παρά­δειγ­μα το περι­βό­η­το Αθλη­τι­κό Μητρώο που προ­ω­θεί και έχει συνα­ντή­σει την κάθε­τη αντί­θε­ση του συνό­λου του αθλη­τι­κού κόσμου.

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελ­λαρ, Μια ιστο­ρία εκμε­τάλ­λευ­σης στις αποι­κί­ες καφέ»

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο