Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Προσπαθεί να αναθερμάνει τα δικά της κάλπικα διλήμματα

Nα «ξανα­ζε­στά­νει» τα πλα­στά εκβια­στι­κά διλήμ­μα­τα, τα κάλ­πι­κα δίπο­λα και το εμπό­ριο ελπί­δας προ­σπα­θεί ενα­γω­νί­ως ο πρω­θυ­πουρ­γός, Αλ. Τσί­πρας, ο οποί­ος σε συνέ­ντευ­ξή του στο κρα­τι­κό κανά­λι δήλω­σε πως «οι εκλο­γές θα γίνουν στις 7 Ιούλη».

Ανα­κοί­νω­σε επί­σης πως τη Δευ­τέ­ρα 10 Ιού­νη θα πάει στον Πρό­ε­δρο της Δημο­κρα­τί­ας για να ζητή­σει τη διε­νέρ­γεια πρό­ω­ρων εκλο­γών. «Απο­φα­σί­σα­με να οδη­γή­σου­με την χώρα πρό­ω­ρα αλλά συντε­ταγ­μέ­να στις κάλ­πες», είπε.

Με αφορ­μή το μπα­ράζ νομο­σχε­δί­ων και τρο­πο­λο­γιών που κατα­τέ­θη­καν στο «παρά πέντε», ισχυ­ρί­στη­κε πως «δεν μιλά­με για ρου­σφέ­τια, μιλά­με για κοι­νω­νι­κές ανά­γκες» που «αφο­ρούν τη ζωή χιλιά­δων συμπο­λι­τών μας».

Θέλο­ντας να απο­δεί­ξει τάχα την «κοι­νω­νι­κή ευαι­σθη­σία» της κυβέρ­νη­σης και να ανα­πα­ρά­γει ένα αφή­γη­μα «μεσαί­ας τάξης», ανα­κοί­νω­σε πως πριν κλεί­σει η Βου­λή, η κυβέρ­νη­ση θα κατα­θέ­σει τρο­πο­λο­γία για την κατάρ­γη­ση της μεί­ω­σης του Αφο­ρο­λό­γη­του, που έχει προ­νο­μο­θε­τη­θεί για το 2020. Κάλε­σε, μάλι­στα, τη ΝΔ να ανα­θε­ω­ρή­σει την από­φα­σή της να απέ­χει από τις ψηφο­φο­ρί­ες στη Βου­λή και να έρθει να ψηφί­σει αυτή την τρο­πο­λο­γία, «για να απο­δεί­ξει ότι λέει αλή­θεια» για το Αφορολόγητο.

Προ­κει­μέ­νου να ενι­σχύ­σει τη λογι­κή του «μικρό­τε­ρου κακού», ανέ­φε­ρε πως αυτά που προ­βάλ­λο­νται τις τελευ­ταί­ες μέρες ως επι­φυ­λά­ξεις ή ενστά­σεις από μερί­δα των δανει­στών, οφεί­λο­νται στο απο­τέ­λε­σμα των ευρω­ε­κλο­γών, το οποίο «άνοι­ξε την όρε­ξη» σε «ακραί­ους συντη­ρη­τι­κούς κύκλους» των Βρυξελλών.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο