Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Σε «στρατηγικού χαρακτήρα» επενδυτές ο ΔΕΔΔΗΕ

Την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του ΔΕΔΔΗΕ (Δια­χει­ρι­στής του Ελλη­νι­κού Δικτύ­ου Δια­νο­μής Ηλε­κτρι­κής Ενέρ­γειας) σε ποσο­στό 49% ανα­κοί­νω­σε ο υπουρ­γός Περι­βάλ­λο­ντος και Ενέρ­γειας Κ. Χατζη­δά­κης, μιλώ­ντας στη Βου­λή, στο πλαί­σιο της συζή­τη­σης για τον κρα­τι­κό προϋπολογισμό.

Η εται­ρεία συστά­θη­κε με την από­σχι­ση του κλά­δου δια­νο­μής της ΔΕΗ ΑΕ. Αυτή τη στιγ­μή είναι θυγα­τρι­κή εται­ρεία της ΔΕΗ κατά 100%.

Σύμ­φω­να με τον Κ. Χατζη­δά­κη, οι ιδιώ­τες που θα απο­κτή­σουν το 49% του ΔΕΔΔΗΕ θα πρι­μο­δο­τη­θούν με «ισχυ­ρά δικαιώ­μα­τα μειο­ψη­φί­ας», προ­κει­μέ­νου «να προ­σελ­κύ­σου­με όχι μόνο θεσμι­κούς, αλλά και στρα­τη­γι­κού χαρα­κτή­ρα επεν­δυ­τές».

Επί­σης, επα­νέ­λα­βε ότι μέσα στο 2020 θα προ­χω­ρή­σει περαι­τέ­ρω η ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση του ΑΔΜΗΕ (Ανε­ξάρ­τη­τος Δια­χει­ρι­στής Μετα­φο­ράς Ηλε­κτρι­κής Ενέρ­γειας), τον οποίο, όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιω­τι­κο­ποί­η­σε ήδη σε ποσο­στό 49% ‑όπως και τον ΔΕΣΦΑ σε ποσο­στό 66%- αλλά σήμε­ρα εγκα­λεί εμάς ότι θέλου­με να τον ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σου­με περαιτέρω».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο