Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Αναπαράγει ατόφια την άθλια και ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων»

Τη λογι­κή των «δύο άκρων» ανα­πα­ρή­γα­γε εκ νέου σήμε­ρα ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος, Γ. Οικο­νό­μου, σχε­τι­κά με τις επι­θέ­σεις που εξα­πέ­λυ­σαν τις τελευ­ταί­ες μέρες τα φασι­στοει­δή σε Θεσ­σα­λο­νί­κη και Αθή­να, γεγο­νός που αθω­ώ­νει τη δρά­ση των εγκλη­μα­τι­κών — ναζι­στι­κών ομά­δων, πέρα από το γεγο­νός πως είναι μια βαθιά ανι­στό­ρη­τη θεωρία.

«Για την κυβέρ­νη­ση είναι ξεκά­θα­ρο ότι η χρή­ση της βίας και οι εγκλη­μα­τι­κές συμπε­ρι­φο­ρές απ’ όπου κι αν προ­έρ­χο­νται προ­ξε­νούν μόνι­μη βλά­βη στην κοι­νω­νία και για αυτό και δεν υπήρ­ξε ούτε πρό­κει­ται να υπάρ­ξει καμιά ανο­χή», είπε κατά την ενη­μέ­ρω­ση των πολι­τι­κών συντα­κτών, δίνο­ντας συνέ­χεια στη λογι­κή που εξι­σώ­νει την οργα­νω­μέ­νη πάλη του λαού με τη δρά­ση των φασι­στι­κών εγκλη­μα­τι­κών οργα­νώ­σε­ων κι όταν οι τελευ­ταί­ες δρουν το τελευ­ταίο διά­στη­μα ανε­ξέ­λεγ­κτες και οπλι­σμέ­νες, σε γει­το­νιές της Θεσσαλονίκης.

«Απέ­να­ντι σε αυτά τα φαι­νό­με­να η συντε­ταγ­μέ­νη πολι­τεία απα­ντά με την εφαρ­μο­γή του νόμου» πρό­σθε­σε, επι­κα­λού­με­νος τις συλ­λή­ψεις, τις έρευ­νες και τις προ­σα­γω­γές που πραγ­μα­το­ποί­η­σε το τελευ­ταίο διά­στη­μα η Αστυ­νο­μία, τη στιγ­μή που υπάρ­χουν πολύ σοβα­ρές καταγ­γε­λί­ες για τη στά­ση ανο­χής προς αυτές τις φασι­στι­κές συμ­μο­ρί­ες από την Αστυ­νο­μία, τη διεύ­θυν­ση των ΕΠΑΛ Σταυ­ρού­πο­λης και άλλων τμη­μά­των του κρα­τι­κού μηχανισμού.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως υπήρ­ξαν ντο­κου­μέ­ντα και φωτο­γρα­φι­κό υλι­κό που έδει­χνε ότι στα επει­σό­δια στο ΕΠΑΛ της Σταυ­ρού­πο­λης η Αστυ­νο­μία τους άφη­νε ανε­νό­χλη­τους να μπαι­νο­βγαί­νουν στο σχο­λείο και να πετούν μολό­τοφ στους δια­δη­λω­τές. Μάλι­στα, το από­γευ­μα της Τετάρ­της 29/9 που έγι­νε συλ­λα­λη­τή­ριο στην πλ. Τερ­ψι­θέ­ας, παρό­τι η Αστυ­νο­μία γνώ­ρι­ζε αρκε­τή ώρα πριν ότι ομά­δα 50 φασι­στών με μαχαί­ρια, λοστούς, φωτο­βο­λί­δες είχε συγκε­ντρω­θεί στο Δημαρ­χείο Σταυ­ρού­πο­λης και κατευ­θυ­νό­ταν προς την πλα­τεία Τερ­ψι­θέ­ας, την άφη­σε ανε­νό­χλη­τη να μετα­βεί και να επι­τε­θεί στους διαδηλωτές.

Όσον αφο­ρά τις δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις των φασι­στι­κών ομά­δων κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Ηλιού­πο­λη Θεσ­σα­λο­νί­κης, υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι το ΚΚΕ από την πρώ­τη στιγ­μή έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα ντο­κου­μέ­ντα για το ποιόν των δρα­στών, ενώ χθες σωμα­τεία και άλλοι φορείς της Θεσ­σα­λο­νί­κης με στοι­χεία και απο­δεί­ξεις κατήγ­γει­λαν το οργα­νω­μέ­νο σχέ­διο που υπήρχε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο