Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οδηγίες προς τους οδηγούς ενόψει της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων»

Σύμ­φω­να με τις μετε­ω­ρο­λο­γι­κές προ­βλέ­ψεις, από την Κυρια­κή 5 Ιανουα­ρί­ου το πρωί ανα­μέ­νε­ται έντο­νο ψυχρό κύμα κακο­και­ρί­ας στη χώρα. Θα επη­ρε­α­σθεί καταρ­χήν η Βόρεια Ελλά­δα και πολύ σύντο­μα, από Κυρια­κή μεση­μέ­ρι η κακο­και­ρία και τα έντο­να και­ρι­κά φαι­νό­με­να θα επε­κτα­θούν κυρί­ως στην νοτια­να­το­λι­κή Ελλά­δα. Θα υπάρ­ξουν χιο­νο­πτώ­σεις ακό­μη και σε χαμη­λό υψό­με­τρο ενώ οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα είναι θυελλώδεις.

Το κύμα κακο­και­ρί­ας θα συμπέ­σει με τις μετα­κι­νή­σεις του τρι­η­μέ­ρου των Θεο­φα­νεί­ων και κυρί­ως με την επι­στρο­φή των εκδρο­μέ­ων και όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε από το αρμό­διο υπουρ­γείο, για τους λόγους αυτούς:

Οι κατά τόπους Διευ­θύν­σεις Αστυ­νο­μί­ας θα απα­γο­ρεύ­σουν την κίνη­ση φορ­τη­γών οχη­μά­των άνω του 1,5 τόνου στο εθνι­κό οδι­κό δίκτυο από Κυρια­κή 06:00 πρω­ι­νή έως Δευ­τέ­ρα 24:00 νυκτε­ρι­νή ώρα.

Απα­γο­ρεύ­ε­ται η κίνη­ση οχη­μά­των στη Λωρί­δα Έκτα­κτης Ανά­γκης (Λ.Ε.Α.). Συνι­στά αντι­κοι­νω­νι­κή συμπε­ρι­φο­ρά και θα τιμω­ρεί­ται σύμ­φω­να με τις δια­τά­ξεις του Κ.Ο.Κ. με 60 ημέ­ρες αφαί­ρε­ση διπλώ­μα­τος και πινακίδων.

Όλα τα οχή­μα­τα που δεν φέρουν ειδι­κά ελα­στι­κά πρέ­πει να είναι εφο­δια­σμέ­να με αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυ­σί­δες. Θα γίνο­νται έλεγ­χοι από την Τρο­χαία σε όλο το εθνι­κό δίκτυο. Δεν θα επι­τρέ­πε­ται η κίνη­ση σε αυτο­κί­νη­τα που δεν έχουν εφο­δια­σθεί με αλυσίδες.

Καλού­νται οι πολί­τες που πρό­κει­ται να μετα­κι­νη­θούν να ενη­με­ρώ­νο­νται συνε­χώς πριν και κατά την διάρ­κεια του ταξι­διού από τα ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κά δίκτυα και το δια­δί­κτυο. Οι κατά τόπους Αρχές θα ενη­με­ρώ­νουν για τις και­ρι­κές συν­θή­κες και την κατά­στα­ση του οδι­κού δικτύ­ου σε τακτά χρο­νι­κά διαστήματα.

Η Τρο­χαία και η Πυρο­σβε­στι­κή, θα είναι στους δρό­μους για να συντο­νί­σουν και να συν­δρά­μουν. Οι πολί­τες καλού­νται να ακο­λου­θούν τις οδη­γί­ες τους με συναί­σθη­ση ευθύ­νης. Να είναι σίγου­ροι πως γνω­ρί­ζουν να τοπο­θε­τούν αντιο­λι­σθη­τι­κές αλυ­σί­δες, να βεβαιώ­νο­νται πως τα οχή­μα­τά τους έχουν επάρ­κεια καυσίμων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο