Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του «κόκκινου Αερόστατου»

Μόλις κυκλο­φό­ρη­σε το νέο τεύ­χος του περιο­δι­κού «κόκ­κι­νο Αερό­στα­το… γεμά­το ιστο­ρί­ες που δεν περι­μέ­νε­τε», που επι­με­λεί­ται η Δια­τμη­μα­τι­κή Επι­τρο­πή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μικρό­τε­ρες ηλι­κί­ες νεολαίας.

Σε αυτό το τεύ­χος, που δια­τί­θε­ται από τις Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ, οι μικροί ανα­γνώ­στες του θα έχουν τη δυνα­τό­τη­τα να βρουν:

  • Μικρό αφιέ­ρω­μα στη ζωή και το έργο του Θάνου Μικρού­τσι­κου με τίτλο «Χόρε­ψε πάνω στο φτε­ρό του καρχαρία».
  • Γνω­ρι­μία με το Travel vlog, το δια­γω­νι­σμό που προ­κη­ρύσ­σει η ΚΝΕ για μαθη­τές Γυμνα­σί­ων και μεγα­λύ­τε­ρων τάξε­ων του Δημο­τι­κού. Τα παι­διά καλού­νται να επι­σκε­φθούν ένα ιστο­ρι­κό μέρος του τόπου τους ή κάποιο μου­σείο με στό­χο να μάθουν γι’ αυτόν και όλη αυτήν τη δια­δι­κα­σία να την κατα­γρά­ψουν με όποιον τρό­πο θέλουν, π.χ. βίντεο.
  • Αφιέ­ρω­μα για την 8η Μάρ­τη, Παγκό­σμια Μέρα Εργα­ζό­με­νης Γυναί­κας. Στο περιο­δι­κό υπάρ­χουν 4 σελί­δες αφιε­ρω­μέ­νες στη Μέρα της Γυναί­κας. Στις πρώ­τες δύο γίνε­ται μία πολύ σύντο­μη, αλλά περιε­κτι­κή ανα­φο­ρά στην ιστο­ρι­κή πορεία της εισό­δου της γυναί­κας στα μεγά­λα εργο­στά­σια, στη συμ­με­το­χή τους σε σημα­ντι­κούς κοι­νω­νι­κούς αγώ­νες, στις πρώ­τες απερ­γί­ες και τελι­κά στην καθιέ­ρω­ση της 8ης Μάρ­τη. Στη συνέ­χεια, γίνε­ται ανα­φο­ρά στη θέση της γυναί­κας σήμε­ρα. Ισό­τη­τα στα λόγια ή ισο­τι­μία στην πράξη;
  • Αφιέ­ρω­μα στα παρα­μύ­θια. Σκο­πός του αφιε­ρώ­μα­τος είναι να παρα­κι­νη­θούν τα παι­διά στο διά­βα­σμα. Να ενι­σχυ­θούν η φαντα­σία τους, η επα­φή τους με την ανά­γνω­ση, αφή­γη­ση, ακρό­α­ση ιστο­ριών — παρα­μυ­θιών. Τα παι­διά καλού­νται να φτιά­ξουν και το παρα­μύ­θι. Μία φορά και έναν και­ρό, λοι­πόν, η ιστο­ρία ήταν αλλιώς… Βάλε τη φαντα­σία σου και πες μας το δικό σου παραμύθι!
  • Σελί­δες γύρω από την αγα­πη­μέ­νη γιορ­τή των παι­διών, τις Από­κριες.
  • Γνω­ρι­μία με τις ιστο­ρι­κές και κοι­νω­νι­κές ρίζες του hip hop.
  • Στις σελί­δες της Επι­στή­μης ενδια­φέ­ρον αφιέ­ρω­μα με τίτλο: «Η Επι­στή­μη μιλά για τα εμβόλια».
  • Το καθιε­ρω­μέ­νο από­σπα­σμα από το διή­γη­μα, «Τα παι­διά της Αθή­νας», που αυτήν τη φορά είναι αφιε­ρω­μέ­νο στα 77 χρό­νια από την ίδρυ­ση της ΕΠΟΝ.
  • Ακό­μα, στο περιο­δι­κό μπο­ρεί κανείς να βρει αγα­πη­μέ­να θέμα­τα, όπως τη σελί­δα για το σκά­κι, το κόμικ, τους γρί­φους, τις σπα­ζο­κε­φα­λιές, τις χει­ρο­τε­χνί­ες, τη γνω­ρι­μία με τα αθλή­μα­τα του Στίβου.

 

Μαζί με το περιο­δι­κό δίνε­ται δώρο ημε­ρο­λό­γιο για το 2020.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο