Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσπαθεί να κρύψει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την αύξηση των κρουσμάτων

Στον λαό πέτα­ξε προ­κλη­τι­κά το «μπα­λά­κι» ο πρω­θυ­πουρ­γός, Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, προ­κει­μέ­νου να κρύ­ψει τις τερά­στιες ευθύ­νες της κυβέρ­νη­σης για την αύξη­ση των κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού και να τον κατα­στή­σει απο­κλει­στι­κά υπεύ­θυ­νο για ό,τι συμ­βεί από εδώ και πέρα…

«Έχου­με περά­σει επτά δύσκο­λους μήνες. Η κυβέρ­νη­ση, θυμί­ζω, μάχε­ται ταυ­τό­χρο­να σε πολ­λά μέτω­πα: Εθνι­κά θέμα­τα, Μετα­να­στευ­τι­κό, Οικο­νο­μία, αλλά και φυσι­κές κατα­στρο­φές. Ειδι­κά, όμως, στον πόλε­μο για την υγεία χρεια­ζό­μα­στε όσο που­θε­νά αλλού σύμ­μα­χο τον συνει­δη­τό πολί­τη», τόνι­σε ο Κυρ. Μητσο­τά­κης στο τηλε­ο­πτι­κό του μήνυμα.

Αφού ξόρ­κι­σε το ενδε­χό­με­νο ενός γενι­κού λοκ ντά­ουν για­τί τα καθο­λι­κά μέτρα «φέρ­νουν τρα­γι­κές επι­πτώ­σεις στην οικο­νο­μία και μεγά­λες αδι­κί­ες στην κοι­νω­νία», υπο­στή­ρι­ξε πως το δίλημ­μα είναι «αυτο­προ­στα­σία ή καρα­ντί­να. Και γνω­ρί­ζο­ντας τις συνέ­πειες της δεύ­τε­ρης, έχου­με καθή­κον να επι­λέ­ξου­με την πρώ­τη. Χωρίς πολ­λά λόγια. Αλλά με λίγες πρά­ξεις, δοκι­μα­σμέ­νες και απο­τε­λε­σμα­τι­κές: Απο­στά­σεις. Ατο­μι­κή υγιει­νή. Και, κυρί­ως, μάσκα μέχρι να βρε­θεί η θερα­πεία και το εμβόλιο».

Σε αντί­θε­ση με την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που βιώ­νουν οι ασθε­νείς και τα όσα καταγ­γέλ­λουν οι υγειο­νο­μι­κοί που συνε­χί­ζουν τις κινη­το­ποι­ή­σεις, ο πρω­θυ­πουρ­γός επέ­μει­νε να παρου­σιά­ζει μια «μαγι­κή εικό­να» δήθεν «θωρά­κι­σης» του Εθνι­κού Συστή­μα­τος Υγεί­ας, βεβαιώ­νο­ντας ότι «οι δομές των νοσο­κο­μεί­ων απέ­χουν πολύ ακό­μα από τα όριά τους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο