Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου: Ελεύθερη είσοδος στην έκθεση με έργα του Γιώργη Βαρλάμου

Αυτήν την Κυρια­κή, 4 Φλε­βά­ρη, η είσο­δος θα είναι ελεύ­θε­ρη στο Βυζα­ντι­νό και Χρι­στια­νι­κό Μου­σείο (Βασι­λίσ­σης Σοφί­ας 22), που φιλο­ξε­νεί την έκθε­ση που διορ­γα­νώ­νει η ΚΕ του ΚΚΕ, με έργα του Γιώρ­γη Βαρλάμου.

Μόνο γι’ αυτή την Κυρια­κή και με από­φα­ση του Μου­σεί­ου, το ωρά­ριο λει­τουρ­γί­ας της έκθε­σης, αλλά και όλου του Μου­σεί­ου τρο­πο­ποιεί­ται. Μπο­ρεί κανείς να επι­σκε­φθεί την έκθε­ση από τις 09.00 έως τις 12.00.

Οργα­νω­μέ­νες ξενα­γή­σεις θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στις 09.00, στις 10.00 και στις 11.00.

Η έκθε­ση πραγ­μα­το­ποιεί­ται στο πλαί­σιο του γιορ­τα­σμού για τα 100χρονα του Κόμ­μα­τος και για να τιμή­σει τον μεγά­λο μας εικα­στι­κό, ο οποί­ος κλη­ρο­δό­τη­σε με τη χει­ρό­γρα­φη δημό­σια δια­θή­κη του στο ΚΚΕ το εργα­στή­ριο και το έργο του. Κορ­μός της έκθε­σης είναι τα αγριο­λού­λου­δα. Πρό­κει­ται για σχέ­δια (μελέ­τες), ακρι­λι­κά σε καμ­βά, ακουα­ρέ­λες και χαρα­κτι­κά. Θα παρου­σια­στούν επί­σης μερι­κά σχέ­δια του καλ­λι­τέ­χνη από την περί­ο­δο της δικτα­το­ρί­ας, καθώς και κάποια έργα του με θέμα τα Μετέ­ω­ρα. Οι επι­σκέ­πτες ακό­μα θα μπο­ρούν να δουν σε προ­θή­κες τα εργα­λεία του, μήτρες ξυλο­γρα­φί­ας, μελέ­τες και σημειώ­σεις του.

Ελ. Μηλια­ρο­νι­κο­λά­κη: «Τα αγριο­λού­λου­δα του Βαρ­λά­μου», αγγε­λιο­φό­ροι ενός ευτυ­χι­σμέ­νου μέλλοντος

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο