Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυρ. Μητσοτάκης: Αρνηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας του λαού από την ακρίβεια και κοροϊδία

Αρνή­θη­κε τη λήψη ουσια­στι­κών μέτρων προ­στα­σί­ας του λαού από την ακρί­βεια, όπως είναι η κατάρ­γη­ση των έμμε­σων φόρων, ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης, επα­να­λαμ­βά­νο­ντας τα ημί­με­τρα που έχουν ανα­κοι­νω­θεί από το βήμα της Βου­λής, ενώ ενό­ψει γιορ­τών επα­νέ­φε­ρε τα ψίχου­λα για συντα­ξιού­χους και ανά­πη­ρους και μισό μισθό για τους υγειονομικούς.

Κατέ­στη­σε σαφές πως προ­τε­ραιό­τη­τα της κυβέρ­νη­σης είναι να μη δια­τα­ρα­χθεί η ασκού­με­νη οικο­νο­μι­κή πολι­τι­κή που υπο­τάσ­σε­ται στις ανά­γκες κερ­δο­φο­ρί­ας των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως η κυβέρ­νη­ση λει­τουρ­γεί «λελο­γι­σμέ­να χωρίς να βάζου­με σε κίν­δυ­νο τη δημο­σιο­νο­μι­κή ισορ­ρο­πία» και υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως στο παρελ­θόν ως χώρα «πλη­ρώ­σα­με πολύ ακρι­βά παροχές».

Υπό αυτό το πρί­σμα δεν ικα­νο­ποιεί το αίτη­μα για κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ και των Ειδι­κών Φόρων Κατα­νά­λω­σης στα καύ­σι­μα και στην Ενέρ­γεια όπως έχει ζητή­σει και με τρο­πο­λο­γία στη Βου­λή το ΚΚΕ.

Τα τρία επι­πλέ­ον μέτρα που ανα­κοί­νω­σε είναι ότι σε 100.000 υγειο­νο­μι­κούς θα κατα­βλη­θεί μισός μισθός τα Χρι­στού­γεν­να. Οι χαμη­λο­συ­ντα­ξιού­χοι θα λάβουν 250 ευρώ προ­σαυ­ξη­μέ­να κατά 50 ευρώ για κάθε μέλος της οικο­γέ­νειας και 173.000 ανά­πη­ροι θα λάβουν ίδιο ποσό με τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Παρα­δέ­χθη­κε εμμέ­σως πλην σαφώς ότι είναι ψίχου­λα, λέγο­ντας ειδι­κά για τους συντα­ξιού­χους πως «δεν είναι αυτό που τους αξί­ζει», αλλά δεν πρέ­πει να επη­ρε­α­στεί η πορεία της οικο­νο­μί­ας! Κάλε­σε την αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση σε συναί­νε­ση και συμ­φω­νία, λέγο­ντας ότι δεν χρεια­ζό­μα­στε «αρνη­τές της λογι­κής στην οικονομία».

Ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης αν και παρα­δέ­χθη­κε ότι η αιτία των ανα­τι­μή­σε­ων είναι λόγω των αυξή­σε­ων στις τιμές του φυσι­κού αερί­ου και του ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος, επι­μέ­νει τόσο στην περαι­τέ­ρω ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της ΔΕΗ στο πλαί­σιο της πολι­τι­κής απε­λευ­θέ­ρω­σης της αγο­ράς ηλε­κτρι­κής ενέρ­γειας της ΕΕ που ακο­λού­θη­σαν όλες οι κυβερ­νή­σεις, όσο και στην εξάρ­τη­ση της χώρας από το εισα­γό­με­νο φυσι­κό αέριο με την εγκα­τά­λει­ψη εγχώ­ριων ορυ­κτών καυ­σί­μων για την ηλεκτροπαραγωγή.

Ταυ­τό­χρο­να, συνέ­χι­σε να καλ­λιερ­γεί εφη­συ­χα­σμό και να κοροϊ­δεύ­ει τον λαό για τις μεγά­λες ανα­τι­μή­σεις υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι πρό­κει­ται για «πρό­σκαι­ρη μπό­ρα των ανα­τι­μή­σε­ων» και ότι η Ελλά­δα έχει «την 3η καλύ­τε­ρη επί­δο­ση στην ΕΕ ως προς το πλη­θω­ρι­σμό» που όμως τον Οκτώ­βρη έτρε­χε με 2,8%.

Πηγή: 902.gr

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο