Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου»

Η προ­σπά­θεια τσου­βα­λιά­σμα­τος της πορεί­ας του Πολυ­τε­χνεί­ου και η λογι­κή περιο­ρι­σμού και απα­γο­ρεύ­σε­ων εκφρά­στη­κε στη Βου­λή δια στό­μα­τος Κυρ. Μητσο­τά­κη με τρό­πο προ­κλη­τι­κό­τα­το. «Η κυβέρ­νη­ση δεν θα επι­τρέ­ψει καμία τέτοια συμπε­ρι­φο­ρά, δεν θα επι­τρέ­ψει καμία πορεία. Είμαι σίγου­ρος ότι αυτό θα ήθε­λαν και όσοι πρω­τα­γω­νί­στη­σαν [στο Πολυ­τε­χνείο]» είπε ο Κυρ. Μητσο­τά­κης στη Βου­λή κατά τη διάρ­κεια της συζή­τη­σης για την πανδημία.

Και συνέ­χι­σε προ­κλη­τι­κά και απει­λη­τι­κά, με πρό­σχη­μα την παν­δη­μία : «Εν μέσω παν­δη­μί­ας μιλούν ακό­μα για πορεία Πολυ­τε­χνεί­ου. Παρα­βλέ­πο­ντας ότι δεν υπήρ­χαν εκδη­λώ­σεις για καμία επέ­τειο. Ρισκά­ρε­τε να μετα­τρέ­ψε­τε μια πορεία τιμής σε μια πορεία πόνου. Μπο­ρού­με να τιμή­σου­με το Πολυ­τε­χνείο με ένα στε­φά­νι στο Πολυ­τε­χνείο και να δηλώ­σε­τε όλοι ότι δεν θα συμ­με­τέ­χε­τε σε πορεία και ότι δεν ενθαρ­ρύ­νε­τε κανέ­ναν να κατέ­βει. Όπως πήρα­με από­φα­ση να μην γίνει η παρέ­λα­ση έτσι παίρ­νου­με από­φα­ση να μην γίνει και η πορεία του Πολυ­τε­χνεί­ου. Αυτό θα ήθε­λαν και εκεί­νοι που πρω­τα­γω­νί­στη­σαν στην εξέγερση».

«Μια πορεία τιμής, δεν θα επι­τρέ­ψου­με να μετα­τρα­πεί σε πορεία πόνο για τη δημό­σια υγεία».

Η απά­ντη­ση στον πρω­θυ­πουρ­γό δόθη­κε όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα με τις κινη­το­ποι­ή­σεις  που έγι­ναν με όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας. Το ταξι­κό εργα­τι­κό κίνη­μα πήρε και παίρ­νει τα μέτρα να προ­στα­τεύ­σει τη ζωή των ανθρώ­πων. η κυβέρ­νη­ση είναι αυτή που προ­σπα­θεί να ενο­χο­ποι­ή­σει μια πορεία που θα γίνει με όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας, τη στιγ­μή που αδια­φο­ρεί για μέτρα σε βασι­κές εστί­ες δια­σπο­ράς του ιου (εργο­στά­σια, μεγά­λοι εργα­σια­κοί χώροι, μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς κλπ)

 

 

 

 

 

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο