Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυρ. Μητσοτάκης: Επίκληση «ατομικής ευθύνης» και συστάσεις στους ανεμβολίαστους

Η επί­κλη­ση της «ατο­μι­κής ευθύ­νης» και οι συστά­σεις στους ανεμ­βο­λί­α­στους είναι το μόνο «μέτρο προ­στα­σί­ας» που συνε­χί­ζει να επι­στρα­τεύ­ει η κυβέρ­νη­ση μπρο­στά στην επι­κίν­δυ­νη έξαρ­ση της παν­δη­μί­ας, θεω­ρώ­ντας όλα τα υπό­λοι­πα και κυρί­ως τη θωρά­κι­ση του συστή­μα­τος Υγεί­ας ως περιτ­τό «κόστος».

«Θα ζητή­σω και πάλι απ’ αυτούς που το σκέ­φτο­νται, να εμβο­λια­στούν, για να πάψου­με να θρη­νού­με απώ­λειες που θα μπο­ρού­σα­με να προ­λά­βου­με και να μειω­θεί η πίε­ση στα νοσο­κο­μεία», είπε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυρ. Μητσο­τά­κης μιλώ­ντας σε ημε­ρί­δα της Βου­λής σχε­τι­κά με τον προ­συμ­πτω­μα­τι­κό έλεγχο.

Συνο­ψί­ζο­ντας τα όσα ανα­κοι­νώ­θη­καν χθες, δηλα­δή τα νέα χαρά­τσια και τα sms στους μη εμβο­λια­σμέ­νους αντί για ουσια­στι­κά μέτρα προ­στα­σί­ας, ο Κυρ. Μητσο­τά­κης επα­νέ­λα­βε ότι «η οικο­νο­μία και η κοι­νω­νία δεν θα ξανα­κλεί­σουν». Πρό­σθε­σε δε ότι «οι εμβο­λια­σμέ­νοι δεν θα χάσουν τα δικαιώ­μα­τα που απέ­κτη­σαν με τον εμβο­λια­σμό τους», ενώ «οι ανεμ­βο­λί­α­στοι θα πρέ­πει να ελέγ­χο­νται περισ­σό­τε­ρο». Επί­σης, συνέ­στη­σε «να κάνει την τρί­τη δόση το συντο­μό­τε­ρο όποιος έχει συμπλη­ρώ­σει 6μηνο».

«Μόνο έτσι θα μπο­ρέ­σου­με να χτί­σου­με ένα ανθρω­πο­κε­ντρι­κό και όχι ασθε­νο­κε­ντρι­κό σύστη­μα Υγεί­ας για να μη νοσούν οι πολί­τες», σημεί­ω­σε, επι­μέ­νο­ντας να βαφτί­ζει πρό­λη­ψη την «ατο­μι­κή ευθύ­νη». Άλλω­στε, ακρι­βώς αυτή η επι­κίν­δυ­νη τακτι­κή που ανα­γο­ρεύ­ει τα πάντα σε «ατο­μι­κή υπό­θε­ση» είναι που έχει υπο­νο­μεύ­σει τους τόσο ανα­γκαί­ους εμβολιασμούς.

Κατό­πιν όλων αυτών και αξιο­ποιώ­ντας διά­φο­ρες ανορ­θο­λο­γι­κές θεω­ρί­ες που με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης ενι­σχύ­θη­καν την περί­ο­δο της παν­δη­μί­ας, ζήτη­σε «να μη διαρ­ρα­γεί το εθνι­κό μέτω­πο της κοι­νής λογι­κής και της επι­στη­μο­νι­κής ακρί­βειας», προ­κει­μέ­νου να εμφα­νί­σει ως μονό­δρο­μο αυτή την πολι­τι­κή που βάζει στο ζύγι του «κόστους — οφέ­λους» κάθε λαϊ­κή ανάγκη.

Πάντως, το γεγο­νός πως ο πρω­θυ­πουρ­γός υπο­σχέ­θη­κε προ­γράμ­μα­τα προ­συμ­πτω­μα­τι­κού ελέγ­χου, τη στιγ­μή που τα νοσο­κο­μεία έχουν ανα­στεί­λει σχε­δόν κάθε ιατρι­κή πρά­ξη που δεν αφο­ρά την παν­δη­μία, λόγω της τρα­γι­κής κατά­στα­σης του συστή­μα­τος Υγεί­ας, μόνο ως κοροϊ­δία μπο­ρεί να εκληφθεί.

Πηγή: 902.gr

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο