Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυρ. Μητσοτάκης: Μοίρασε δισ. ευρώ στο κεφάλαιο και μπόλικη συμπάθεια στους εργαζόμενους

Συμπά­θεια για τους εργα­ζό­με­νους και 3,5 δισ. για τους επι­χει­ρη­μα­τί­ες περιε­λάμ­βα­νε το νέο «πακέ­το στή­ρι­ξης εργα­ζό­με­νων και επι­χει­ρή­σε­ων» που ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα από βήμα­τος Βου­λής ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυρ. Μητσοτάκης.

Τα μέτρα που ανα­κοί­νω­σε ο Κυρ. Μητσο­τά­κης περι­λαμ­βά­νουν τον μηδε­νι­σμό της προ­κα­τα­βο­λής φόρου για όλες τις επι­χει­ρή­σεις που στο πρώ­το εξά­μη­νο του έτους είχαν τζί­ρο κατά 35% χαμη­λό­τε­ρο από το 2019.

Για τις υπό­λοι­πες επι­χει­ρή­σεις, η μεί­ω­ση της προ­κα­τα­βο­λής θα κυμαί­νε­ται από 30% έως 70%. Μηδε­νι­κή θα είναι η προ­κα­τα­βο­λή φόρου και για τις επο­χι­κές του­ρι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις, ενώ τη μισή προ­κα­τα­βο­λή φόρου θα πλη­ρώ­σουν όσοι επαγ­γελ­μα­τί­ες δεν έχουν υπο­χρέ­ω­ση υπο­βο­λής ΦΠΑ.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός προ­α­νήγ­γει­λε επί­σης έναν τρί­το κύκλο επι­στρε­πτέ­ας προ­κα­τα­βο­λής για τις επιχειρήσεις.

Το τρί­το «δώρο» που ανα­κοί­νω­σε είναι η επέ­κτα­ση για τους μήνες Αύγου­στο, Σεπτέμ­βρη, Οκτώ­βρη της επι­δό­τη­σης των εργο­δο­τι­κών ασφα­λι­στι­κών εισφο­ρών για τις επι­χει­ρή­σεις που αξιο­ποιούν το πρό­γραμ­μα «Συν-εργα­σία».

Η επι­δό­τη­ση των εργο­δο­τών γίνε­ται ακό­μη πιο κραυ­γα­λέα για το του­ρι­στι­κό κεφά­λαιο, καθώς οι επο­χι­κές επι­χει­ρή­σεις δεν θα πλη­ρώ­σουν εργο­δο­τι­κές εισφο­ρές το τρί­μη­νο Ιού­λης — Σεπτέμ­βρης. Παράλ­λη­λα, επε­κτεί­νε­ται η δυνα­τό­τη­τα ανα­στο­λής εργα­σί­ας των εργα­ζο­μέ­νων σε όλο το φάσμα των επι­χει­ρή­σε­ων του τουρισμού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο