Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κρύβει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την αύξηση των κρουσμάτων πίσω από την επίκληση του φιλότιμου των πολιτών

Σε ανα­φο­ρές όπως ότι «πρέ­πει να ενερ­γο­ποι­ή­σου­με και πάλι το εθνι­κό μας εμβό­λιο που δεν είναι άλλο από το φιλό­τι­μό μας και όλοι μαζί να τηρή­σου­με τα μέτρα τα οποία μας υπο­δει­κνύ­ουν οι ειδι­κοί και είμαι σίγου­ρος ότι εφό­σον το κάνου­με, και θα το κάνου­με για­τί το κάνα­με και στην πρώ­τη φάση της παν­δη­μί­ας, θα βγού­με νικη­τές και από αυτή τη δύσκο­λη μάχη», κατέ­φυ­γε ο πρω­θυ­πουρ­γός στην έναρ­ξη της τηλε­διά­σκε­ψης που είχε σήμε­ρα για την πορεία του Covid-19 στη χώρα μας, προ­κει­μέ­νου να κρύ­ψει τις κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες για την κατά­στα­ση που έχει δια­μορ­φω­θεί με την αύξη­ση των κρου­σμά­των του κορο­νοϊ­ού. Κυβερ­νη­τι­κές ευθύ­νες που σχε­τί­ζο­νται με την έλλει­ψη ουσια­στι­κών μέτρων προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγεί­ας, ελέγ­χων σε εργα­σια­κούς χώρους, αλλά και θωρά­κι­σης του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγείας.

Επι­χει­ρώ­ντας να παρου­σιά­σει στον λαό ότι εξαρ­τά­ται από …αυτόν η πορεία της παν­δη­μί­ας, ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης ανέ­φε­ρε ότι «η αύξη­ση των κρου­σμά­των οφεί­λε­ται κυρί­ως στη χαλά­ρω­ση που σημειώ­θη­κε απέ­να­ντι στα μέτρα συμ­μόρ­φω­σης στο εσω­τε­ρι­κό της χώρας μας κατά τον μήνα Ιού­λιο». «Και σε αυτό πιστεύω ότι έχου­με όλοι μια ευθύ­νη γι’ αυτό. Μόλις το 10% των κρου­σμά­των είναι εισα­γό­με­να, τα πιο πολ­λά κρού­σμα­τα αυτή τη στιγ­μή είναι εγχώ­ρια», σημεί­ω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός, συνε­χί­ζο­ντας ουσια­στι­κά «να κου­νά το δάκτυ­λο» στον λαό. Και μάλι­στα την ώρα που η κυβέρ­νη­ση πετσο­κό­βει μέτρα προ­στα­σί­ας στα πλοία, επι­βά­τες συνω­στί­ζο­νται στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς, εργα­ζό­με­νοι σε βιο­μη­χα­νί­ες, Του­ρι­σμό, Μετα­φο­ρές, Επι­σι­τι­σμό είναι απρο­στά­τευ­τοι, ενώ καταγ­γέλ­λο­νται σοβα­ρές ελλεί­ψεις σε νοσο­κο­μεία και δομές Υγείας.

Υπε­ρα­μυ­νό­με­νος της κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής που μετα­κυ­λί­ει τα βάρη της κρί­σης σε βάρος των εργα­ζο­μέ­νων και των λαϊ­κών στρω­μά­των, αφή­νο­ντας αλώ­βη­τα τα κέρ­δη του κεφα­λαί­ου, πρό­σθε­σε ότι «σε αυτή τη μεγά­λη κρί­ση η Υγεία και η Οικο­νο­μία δεν είναι δύο έννοιες που η μία αντι­πα­λεύ­ει την άλλη. Δεν είμα­στε ή με την Υγεία ή με την Οικο­νο­μία. Για να έχου­με οικο­νο­μι­κή ανά­πτυ­ξη πρέ­πει να έχου­με υγεία. Για να έχου­με ένα επαρ­κές σύστη­μα Υγεί­ας και έναν κοι­νω­νι­κό δεί­κτη προ­στα­σί­ας πρέ­πει να έχου­με μία οικο­νο­μία η οποία να δίνει έσο­δα, να λει­τουρ­γεί προς όφε­λος του πολί­τη και ένα κρά­τος το οποίο να επι­τε­λεί τον ρόλο του».

Μάλι­στα για να πεί­σει ότι ο λαός δεν έχει άλλη επι­λο­γή από το να απο­δε­χτεί και να συστρα­τευ­τεί στο εκβια­στι­κό ιδε­ο­λό­γη­μα-δίλημ­μα που έθε­σε, σημεί­ω­σε ότι «για αυτό και θα το ξανα­πώ. Η πιστή τήρη­ση των κανό­νων γίνε­ται ακό­μα πιο επι­τα­κτι­κή από εδώ και πέρα».

Τέλος ως πανά­κεια, επι­κέ­ντρω­σε στη χρή­ση μάσκας ανα­φέ­ρο­ντας ότι «φορά­με όλοι, όλοι μάσκα σε κλει­στούς αλλά και σε ανοι­χτούς χώρους όπου δεν γίνε­ται να τηρη­θούν οι απα­ραί­τη­τες απο­στά­σεις. Η μάσκα πρέ­πει να γίνει πια μόνι­μος συνο­δός μας, όπως είναι τα κλει­διά μας, τα γυα­λιά μας, το κινη­τό μας».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο