Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΥΣΕΑ: Παρατείνεται η θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου — Αποστρατεύονται Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ

Την παρά­τα­ση της θητεί­ας του Α/ΓΕΕΘΑ στρα­τη­γού Κων­στα­ντί­νου Φλώ­ρου για ένα ακό­μη έτος και την απο­στρα­τεία των Αρχη­γών ΓΕΣ αντι­στρά­τη­γου Χαρά­λα­μπου Λαλού­ση και ΓΕΝ αντι­ναυάρ­χου Στέ­λιου Πετρά­κη απο­φά­σι­σε το ΚΥΣΕΑ που συνε­δρί­α­σε σήμε­ρα το πρωί στο Μέγα­ρο Μαξί­μου υπό την προ­ε­δρία του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσοτάκη.

Το όνο­μα του Αρχη­γού ΓΕΕΘΑ Κων­στα­ντί­νου Φλώ­ρου βρέ­θη­κε στο επί­κε­ντρο νέων δημο­σιευ­μά­των για την υπό­θε­ση των παρακολουθήσεων.

Η συνε­δρί­α­ση του Κυβερ­νη­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Εθνι­κής Ασφα­λεί­ας (ΚΥΣΕΑ) είχε ως μόνο αντι­κεί­με­νο την παρά­τα­ση θητεί­ας του Αρχη­γού Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου Εθνι­κής Άμυ­νας (ΓΕΕΘΑ) και την επι­λο­γή νέων Αρχη­γών του Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου Στρα­τού (ΓΕΣ) και του Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου Ναυ­τι­κού (ΓΕΝ).

Συγκε­κρι­μέ­να απο­φα­σί­στη­κε ομόφωνα:

1. Η παρά­τα­ση για ένα επι­πλέ­ον έτος της θητεί­ας του Αρχη­γού ΓΕΕΘΑ, στρα­τη­γού Κων­στα­ντί­νου Φλώρου.

2. Η επι­λο­γή ως Αρχη­γού ΓΕΣ του αντι­στρα­τή­γου (ΠΖ) Άγγε­λου Χουδελούδη.

3. Η επι­λο­γή ως Αρχη­γού ΓΕΝ του αντι­ναυάρ­χου Ιωάν­νη Δρυ­μού­ση ΠΝ.

Στους απερ­χό­με­νους αρχη­γούς του ΓΕΣ και του ΓΕΝ, αντι­στρά­τη­γο Χαρά­λα­μπο Λαλού­ση και αντι­ναύ­αρ­χο Στυ­λια­νό Πετρά­κη ΠΝ, οι οποί­οι προ­ά­γο­νται στον βαθ­μό του στρα­τη­γού και ναυάρ­χου ε.α., απο­νέ­με­ται ο επί τιμή τίτλος του Αρχη­γού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντίστοιχα.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο