Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΥΤ Μόριας: Ένας νεκρός μετά από σύγκρουση μεταξύ προσφύγων

Ένας νεκρός ακό­μη εξαι­τί­ας της απελ­πι­στι­κής κατά­στα­σης στον καταυ­λι­σμό της Μόριας. Την τελευ­ταία του πνοή άφη­σε τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες στο Νοσο­κο­μείο Μυτι­λή­νης 19χρονος από την ακτή του Ελε­φα­ντο­στού άγρια χτυ­πη­μέ­νος στο στή­θος και στην κοι­λιά με μαχαί­ρι από Αφγα­νό. Στο Νοσο­κο­μείο νοση­λεύ­ο­νται χτυ­πη­μέ­νοι με μαχαί­ρι στην κοι­λιά και στο μηρό άλλοι δυο Αφρι­κα­νοί από το Κον­γκό και την Ακτή του Ελε­φα­ντο­στού 33 και 19 ετών αντί­στοι­χα. Ενώ ένας τρί­τος νοση­λεύ­ε­ται χτυ­πη­μέ­νος με ξύλο στο κεφάλι

Όλα ξεκί­νη­σαν στις 2 περί­που μετά τα μεσά­νυ­χτα με αφορ­μή την κλο­πή από Αφγα­νό ενός κινη­τού τηλε­φώ­νου ιδιο­κτη­σί­ας Αφρι­κα­νού. Σύντο­μα η σύρ­ρα­ξη γενι­κεύ­τη­κα με τα παρα­πά­νω αποτελέσματα.

Από την αστυ­νο­μία έχουν γίνει προ­σα­γω­γές και θεω­ρεί­ται ότι ο ένας από τους προ­σα­χθέ­ντες είναι ο Αφγα­νός δρά­στης της φονι­κής επίθεσης.

Νέες αφίξεις

Στο μετα­ξύ, σε άλλο περι­στα­τι­κό, 17 άνθρω­ποι βρέ­θη­καν στην αυλή εκκλη­σί­ας ενός λόφου του νησιού. Όπως προ­κύ­πτει, είχαν φύγει από την παρα­λία των Μυστε­γνών, όπου έφτα­σαν χθες έφτα­σε βάρ­κα με πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, υπό τον φόβο ότι θα απε­λα­θούν στην Τουρ­κία, ενώ 10 εντο­πί­στη­καν στους λόφους πάνω από τη Θέρμη

Σύμ­φω­να με την Aegean Boat Report, συνο­λι­κά 27 άτο­μα, 11 παι­διά, 7 γυναί­κες και 9 άνδρες εντο­πί­στη­καν και μετα­φέρ­θη­καν στην περιο­χή καρα­ντί­νας στο Καρά Τεπέ. Η ΜΚΟ σημειώ­νει πως «η Λιμε­νι­κή Αστυ­νο­μία ενη­με­ρώ­θη­κε για την τοπο­θε­σία των νέων αφί­ξε­ων χθες βρά­δυ, αλλά περί­με­νε μέχρι σήμε­ρα το πρωί για να τους παραλάβει».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο