Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυψέλη: Στη φυλακή το ζευγάρι κακούργων για το μαρτυρικό θάνατο του 7χρονου Ανδρέα

Στη φυλα­κή οδη­γού­νται η 29χρονη και ο 33χρονος σύντρο­φος της μετά τις απο­λο­γί­ες τους ενώ­πιον της 12ης ανα­κρί­τριας για το θάνα­το του 7χρονου γιου της γυναί­κας Ανδρέα στην Κυψέ­λη, τη σορό του οποί­ου έκρυ­βαν επί πέντε χρόνια.

Οι δύο σύντρο­φοι απο­λο­γή­θη­καν για την κατη­γο­ρία της ανθρω­πο­κτο­νί­ας από κοι­νού που τους απο­δό­θη­κε μετά την ανεύ­ρε­ση των οστών του αγο­ριού το οποίο τον Ιανουά­ριο του 2017 ξεψύ­χη­σε δεμέ­νος και πιθα­νό­τα­τα φιμω­μέ­νος με μονω­τι­κή ται­νία από τον σύντρο­φο της μητέ­ρας του η οποία, κατά τη δικο­γρα­φία, βρι­σκό­ταν στον ίδιο χώρο χωρίς να επι­χει­ρή­σει να απο­τρέ­ψει τη βία σε βάρος του παι­διού της. Η σορός του παι­διού αρχι­κά τοπο­θε­τή­θη­κε σε αυτο­σχέ­δια λάρ­να­κα στην ταρά­τσα του σπι­τιού που έμε­νε το ζευ­γά­ρι ενώ κατά την μετα­κό­μι­ση τους, τα οστά του τοπο­θε­τή­θη­καν σε εργα­λειο­θή­κη του 33χρονου.

Το έγκλη­μα εξι­χνιά­στη­κε ανα­δει­κνύ­ο­ντας και μία ζοφε­ρή κατά­στα­ση που βίω­νε τόσο το αγό­ρι που φαί­νε­ται να μην ανα­ζή­τη­σε επι­στα­μέ­να κανείς, όσο και η αδελ­φή του που πλέ­ον ζει με ανά­δο­χη οικογένεια.

Το ζευ­γά­ρι οδη­γή­θη­κε στα δικα­στή­ρια της πρώ­ην σχο­λής Ευελ­πί­δων λίγο πριν τις 11 το πρωί της Τρί­της κάτω από δρα­κό­ντεια μέτρα ασφα­λεί­ας και με έντο­νες απο­δο­κι­μα­σί­ες από τον κόσμο που βρί­σκο­νταν στο χώρο.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο