Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κωνσταντινούπολη: Νεοναζί ξυλοκοπούν Αφγανό πρόσφυγα και βιντεοσκοπούν την επίθεση

Μια νεο­να­ζι­στι­κή ομά­δα από την Τουρ­κία που φέρει το όνο­μα «Ataman Kardeşliği» δημο­σί­ευ­σε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης βίντεο που δεί­χνει ένα από τα μέλη της να χτυ­πά έναν Αφγα­νό πρό­σφυ­γα στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται στο βίντεο η ομά­δα των νεο­να­ζί πραγ­μα­το­ποιού­σε «περι­πο­λί­ες» στους δρό­μους της Κων­στα­ντι­νού­πο­λης όταν μέλη της εντό­πι­σαν τον Αφγα­νό και τον ξυλοκόπησαν.

Τα φασι­στι­κά τάγ­μα­τα εφό­δου — ανά­λο­γα με αυτά των χρυ­σαυ­γι­τών — δικαιο­λό­γη­σαν την «επι­χεί­ρη­σή» τους ως αντί­ποι­να για την υπο­τι­θέ­με­νη σεξουα­λι­κή επί­θε­ση που δέχθη­με μια έφη­βη Τουρ­κά­λα από Αφγανό.

Δεν είναι η πρώ­τη φορά που η «Ataman Kardeşliği» οργα­νώ­νει επι­θέ­σεις κατά μετα­να­στών και προ­σφύ­γων. Τον περα­σμέ­νο Σεπτέμ­βριο κυκλο­φό­ρη­σε βίντεο που δεί­χνει ένα από τα μέλη της ναζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας να ξυλο­κο­πεί με μια βέρ­γα έναν πρό­σφυ­γα από την Συρία, με το αιτιο­λο­γι­κό ότι ο άνδρας παρε­νο­χλού­σε Τουρκάλες.

Η νεο­να­ζι­στι­κή οργά­νω­ση προει­δο­ποιεί ότι οι επι­θέ­σεις κατά Αφγα­νών και άλλων προ­σφύ­γων θα συνεχιστούν.

«Ή εσείς οι αρου­ραί­οι της ερή­μου θα φύγε­τε από τη χώρα μας ή θα την κάνου­με τον τάφο σας», προει­δο­ποί­η­σαν τα μέλη της νεο­να­ζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας που δρα στην Κωνσταντινούπολη.

Χρη­σι­μο­ποιώ­ντας φρα­σε­ο­λο­γία που παρα­πέ­μπει σε ευρω­παϊ­κές φασι­στι­κές-ρατσι­στι­κές οργα­νώ­σεις, η «Ataman Kardeşliği» στέλ­νει μηνύ­μα­τα όπως «πρέ­πει να τερ­μα­τί­σου­με αυτή την κατο­χή και να χύσου­με το αίμα άλλων εθνο­τή­των» ή «μην φοβά­στε να σας πουν ρατσι­στή ή φασί­στα. Θα χάσου­με την πατρί­δα μας αν δεν γίνου­με ρατσι­στές σήμερα».

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο