Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: «Ο πολιτικός εκβιασμός δεν θα περάσει!»

Για λυσ­σώ­δεις αντι­δρά­σεις των δημο­τι­κών παρα­τά­ξε­ων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ «που από κοι­νού με τους υπό­λοι­πους “πρό­θυ­μους” και δήθεν “ακομ­μά­τι­στους” έχουν συγκρο­τή­σει ενιαία παρά­τα­ξη» και που σε επι­στο­λή τους που υπο­γρά­φουν ως «καταρ­γη­μέ­νοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι» δηλώ­νουν την απο­χή τους από τις συνε­δριά­σεις του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, κάνει λόγο ο Δήμαρ­χος Πατρέ­ων, Κώστας Πελετίδης.

Μάλι­στα, υπο­γραμ­μί­ζει ότι «κλι­μα­κώ­νουν την επί­θε­σή τους κατά της Δημο­τι­κής Αρχής, επι­διώ­κο­ντας να στα­μα­τή­σουν τη λει­τουρ­γία του Δήμου και να εμπο­δί­σουν την υλο­ποί­η­ση του πρω­τό­γνω­ρου έργου που πραγ­μα­το­ποιεί­ται στην πόλη μας, για τις ανά­γκες του λαού» και συμπλη­ρώ­νει πως πάει πολύ «το να μας εγκα­λούν και για έλλειμ­μα δημο­κρα­τί­ας, αυτοί που τις υπο­τι­θέ­με­νες δια­φο­ρές τους, βάσει των οποί­ων διεκ­δί­κη­σαν την ψήφο του πατραϊ­κού λαού, τις έχουν προ πολ­λού ξεχάσει».

«Τους απα­ντά­με ότι όσες απο­φά­σεις και αν ψηφί­σουν από κοι­νού στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, η Δημο­τι­κή Αρχή της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή δε θα εφαρ­μό­σει!», κατα­λή­γει χαρακτηριστικά.

Ανα­λυ­τι­κά η δήλω­ση του Κ. Πελετίδη:

«Οι δημο­τι­κές παρα­τά­ξεις της Νέας Δημο­κρα­τί­ας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που από κοι­νού με τους υπό­λοι­πους “πρό­θυ­μους” και δήθεν “ακομ­μά­τι­στους” έχουν συγκρο­τή­σει ενιαία παρά­τα­ξη, σε επι­στο­λή τους που υπο­γρά­φουν ως “καταρ­γη­μέ­νοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι”, ανα­φέ­ρουν μετα­ξύ άλλων ότι “προ­βλη­μα­τι­ζό­μα­στε έντο­να για την από εδώ και πέρα συμ­με­το­χή μας” σε συνε­δριά­σεις του Δημο­τι­κού Συμβουλίου.

Απο­κα­λύ­πτουν έτσι, ότι όσα ισχυ­ρί­ζο­νται στην επι­στο­λή τους απο­τε­λούν “προ­φά­σεις εν αμαρ­τί­αις”. Σχε­δια­σμέ­να προ­χω­ρούν στην κατάρ­γη­ση της λει­τουρ­γί­ας του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, προ­α­ναγ­γέλ­λο­ντας την απο­χή τους από τις συνε­δριά­σεις του οργά­νου. Κλι­μα­κώ­νουν την επί­θε­σή τους κατά της Δημο­τι­κής Αρχής, επι­διώ­κο­ντας να στα­μα­τή­σουν τη λει­τουρ­γία του Δήμου και να εμπο­δί­σουν την υλο­ποί­η­ση του πρω­τό­γνω­ρου έργου που πραγ­μα­το­ποιεί­ται στην πόλη μας, για τις ανά­γκες του λαού.

Ουσια­στι­κά θέλουν να τιμω­ρή­σουν τον λαό και τη νεο­λαία της Πάτρας για την επι­λο­γή τους να εκλέ­ξουν Δήμαρ­χο, με συντρι­πτι­κό ποσο­στό, τον Κώστα Πελε­τί­δη και Δημο­τι­κή Αρχή τη “Λαϊ­κή Συσπείρωση”.

Οι συνα­σπι­σμέ­νες πολι­τι­κές δυνά­μεις του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της Πάτρας, πλην ελα­χί­στων περι­πτώ­σε­ων έχουν κοι­νή πολι­τι­κή απέ­να­ντι στη Δημο­τι­κή Αρχή, με κοι­νές “συνα­ντή­σεις”, συνεργασία.

Ουσια­στι­κά λει­τουρ­γούν πια ως μία κοι­νή παρά­τα­ξη. Ως τέτοια ίσως και να παρευ­ρε­θούν στις κρί­σι­μες συνε­δριά­σεις του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου που έχου­με μπρο­στά μας, όπως άλλω­στε έχουν πρά­ξει και στο παρελθόν.

“Ξεθω­ριά­ζουν” οι δια­χω­ρι­στι­κές γραμ­μές τους όταν θίγε­ται η κοι­νή τους γραμ­μή, η επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα και οι επεν­δύ­σεις, η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση όλων των λαϊ­κών ανα­γκών. Όταν θίγε­ται ο δρό­μος ανά­πτυ­ξης που συμ­φέ­ρει τους λίγους και ταυ­τό­χρο­να αυξά­νει την ανερ­γία και τη φτώ­χεια για τους πολ­λούς, βάζει λου­κέ­τα στους επαγ­γελ­μα­τί­ες και εμπό­ρους, ξεκλη­ρί­ζει τους μικρούς αγρότες.

Η ουσία της λυσ­σώ­δους αντί­δρα­σής τους είναι ότι με την ακο­λου­θού­με­νη πολι­τι­κή μας το νερό θα έρχε­ται δωρε­άν στους δημό­τες των 3 Δήμων της Αχα­ΐ­ας, ενώ τα κόμ­μα­τά τους θέλουν να το δια­χει­ρί­ζε­ται κάποια Ανώ­νυ­μη Εται­ρεία, με συμ­μέ­το­χο και συνέ­νο­χο τον Δήμο μας. Θέλουν η Εται­ρεία αυτή να εισπράτ­τει εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ, που­λώ­ντας το νερό — εμπό­ρευ­μα ακό­μα μία φορά στα λαϊ­κά νοικοκυριά.

Κώστας Πελετίδης

Ο λαός της Πάτρας όμως, τους έχει πλέ­ον κατα­λά­βει. Ξέρει ότι είναι τα “ζιζά­νια” που θέλουν να κρα­τή­σουν την πόλη στο παρελ­θόν της παρακ­μής. Τότε που το χρή­μα έρεε άφθο­νο, αλλά ποτέ δεν έφτα­νε για τις ανά­γκες της πόλης και του λαού της.

Σήμε­ρα, έργα και υπο­δο­μές που έλει­παν επί δεκα­ε­τί­ες από την πόλη μας, γίνο­νται πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και είναι αυτό που τους ενο­χλεί και τους ενώνει.

Πάει πολύ λοι­πόν, το να μας εγκα­λούν και για έλλειμ­μα δημο­κρα­τί­ας, αυτοί που τις υπο­τι­θέ­με­νες δια­φο­ρές τους, βάσει των οποί­ων διεκ­δί­κη­σαν την ψήφο του πατραϊ­κού λαού, τις έχουν προ πολ­λού ξεχά­σει. Αυτοί που θέλουν η Δημο­τι­κή Αρχή και ο Δήμαρ­χος να υλο­ποιούν το δικό τους πολι­τι­κό πρόγραμμα.

Αυτοί, των οποί­ων τα κόμ­μα­τα, έχουν δια­κρι­θεί στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, στην κατα­στρα­τή­γη­ση της λαϊ­κής βού­λη­σης, στην κατα­στο­λή των αντι­δρά­σε­ων απέ­να­ντι στις απο­φά­σεις τους.

Τους απα­ντά­με ότι όσες απο­φά­σεις και αν ψηφί­σουν από κοι­νού στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο, η Δημο­τι­κή Αρχή της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή δεν θα εφαρμόσει!»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο