Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κϊνα: Ο υψηλότερος αριθμός καταγεγραμμένων κρουσμάτων των τελευταίων βδομάδων

Η Εθνι­κή Επι­τρο­πή Υγεί­ας της Κίνας κατέ­γρα­ψε τον υψη­λό­τε­ρο αριθ­μό νέων επι­βε­βαιω­μέ­νων κρου­σμά­των μόλυν­σης από τον κορο­νο­ϊό των τελευ­ταί­ων σχε­δόν έξι εβδο­μά­δων, που απέ­δω­σε στην αύξη­ση των ταξι­διω­τών που φθά­νουν στη χώρα από το εξω­τε­ρι­κό μολυ­σμέ­νοι, εξέ­λι­ξη που υπο­γραμ­μί­ζει πόσο μεγά­λη είναι η πρό­κλη­ση που συνε­χί­ζει να έχει μπρο­στά του το Πεκί­νο αν θέλει να εξα­σφα­λί­σει την απο­τρο­πή του λεγό­με­νου δεύ­τε­ρου κύμα­τος εξά­πλω­σης της πανδημίας.

Ως τα μεσά­νυ­χτα της Κυρια­κής κατα­γρά­φη­καν 108 νέα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα στην ηπει­ρω­τι­κή Κίνα, από 99 μία ημέ­ρα νωρί­τε­ρα. Πρό­κει­ται για τον υψη­λό­τε­ρο αριθ­μό από την 6η Μαρ­τί­ου, όταν είχαν επι­βε­βαιω­θεί 143 κρού­σμα­τα μόλυν­σης από τον SARS-CoV‑2.

Ο αριθ­μός των ανθρώ­πων που έχουν μολυν­θεί από τον κορο­νο­ϊό έφθα­σε έτσι επι­σή­μως τους 82.160 στην Κίνα.

Ο αριθ­μός των ασθε­νών που υπέ­κυ­ψαν στην COVID-19 αυξή­θη­κε κατά 2, στους 3.341.

Η Εθνι­κή Επι­τρο­πή (το υπουρ­γείο) Υγεί­ας της Κίνας διευ­κρί­νι­σε ότι τα 98 από τα κρού­σμα­τα ήταν εισα­γό­με­να, κατά τον όρο που χρη­σι­μο­ποιεί, ότι δηλα­δή πρό­κει­ται για ταξι­διώ­τες που έφθα­σαν στη χώρα έχο­ντας μολυν­θεί στο εξω­τε­ρι­κό. Ο αριθ­μός αυτός είναι ο υψη­λό­τε­ρος που έχει ανα­φερ­θεί μέχρι σήμε­ρα, ενώ ο προη­γού­με­νος υψη­λό­τε­ρος (97) είχε κατα­γρα­φεί μία ημέ­ρα νωρίτερα.

Ο αριθ­μός των νέων περι­πτώ­σε­ων ασυμ­πτω­μα­τι­κών φορέ­ων του κορο­νοϊ­ού που εντο­πί­στη­καν μειώ­θη­κε σε 61, από 63 μία ημέ­ρα νωρίτερα.

Αν και ο αριθ­μός των νέων κρου­σμά­των που κατα­γρά­φε­ται από τις αρχές καθη­με­ρι­νά έχει υπο­χω­ρή­σει πολύ από την κορύ­φω­ση της παν­δη­μί­ας στην Κίνα τον Φεβρουά­ριο, βρί­σκε­ται σε στα­δια­κή άνο­δο από την 12η Μαρ­τί­ου και μετά, καθώς ο νέος κορο­νο­ϊ­ός συνε­χί­ζει να εξα­πλώ­νε­ται παγκοσμίως.

Το Πεκί­νο ανη­συ­χεί για τον κίν­δυ­νο η αύξη­ση των ανθρώ­πων που φθά­νουν μολυ­σμέ­νοι από το εξω­τε­ρι­κό να πυρο­δο­τή­σει νέο κύμα εξά­πλω­σης και να προ­κα­λέ­σει εκ νέου παρά­λυ­ση κάθε δρα­στη­ριό­τη­τας στην Κίνα.

Στη βορειο­α­να­το­λι­κή επαρ­χία Χεϊ­λονγ­κ­τζιάνγκ, που γει­το­νεύ­ει με τη Ρωσία, εντο­πί­στη­καν 56 νέα κρού­σμα­τα, με τα 49 να είναι ταξι­διώ­τες προ­ερ­χό­με­νοι από τη ρωσι­κή επικράτεια.

Κινε­ζι­κές πόλεις στα σύνο­ρα με τη Ρωσία ανα­κοί­νω­σαν χθες ότι θα γίνο­νται αυστη­ρό­τε­ροι έλεγ­χοι και θα επι­βάλ­λε­ται καρα­ντί­να στους ταξι­διώ­τες που φθά­νουν από τη χώρα αυτή για 14 ως 28 ημέ­ρες, ενώ θα υπο­βάλ­λο­νται πλέ­ον σε εξε­τά­σεις νου­κλεϊ­νι­κού οξέ­ος και αντισωμάτων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο