Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κόβουν τη δωρεάν μετακίνηση ανέργων εν μέσω πανδημίας

Αυστη­ρούς περιο­ρι­σμούς στο δικαί­ω­μα δωρε­άν μετα­κί­νη­σης για τους άνερ­γους στις συγκοι­νω­νί­ες της Αθή­νας και της Θεσ­σα­λο­νί­κης βάζει η κυβέρ­νη­ση και μάλι­στα εν μέσω της παν­δη­μί­ας κορονοϊού.

Με κοι­νή υπουρ­γι­κή από­φα­ση των υπουρ­γών Οικο­νο­μι­κών, Εργα­σί­ας και Κοι­νω­νι­κών Υπο­θέ­σε­ων και Υπο­δο­μών και Μετα­φο­ρών (50807/1279/2020) αλλά­ζουν τα κρι­τή­ρια για τους άνερ­γους δικαιού­χους της δωρε­άν μετα­κί­νη­σης με τα μέσα μαζι­κής μετα­φο­ράς αρμο­διό­τη­τας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ για τα έτη 2020 και 2021.

Πλέ­ον η δωρε­άν μετα­κί­νη­ση με τα μέσα του ΟΑΣΑ, δηλα­δή με λεω­φο­ρεία, τρό­λεϊ, μετρό και τραμ παρέ­χε­ται μόνο για τους μόνι­μους κατοί­κους της περι­φέ­ρειας της Αττι­κής (πλην της περι­φε­ρεια­κής ενό­τη­τας Νήσων), ενώ η δωρε­άν μετα­κί­νη­ση στα λεω­φο­ρεία του ΟΑΣΘ παρέ­χε­ται μόνο για τους μόνι­μους κατοί­κους της περι­φε­ρεια­κής ενό­τη­τας Θεσσαλονίκης.

Δηλα­δή πλέ­ον αν ένας άνερ­γος ζει στην Αττι­κή ή στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, χωρίς ωστό­σο να είναι εκεί η μόνι­μη κατοι­κία, θα υπο­χρε­ού­ται να πλη­ρώ­νει κανο­νι­κά εισιτήριο.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο