Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύμα πολύνεκρων επιθέσεων στη Γερμανία

Εννέα είναι σύμ­φω­να με τον τελευ­ταίο απο­λο­γι­σμό οι άνθρω­ποι που έχα­σαν τη ζωή τους — ενώ άλλοι πέντε τραυ­μα­τί­στη­καν — όταν άγνω­στος άνοι­ξε πυρ ενα­ντί­ον τους στο κέντρο της πόλης Χανά­ου, η οποία βρί­σκε­ται κοντά στη Φραν­κφούρ­τη, στη Γερ­μα­νία, σύμ­φω­να με τη γερ­μα­νι­κή Bild.

Η αστυ­νο­μία έσπευ­σε με μεγά­λες δυνά­μεις στο σημείο, ενώ σύμ­φω­να με ανα­φο­ρές, πυρο­βο­λι­σμοί υπήρ­ξαν και σε άλλο σημείο της ίδιας πόλης.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι πυρο­βο­λι­σμοί και στις δύο περι­πτώ­σεις, σημειώ­θη­καν σε μπαρ με ναργιλέδες.

Η αστυ­νο­μι­ία ανα­κοί­νω­σε ότι ένας άνδρας που θεω­ρεί­το ύπο­πτος είναι πλέ­ον νεκρός σε δια­μέ­ρι­σμα στην πόλη Χανά­ου ενώ δίπλα του βρέ­θη­κε και άλλο ένα πτώ­μα χωρίς να διευ­κρι­νί­ζε­ται ποια η σχέ­ση του νεκρού αυτού με τον ύποπτο.

Σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία, λίγο πριν από τις 22:00 (τοπι­κή ώρα), άνδρες που βρί­σκο­νταν έξω από μπαρ με ναρ­γι­λέ­δες στο κέντρο της πόλης έγι­ναν στό­χος πυρών από διερ­χό­με­νο αυτο­κί­νη­το. Σε αυτή την επί­θε­ση έχα­σαν τη ζωή τους τρεις άνθρω­ποι, πιθα­νόν κουρ­δι­κής καταγωγής.

GERMANY2

Λίγη ώρα αργό­τε­ρα, πανο­μοιό­τυ­πη επί­θε­ση δέχθη­καν θαμώ­νες άλλου τέτοιου μπαρ και βρή­καν τρα­γι­κό θάνα­το τέσ­σε­ρις άνδρες και μία γυναίκα.

Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες για μια τρί­τη επί­θε­ση σε άλλη περιο­χή της πόλης δεν έχουν επι­βε­βαιω­θεί μέχρι στιγμής.

Αρχι­κά η αστυ­νο­μία είχε ανα­κοι­νώ­σει οχτώ θύμα­τα από την επί­θε­ση αλλά λίγο πριν τις 6 το πρωί (ώρα Γερ­μα­νί­ας) ανα­κοι­νώ­θη­κε ότι έχα­σε τη ζωή του άλλος ένας άνθρω­πος ανε­βά­ζο­ντας τον συνο­λι­κό αριθ­μό των θυμά­των σε 11 — τα εννέα θύμα­τα της επί­θε­σης, ο δρά­στης και ο δεύ­τε­ρος άνθρω­πος που βρέ­θη­κε δίπλα του.

Κατά τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρί­ας υπήρ­ξε μια έκρη­ξη στις 3:02 (ώρα Γερ­μα­νί­ας) σε σπί­τι στην Χανά­ου με αστυ­νο­μι­κούς να σπεύ­δουν στην περιο­χή. Αφού οι αστυ­νο­μι­κοί εντό­πι­σαν νεκρό τον ύπο­πτο στη συνέ­χεια ερεύ­νη­σαν το όχη­μά του στο οποίο βρή­καν όπλα και πυρο­μα­χι­κά. Η Bild επι­κα­λού­με­νη αστυ­νο­μι­κές πηγές μετα­δί­δει ότι πρό­κει­ται για Γερ­μα­νό πολί­τη χωρίς να δίνει ακό­μα καμία πλη­ρο­φο­ρία για τα κίνη­τρά του.

Μιλώ­ντας στην εφη­με­ρί­δα, ο δήμαρ­χος της πόλης των 98.000 κατοί­κων Κλά­ους Καμίν­σκι δήλω­σε συγκλο­νι­σμέ­νος και τόνι­σε ότι η απο­ψι­νή νύχτα είναι «η χει­ρό­τε­ρη που θα μπο­ρού­σε κανείς να φανταστεί».

Παρό­τρυ­νε ωστό­σο τους πολί­τες της Χανά­ου να μην κάνουν αυθαί­ρε­τες εικα­σί­ες πριν εξι­χνια­στεί η υπόθεση.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο