Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπελλο Ελλάδας: Ήττα-έκπληξη του Ολυμπιακού στη Λιβαδειά, βήμα πρόκρισης για τον Άρη επί του ΟΦΗ

Ο Λεβα­δεια­κός (3ος στη βαθ­μο­λο­γία του Β’ ομί­λου της Super League 2) έκα­νε τη μεγά­λη έκπλη­ξη στους πρώ­τους αγώ­νες των «16» του Κυπέλ­λου Ελλά­δας, νικώ­ντας τον περ­σι­νό πρω­τα­θλη­τή Ολυ­μπια­κό με 3–2, έπει­τα από ένα κατα­πλη­κτι­κό παι­χνί­δι στο Δημο­τι­κό Στά­διο Λιβαδειάς.

Η ομά­δα του Γιάν­νη Ταου­σιά­νη εκμε­ταλ­λεύ­τη­κε όλα τα λάθη της πει­ρα­μα­τι­κής «ενδε­κά­δας» (με πάρα πολ­λά νέα πρό­σω­πα και «μικρούς») που παρέ­τα­ξε ο Πέδρο Μαρ­τίνς, φτά­νο­ντας σε μία νίκη (χάρις στα γκολ των Πολέ­το, Πανα­γιώ­του, Δούμ­τσιου), που κρα­τά­ει «ζωντα­νό» το ενδια­φέ­ρον ενό­ψει της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ομά­δα της Βοιω­τί­ας πέτυ­χε τον από­λυ­το αιφ­νι­δια­σμό, καθώς πριν συμπλη­ρω­θεί το 6ο λεπτό, πήρε προ­βά­δι­σμα δύο τερ­μά­των! Στο 3’  Πολέ­το έκα­νε πολύ ωραία ενέρ­γεια από τα αρι­στε­ρά, απέ­φυ­γε τον Κού­ντε και πλά­σα­ρε τον Κρί­στιν­σον για το 1–0. Στο 26’ οι «ερυ­θρό­λευ­κοι» μεί­ω­σαν σε 2–1, όταν από φάουλ του Βρου­σάι, ο Σεμέ­δο σηκώ­θη­κε ψηλό­τε­ρα απ’ όλους και με κεφα­λιά βρή­κε δίκτυα.

Η εικό­να του αγώ­να δεν άλλα­ξε πολύ στο δεύ­τε­ρο ημί­χρο­νο. Ο Ολυ­μπια­κός πλη­σί­α­σε στο 2–2 στο 49’ με τον Ονιε­κού­ρου, ο οποί­ος σού­τα­ρε άουτ, όμως ο Λεβα­δεια­κός ήταν εκεί­νος που σκό­ρα­ρε ξανά κάνο­ντας το 3–1, αυτή τη φορά με καρ­φω­τή κεφα­λιά του Δούμ­τσιου στο 61’, έπει­τα από σέντρα του Χάμοντ.

Δυο λεπτά αργό­τε­ρα (63’) από γύρι­σμα στην καρ­διά της άμυ­νας του Λεβα­δεια­κού, η μπά­λα κατέ­λη­ξε στον Ρόνι Λόπες, ο οποί­ος δεν χρο­νο­τρί­βη­σε και με σουτ στο «παρα­θυ­ρά­κι» του Σαμα­σά, μεί­ω­σε σε 3–2.

Τον πρώ­το λόγο για την πρό­κρι­ση στα προη­μι­τε­λι­κά του Κυπέλ­λου Ελλά­δας απέ­κτη­σε ο Άρης, έπει­τα από τη νίκη του με 3–1 επί του ΟΦΗ στο «Κλε­άν­θης Βικελίδης».

Με ισά­ριθ­μες εκτε­λέ­σεις πέναλ­τι σκό­ρα­ραν οι Θεσ­σα­λο­νι­κείς στο πρώ­το ημί­χρο­νο, με τους Μπρού­νο Γκά­μα (16’) και Αμπου­μπα­κάρ Καμα­ρά (45’+2’), για να μειώ­σουν με τον Λουκ Καστά­νιος (56′) οι παί­κτες του Νίκου Νιό­πλια. Το υπέ­ρο­χο γκολ του Χουάν Ιτούρ­μπε στο 90′ έδω­σε ξεκά­θα­ρο προ­βά­δι­σμα στην ομά­δα του Άκη Μάντζιου.

Πολύ κοντά στην πρό­κρι­ση στα προη­μι­τε­λι­κά του κυπέλ­λου Ελλά­δας βρί­σκε­ται ο Παναι­τω­λι­κός. Αν και προ­βλη­μά­τι­σε με την εμφά­νι­σή της, η ομά­δα του Γιάν­νη Ανα­στα­σί­ου επι­κρά­τη­σε 1–0 της Νίκης Βόλου στο Παν­θεσ­σα­λι­κό Στά­διο, στον εναρ­κτή­ριο αγώ­να για τη φάση των «16» της διορ­γά­νω­σης, και πλέ­ον έχει μεγά­λο προ­βά­δι­σμα ενό­ψει της ρεβάνς, που θα διε­ξα­χθεί σε τρεις εβδο­μά­δες (21–23 Δεκεμ­βρί­ου) στο Αγρίνιο. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

che guevara 008

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο