Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπρος: Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στο οδόφραγμα Λήδρας (VIDEO)

Έντα­ση σημειώ­θη­κε σήμε­ρα στο οδό­φραγ­μα Λήδρας στη Λευ­κω­σία, μετα­ξύ δια­δη­λω­τών και αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων. Από το μεση­μέ­ρι του Σαβ­βά­του βρί­σκο­νταν σε εξέ­λι­ξη μεγά­λη εκδή­λω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας ελλη­νο­κυ­πρί­ων και τουρ­κο­κυ­πρί­ων που διορ­γα­νώ­θη­κε από την Unite Cyprus Now, με αφορ­μή το προ­σω­ρι­νό κλεί­σι­μο των τεσ­σά­ρων οδο­φραγ­μά­των, που απο­φα­σί­στη­κε από την Κυβέρ­νη­ση με πρό­φα­ση την αντι­με­τώ­πι­ση του κορωνοϊου.

Όπως ανα­φέ­ρει το dialogos.com.cy, εκα­το­ντά­δες Ελλη­νο­κύ­πριοι και Τουρ­κο­κύ­πριοι μαζεύ­τη­καν απ’ τις δυό πλευ­ρές του οδο­φράγ­μα­τος, αντα­πο­κρι­νό­με­νοι στο κάλε­σμα των διορ­γα­νω­τών, κρα­τώ­ντας πανό και φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα για επα­νέ­νω­ση και άνοιγ­μα των οδοφραγμάτων.

Οι δια­δη­λω­τές φωνά­ζουν συν­θή­μα­τα όπως «Κάτω τα χερια νεο­να­ζί, Κύπρος, ενω­μέ­νη, ομο­σπον­δια­κή» και «Στον δρό­μο, στον δρό­μο, να σπά­σου­με τον τρόμο».

Έντα­ση δημιουρ­γή­θη­κε όταν ορι­σμέ­νοι δια­δη­λω­τές κατά­φε­ραν να σπά­σουν τον αστυ­νο­μι­κό κλοιό και να εισέλ­θουν στη Νεκρά ζώνη για να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν. Ιδιαί­τε­ρη αίσθη­ση προ­κα­λεί βίντεο που δεί­χνει έναν αστυ­νο­μι­κό να χτυ­πά­ει με μένος ένα δια­δη­λω­τή που πέρα­σε από τον αστυ­νο­μι­κό κλοιό στη Νεκρά ζώνη. 

Λήδρας

Gepostet von Dialogos am Samstag, 29. Februar 2020

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο δια­δη­λω­τής ονο­μά­ζε­ται Νίκος Τρι­μι­κλι­νιω­της, είναι ανα­πλη­ρω­τής καθη­γη­τής στο Πανε­πι­στή­μιο Λευ­κω­σί­ας και τυγ­χά­νει επι­κε­φα­λής ομά­δας εμπει­ρο­γνω­μό­νων για θεμε­λιώ­δη δικαιώ­μα­τα στην Κύπρο για τον Οργα­νι­σμό της ΕΕ για τα Θεμε­λιώ­δη Δικαιώματα.

Όπως έγι­νε γνω­στό, ο Αρχη­γός Αστυ­νο­μί­ας κ. Κύπρος Μιχαη­λί­δης, από την πρώ­τη στιγ­μή που έτυ­χε ενη­μέ­ρω­σης, έδω­σε άμε­σα οδη­γί­ες στον Βοη­θό Αρχη­γό Επι­χει­ρή­σε­ων, για άμε­ση και εις βάθος διε­ρεύ­νη­ση του επεισοδίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο