Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπρος: Βανδάλισαν με ναζιστικά σύμβολα ταμπέλα που φέρει το όνομα του Δ. Χριστόφια

Την ταμπέ­λα του Κοι­νο­τι­κού Πάρ­κου Πελεν­δρί­ου στη Λεμε­σό, το οποίο φέρει το όνο­μα του Δημή­τρη Χρι­στό­φια, βαν­δά­λι­σαν φασι­στι­κά, ακρο­δε­ξιά στοιχεία.

Όπως μπο­ρεί­τε να δεί­τε και στη φωτο­γρα­φία, τα θρα­σύ­δει­λα φασι­στοει­δή έγρα­ψαν και το σύμ­βο­λο «S» που παρα­πέ­μπει στα ναζι­στι­κά τάγ­μα­τα ασφαλείας.

Σε ανα­κοί­νω­σή του, το ΑΚΕΛ Λεμε­σού κατα­δι­κά­ζει έντο­να τον βαν­δα­λι­σμό της ταμπέ­λας και, μετα­ξύ άλλων, σημειώ­νει: «Φαί­νε­ται ότι κάποιοι συνε­χί­ζουν εργο­λα­βι­κά να σπέρ­νουν το μίσος και τη διχό­νοια με τις ακραί­ες τους αυτές φασι­στι­κές πρά­ξεις αδια­φο­ρώ­ντας για τις οποιεσ­δή­πο­τε συνέ­πειες […] Καλού­με τον δημο­κρα­τι­κό κόσμο της κοι­νό­τη­τας αλλά και της ευρύ­τε­ρης περιο­χής να απο­μο­νώ­σει τέτοια στοι­χεία και να τα κατα­δι­κά­σει σύσ­σω­μος. Τέτοιες συμπε­ρι­φο­ρές μας παίρ­νουν δεκα­ε­τί­ες πίσω, στην πιο μαύ­ρη και σκο­τει­νή για τον τόπο περί­ο­δο και εποχή».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι στην Κύπρο συνε­χί­ζει να λει­τουρ­γεί, ως νόμι­μο κοι­νο­βου­λευ­τι­κό κόμ­μα, το παρα­μά­γα­ζο της ναζι­στι­κής — εγκλη­μα­τι­κής συμ­μο­ρί­ας της Χρυ­σής Αυγής, που φέρει το όνο­μα «Εθνι­κό Λαϊ­κό Μέτω­πο». Μάλι­στα, ο επι­κε­φα­λής του, Χρ. Χρί­στου είναι υπο­ψή­φιος για τις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές της 5ης Φλεβάρη.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από dialogos.com.cy

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο