Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπρος: Οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου

Υπο­βλή­θη­καν σήμε­ρα επί­ση­μα στον γενι­κό έφο­ρο εκλο­γής (και ανα­δεί­χτη­καν έγκυ­ρες και ορι­στι­κές) οι υπο­ψη­φιό­τη­τες για τις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές της 28ης Ιανουα­ρί­ου στο νησί της Κύπρου. Οι υπο­ψή­φιοι είναι συνο­λι­κά εννέα και όπως δεί­χνουν οι δημο­σκο­πή­σεις θα χρεια­στεί δεύ­τε­ρος γύρος, στις 4 Φεβρουα­ρί­ου για την εκλο­γή του νέου προ­έ­δρου. Σύμ­φω­να με τις δημο­σκο­πή­σεις ο πρό­ε­δρος Ν. Ανα­στα­σιά­δης μπαί­νει πρώ­τος στον δεύ­τε­ρο γύρο, ενώ είναι ανοι­κτό κατά πόσο αντί­πα­λος του θα είναι ο πρό­ε­δρος του ΔΗΚΟ, Νικό­λας Παπα­δό­που­λος, ή ο Σταύ­ρος Μαλάς, ο οποί­ος υπο­στη­ρί­ζε­ται από το ΑΚΕΛ.

Υπο­ψή­φιοι είναι επί­σης ο πρό­ε­δρος της Συμ­μα­χί­ας Πολι­τών, Γιώρ­γος Λιλ­λή­κας, ο πρό­ε­δρος του φασι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος ΕΛΑΜ, Χρί­στος Χρί­στου (σωμα­το­φύ­λα­κας του Ν. Μιχα­λο­λιά­κου), και οι Χάρης Αρι­στεί­δου, Χρι­στά­κης Καπη­λιώ­της, Ανδρέ­ας Ευστρα­τί­ου και Μιχά­λης Μηνάς.

Οι βασι­κοί υπο­ψή­φιοι και τα επι­τε­λεία δίνουν ιδιαί­τε­ρη σημα­σία στο σημειο­λο­γι­κό κομ­μά­τι της σημε­ρι­νής δια­δι­κα­σί­ας. Τον πρό­ε­δρο Ν. Ανα­στα­σιά­δη  πρό­τει­νε η αντι­πρό­ε­δρος, βου­λευ­τής ΔΗΣΥ και πρό­ε­δρος της Κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Συνέ­λευ­σης του Συμ­βου­λί­ου της Ευρώ­πης, Στέλ­λα Κυρια­κί­δου, τον Νικό­λα Παπα­δό­που­λο ο επί­τι­μος πρό­ε­δρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσ­σα­ρί­δης, το Σταύ­ρο Μαλά ο πρώ­ην πρό­ε­δρος της Κυπρια­κής Δημο­κρα­τί­ας, Γιώρ­γος Βασι­λεί­ου, το Γιώρ­γο Λιλ­λή­κα  πρό­τει­νε ο Μάριος Παύ­λου, ένα παι­δί με ειδι­κές ανάγκες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο