Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπρος: Πορεία Ειρήνης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και για την απομάκρυνση των βρετανικών βάσεων (ΦΩΤΟ)

Μαζι­κή ήταν η συμ­με­το­χή Ελλη­νο­κυ­πρί­ων και Τουρ­κο­κυ­πρί­ων στην 8η Παγκύ­πρια Πορεία Ειρή­νης προς τις Βρε­τα­νι­κές Βάσεις Ακρω­τη­ρί­ου­Την πορεία οργά­νω­σε το Παγκύ­πριο Συμ­βού­λιο Ειρή­νης με αίτη­μα την απο­μά­κρυν­ση των βάσε­ων από την Κύπρο και την επι­κρά­τη­ση της ειρή­νης σε όλο τον κόσμο.

Οι πεζο­πό­ροι περ­πά­τη­σαν από­στα­ση 4,5 χλμ. και έφθα­σαν στην είσο­δο των Βρε­τα­νι­κών βάσε­ων Ακρω­τη­ρί­ου, όπου ενέ­κρι­ναν και επέ­δω­σαν δυο ψηφί­σμα­τα, για το Κυπρια­κό και την κατά­στα­ση στην περιο­χή, σε εκπρό­σω­πο των βάσεων.

cuprys

Την Παγκύ­πρια Πορεία Ειρή­νης, χαι­ρέ­τη­σαν ο ΓΓ του Παγκό­σμιου Συμ­βου­λί­ου Ειρή­νη, Θανά­σης Παφί­λης, ο Πρό­ε­δρος του Παγκυ­πρί­ου Συμ­βου­λί­ου Ειρή­νης, Στέ­λιος Σοφό­κλης, αλλά και εκπρό­σω­ποι των Εθνι­κών Συμ­βου­λί­ων Ειρή­νης και Αλλη­λεγ­γύ­ης της Συρί­ας, της Παλαι­στί­νης και της Βρε­τα­νί­ας, ο Αντι­πρό­ε­δρος της Ελλη­νι­κής Επι­τρο­πής για την Ύφε­ση και την Ειρή­νη Γιώρ­γος Λαμπρά­κης και ο ΓΓ της Συντε­χνί­ας Τ/κ δασκά­λων, ΚΤΟΣ, Σενέρ Ελτζίλ.

 

cuprys1

Κύριος ομι­λη­τής ήταν ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπρια­νού, ο οποί­ος στέλ­νο­ντας μήνυ­μα “αντί­στα­σης στον ιμπε­ρια­λι­σμό που μοι­ρά­ζει και ξανα­μοι­ρά­ζει τη γη, χαρά­ζο­ντας σύνο­ρα με το αίμα των λαών”, επέ­κρι­νε τους χει­ρι­σμούς της Κυβέρ­νη­σης, τόσο στο Συρια­κό, όσο και στο Κυπρια­κό. Επί­σης όπως τόνι­σε ο Α. Κυπρια­νού, η χρή­ση των Βρε­τα­νι­κών βάσε­ων ή άλλων εγκα­τα­στά­σε­ων στο νησί για στρα­τιω­τι­κές επι­δρο­μές, «καθι­στά την Κύπρο ορμη­τή­ριο της επί­θε­σης και συνε­πώς μέρος του πόλε­μου σε βάρος της Συρί­ας και του λαού της».

Η πορεία ολο­κλη­ρώ­θη­κε με καλ­λι­τε­χνι­κό πρόγραμμα.

cuprys2 cuprys3 cuprys4 cuprys5 cuprys6 cuprys7 cuprys8 cuprys9 cuprys11 cuprys12

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο