Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπρος: Συνελήφθη 47χρονος έπειτα από δημοσίευση βίντεο με βασανισμό άγριων ζώων

Στην σύλ­λη­ψη 47χρονου που συστη­μα­τι­κά κακο­ποιού­σε άγρια ζώα (λαγούς, αλε­πού­δες, κλπ) προ­χώ­ρη­σαν οι κυπρια­κές αρχές έπει­τα από καταγ­γε­λί­ες εκα­το­ντά­δων πολιτών.

Σύμ­φω­να με δελ­τίο Τύπου της Κυπρια­κής Αστυ­νο­μί­ας, η διε­ρεύ­νη­ση της υπό­θε­σης άρχι­σε το πρωί της Κυρια­κής, μετά τον εντο­πι­σμό σε μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης βίντεο στο οποίο πρό­σω­πο φαι­νό­ταν να κρα­τεί σε αιχ­μα­λω­σία μέσα σε μεταλ­λι­κό κλου­βί αλε­που­δά­κι, που συγκα­τα­λέ­γε­ται στα είδη άγριας πανίδας.

Εντο­πί­στη­κε επί­σης άλλο ένα βίντεο, τρα­βηγ­μέ­νο από τον ίδιο τον 47χρονο, όπου φαι­νό­ταν ένας κυνη­γε­τι­κός σκύ­λος και ένας τραυ­μα­τι­σμέ­νος λαγός σε κου­ζί­να σπιτιού.

Στις ενέρ­γειες στις οποί­ες προ­έ­βη­κε σε σχέ­ση με περι­στα­τι­κό βασα­νι­σμού μικρής αλε­πούς, ανα­φέ­ρε­ται σε ανα­κοί­νω­σή της η Υπη­ρε­σία Θήρας και Πανί­δας της Κύπρου, σημειώ­νο­ντας παράλ­λη­λα ότι έχει ήδη προ­ω­θή­σει τρο­πο­ποί­η­ση της νομο­θε­σί­ας βάσει της οποί­ας θα ποι­νι­κο­ποιεί­ται η ανάρ­τη­ση φωτο­γρα­φιών και βίντεο που παρου­σιά­ζουν βασα­νι­σμό ζώων ή προ­σβάλ­λουν το άθλη­μα του κυνηγίου.

Τα βίντεο τα είχε ανε­βά­σει στο λογα­ρια­σμό του στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης ο 47χρονος κυνη­γός, προ­κα­λώ­ντας κύμα αρνη­τι­κών σχο­λί­ων και καταγ­γε­λιών από αγα­να­κτι­σμέ­νους πολί­τες σε Κύπρο και Ελλάδα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο