Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύπρος: Τίμησαν τον Δ. Χριστόφια δίνοντας το όνομα του σε λεωφόρο της Λευκωσίας

Σε «Λεω­φό­ρος Δημή­τρη Χρι­στό­φια» μετο­νο­μά­στη­κε κεντρι­κός δρό­μος στο Γέρι της Λευ­κω­σί­ας, σε ειδι­κή εκδή­λω­ση που διορ­γα­νώ­θη­κε το από­γευ­μα της Τετάρτης.

Ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Στέ­φα­νος Στε­φά­νου σε χαι­ρε­τι­σμό του για τη μετο­νο­μα­σία της λεω­φό­ρου Γερί­ου σε λεω­φό­ρο Δημή­τρη Χρι­στό­φια υπο­γράμ­μι­σε πως η πρά­ξη της ονο­μα­το­δό­τη­σης απο­τε­λεί ανα­γνώ­ρι­ση και πρά­ξη εκτί­μη­σης της συνο­λι­κής πλού­σιας και πολυ­σχι­δούς προ­σφο­ράς του Δημή­τρη Χριστόφια.

Ο κ. Στε­φά­νου ευχα­ρί­στη­σε τον Δήμαρ­χο Γερί­ου και τα μέλη του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Γερί­ου που απο­φά­σι­σαν τη μετο­νο­μα­σία της λεω­φό­ρου Γερί­ου σε λεω­φό­ρο Δημή­τρη Χριστόφια.

«Η τελε­τή δεν προ­σφέ­ρε­ται για μεγά­λες ομι­λί­ες και για πολ­λά λόγια. Άλλω­στε, κι ο ίδιος ο Χρι­στό­φιας από­φευ­γε τα πολ­λά λόγια παρό­τι ήταν εξαι­ρε­τι­κός γνώ­στης και ικα­νός χει­ρι­στής της ελλη­νι­κής γλώσ­σας. Προ­τι­μού­σε να μιλά με τις πρά­ξεις του και ήταν απαι­τη­τι­κός για όλα όσα πρέ­πει να γίνουν. Απαι­τη­τι­κός πρώ­τα απ’ όλα με τον εαυ­τό του και μετά με τους συνερ­γά­τες του. Ήταν εργα­σιο­μα­νής και τελειο­μα­νής», σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από dialogos.com.cy

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο