Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κύριε Γκότση, πάλι τα ίδια; — Και φέτος εμπόδια στη λειτουργία του σχολείου μεταναστών;

Δελτίο Τύπου

ΑΙΣΧΟΣ! ΝΕΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ Ν.ΙΩΝΙΑ

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγ­γέλ­λει τη νέα προ­σπά­θεια παρε­μπό­δι­σης της λει­τουρ­γί­ας του σχο­λεί­ου των μεταναστών.

«Το σχο­λείο των μετα­να­στών» λει­τουρ­γεί  στο 4ο ΔΣχ.  Ν. Ιωνί­ας εδώ και πέντε χρό­νια, με  πρω­το­βου­λία  του Συλ­λό­γου μας και με την εθε­λο­ντι­κή διδα­σκα­λία συνα­δέλ­φων μας.

Την προη­γού­με­νη χρο­νιά μετά  τα εμπό­δια που συνα­ντή­σα­με από τον Δήμο  της Ν. Ιωνί­ας  για την παρα­χώ­ρη­ση των 2 αιθου­σών  στο παρα­πά­νω σχο­λείο, με  τη δικαιο­λο­γία  ότι η αίτη­ση μας δεν συνο­δεύ­ε­ται  από την  έγγρα­φη  έγκρι­ση του Δ/ντή  του σχο­λεί­ου και αφού καταγ­γεί­λα­με το γεγο­νός αυτό ως πρά­ξη παρε­μπό­δι­σης της λει­τουρ­γί­ας του σχο­λεί­ου, τελι­κά πήρα­με την έγκρι­ση από τη ΔΕΠ της Ν.Ιωνίας και τα μαθή­μα­τα άρχι­σαν έστω και με καθυστέρηση.

Φέτος ζού­με πάλι το ίδιο έργο. Η Σχο­λι­κή Επι­τρο­πή της πρω­το­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης του δήμου Ν.Ιωνίας απο­φά­σι­σε να μην παρα­χω­ρη­θούν οι 2 αίθου­σες του 4ου δ.σχ. στον σύλ­λο­γό μας για τα μαθή­μα­τα εκμά­θη­σης της ελλη­νι­κής γλώσ­σας στους μετα­νά­στες μαθη­τές μας από τους οποί­ους αρκε­τοί είναι γονείς μαθη­τών μας.…

Απευ­θυν­θή­κα­με και στον Δήμαρ­χο και στον Αντι­δή­μαρ­χο Παι­δεί­ας  και μας  απά­ντη­σαν ότι μιας και δεν συμ­φω­νεί ο Δ/ντής του σχο­λεί­ου και αφού η Σχο­λι­κή Επι­τρο­πή απο­φά­σι­σε να αρνη­θεί την παρα­χώ­ρη­ση να ζητή­σου­με άλλο χώρο.

Καταρ­χάς τα  σχο­λεία δεν είναι τσι­φλί­κι κανε­νός  Δ/ντή. Ανή­κουν στον ελλη­νι­κό λαό που με το αίμα του και τα δια­τη­ρεί και τα συντη­ρεί μέχρι σήμε­ρα παρά τις συνε­χείς περι­κο­πές όλων των Κυβερ­νή­σε­ων μέχρι και σήμε­ρα για χάρη των απαι­τή­σε­ων ΣΕΒ – ΕΕ — ΟΟΣΑ. Η  γνώ­μη των δ/ντών έχει γνω­μο­δο­τι­κό χαρα­κτή­ρα. Την ευθύ­νη για τη φύλα­ξη των σχο­λι­κών χώρων και την οποια­δή­πο­τε παρα­χώ­ρη­ση για την τέλε­ση δρα­στη­ριο­τή­των και για τις όποιες φθο­ρές που ενδε­χο­μέ­νως προ­κλη­θούν μετά τις 4 το από­γευ­μα την έχουν τα αρμό­δια  θεσμο­θε­τη­μέ­να όργα­να του Δήμου τα οποία και έχουν απο­φα­σι­στι­κό χαρακτήρα.

Αν η «δημο­κρα­τι­κή» ευαι­σθη­σία της Δημο­τι­κής Αρχής, η οποία εμφα­νί­ζε­ται υπέρ­μα­χος ενα­ντί­ον του ρατσι­σμού και της ξενο­φο­βί­ας, εξα­ντλεί­ται  στο να ζητά τη γνώ­μη των Δ/ντων των σχο­λεί­ων για την παρα­χώ­ρη­ση αιθου­σών, αύλειων κι άλλων σχο­λι­κών χώρων σε ώρες μάλι­στα εκτός λει­τουρ­γί­ας του σχο­λι­κού προ­γράμ­μα­τος αλλά ταυ­τό­χρο­να δεν παρα­χω­ρεί σε ένα Σύλ­λο­γο Εκπαι­δευ­τι­κών (στις 5.30 το από­γευ­μα που δε δια­σα­λεύ­ται η εύρυθ­μη λει­τουρ­γία του σχο­λεί­ου) μία ώρα για μία φορά την εβδο­μά­δα 2 αίθου­σες, με αστή­ρι­κτες δικαιο­λο­γί­ες, εκεί­νο που τελι­κά απο­δει­κνύ­ει είναι ότι ταυ­τί­ζε­ται με απο­φά­σεις που η νοο­τρο­πία τους μόνο στον εκφα­σι­σμό της κοι­νω­νι­κής ζωής οδηγεί.

Θεω­ρού­με δε απα­ρά­δε­κτη τη στά­ση των μελών της σχο­λι­κής επι­τρο­πής να απορ­ρί­ψουν το αίτη­μά μας. Πιστεύ­ου­με ότι όσα επι­χει­ρή­μα­τα κι αν χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν για να στη­ρί­ξουν την από­φα­σή τους, αυτά δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν την εμπά­θεια τους απέ­να­ντι στην αγω­νι­στι­κή στά­ση του Συλ­λό­γου μας και τα πραγ­μα­τι­κά αισθή­μα­τα που δια­φαί­νε­ται ότι τρέ­φουν απέ­να­ντι στους μετα­νά­στες και τους πρό­σφυ­γες και ας ρίξουν όσα κρο­κο­δεί­λια δάκρυα θέλουν για να απο­δεί­ξουν το αντί­θε­το. ΝΤΡΟΠΗ!

Εκεί­νο που μας προ­βλη­μα­τί­ζει ιδιαί­τε­ρα είναι ότι ένω έχου­με δηλώ­σει ήδη εγγρά­φως στον πρώ­ην αντι­δή­μαρ­χο Παι­δεί­ας ότι θα συμ­με­τέ­χου­με ως παρα­τη­ρη­τές στις συνε­δριά­σεις της πρω­το­βάθ­μιας σχο­λι­κής επι­τρο­πής αυτή τη φορά που το θέμα μας αφο­ρού­σε άμε­σα δεν κλη­θή­κα­με καν να υπε­ρα­σπι­στού­με του­λά­χι­στον την άπο­ψή μας.

Βέβαια, αιτή­σεις για παρα­χω­ρή­σεις σχο­λι­κών χώρων από φορείς που οι δρά­σεις τους πολ­λές φορές στη­ρί­ζο­νται στην επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τα και το αντα­πο­δο­τι­κό όφε­λος ή από ΜΚΟ θεω­ρού­νται και από τη δημο­τι­κή αρχή και από άλλες δημο­τι­κές παρα­τά­ξεις και από τη σχο­λι­κή επι­τρο­πή κατάλ­λη­λες και αγκα­λιά­ζο­νται χωρίς δεύ­τε­ρη κου­βέ­ντα στο όνο­μα δήθεν της μαζι­κής λαϊ­κής αθλη­τι­κής ή πολι­τι­στι­κής συμ­με­το­χής, ενώ τα ίδια όργα­να στε­ρούν το δικαί­ω­μα ενός συν­δι­κα­λι­στι­κού φορέα να βοη­θή­σει κάποιους ανθρώ­πους που παλεύ­ουν να γίνουν απο­δε­κτοί στην ελλη­νι­κή κοινωνία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ :

Τον  Δήμαρ­χο και το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο να πάρουν θέση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την  άμε­ση παρα­χώ­ρη­ση των δύο αιθου­σών του 4ου Δ.Σχ. Ν. Ιωνί­ας  για να ξεκι­νή­σουν αμέ­σως τα μαθή­μα­τα εκμά­θη­σης της ελλη­νι­κής γλώσ­σας στους μετα­νά­στες μαθη­τές μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ τις Εκπαι­δευ­τι­κές Ομο­σπον­δί­ες, τους ΣΕΠΕ, τις ΕΛΜΕ, τους συλ­λό­γους και τις ενώ­σεις γονέ­ων, τα σωμα­τεία, κάθε δημο­κρα­τι­κό πολί­τη να συμπα­ρα­στα­θούν στο δίκαιο αγώ­να μας και να κατα­δι­κά­σουν με ανα­κοι­νώ­σεις τους, πρα­κτι­κές που ρίχνουν νερό στο μύλο της μισαλ­λο­δο­ξί­ας και μιας λογι­κής έρπο­ντα φασι­σμού που δηλη­τη­ριά­ζουν τις ψυχές των νέων ανθρώ­πων. Να συμ­με­τά­σχουν στις εκδη­λώ­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας που θα προ­γραμ­μα­τί­σου­με αν δε λυθεί το ζήτη­μα αμέσως.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ               ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

 

Ο δήμαρ­χος Νέας Ιωνί­ας Ηρα­κλής Γκό­τσης εμπο­δί­ζει τη λει­τουρ­γία του Σχο­λεί­ου Μεταναστών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο